Copyright foto: Turespaña

Valencia este una dintre cele mai vibrante destinatii din Europa. Asezarea splendida chiar langa Marea Meditarana ofera combinatia perfecta de vreme minunata si plaje intinse, situri istorice uimitoare si arhitectura interesanta, multe oportunitati de cumparaturi si o gama larga de restaurante si baruri, unde te poti bucura de mancare delicioasa sau unde poti dansa toata noaptea.

Cu zboruri directe din Bucuresti, toate acestea se afla la doar trei ore distanta. Calatoria in jurul orasului Valencia este mai facila cu cardul de turist.

Planifica un weekend perfect in Valencia in 10 pasi simpli:

Vineri

 

  • Leneveste la soare: Dupa ce te trezesti dis-de-dimineata ca sa ajungi la aeroport, tot restul zilei vei avea un ritm mai lent. Poti pur si simplu sa te bronzezi pe plaja Malvarrosa sau sa te bucuri de soare la una din terasele din Plaza de la Virgen si sa privesti zambitor ceilalti turisti.
  • Exploreaza centrul vechi: Viziteaza Catedrala, unde se presupune ca se pastreaza adevaratul Sfant Graal. Apoi, rataceste pe strazile din El Carmen, unde vei intalni “bijuterii” precum Biserica Sfantul Nicolae, numita si Capela Sixtina din Valencia.
  • Tapas si distractie: Centrul vechi este locul perfect pentru a te bucura de tapas locale precum “esgarraet” – cod si ardei, “clochinas” – midi, dar si alte bunatati. Incearca El Colmado de la Lola, Restaurantele Navellos, Pintxos la Orios sau Sagardi, toate situate in centrul orasului. Incheie noaptea cu un pahar de Agua de Valencia, un cocktail local, la Café de las Horas.

 

Sambata

 

  • Mergi la piata: Sambata dimineata este cel mai bun moment pentru a te bucura de forfota Pietei Centrale din Valencia cu: tarabele pline de culoare, galagia facuta de oameni, dar si arhitectura modernista. De asemenea, poti cumpara cateva bunatati precum: turron (nuga), sofron si chiar o tigaie de paella.
  • Patrimoniul Mondial Valencia: La polul opus fata de piata se afla La Lonja, cladirea gotica a Silk Exchange, declarata un sit al Patrimoniului Mondial. Acest loc merita vizitat pentru a afla mai multe despre importanta orasului in comertul cu matase din Evul Mediu.
  • “Shop ‘til you drop”: De la magazinele high street, favoritele pasionatilor de moda si pana la buticuri exclusiviste, tot ce e legat de fashion vei gasi in zona Colon. Cand obosesti de la prea multe cumparaturi, opreste-te pentru o cafea la Colom Market, un alt exemplu magnific de arhitectura modernista.
  • Si cand se lasa seara… hai in districtul Ruzafa, unul dintre cele mai trendy cartiere din Valencia, unde vei gasi tot felul de baruri si restaurante. Nu pleca pana cand nu rasare soarele! Astfel, te vei asigura ca te-ai distrat ca un localnic. Daca sarbatoresti o ocazie speciala, incearca unul dintre restaurantele cu stele Michelin ale Valenciei.

 

Duminica

  • Este timpul pentru Paella: Duminica este momentul perfect pentru paella – intotdeauna la pranz, niciodata la cina! Alege unul dintre restaurantele ce se afla de-a lungul promenadei de pe malul marii, dar asigura-te ca faci o rezervare inainte. Aminteste-ti ca in pella traditionala din Valencia nu exista nici chorizo si nici fructe de mare.
  • O plimbare dupa masa: Pentru o digestie mai eficienta, fa o mica plimbare pe plaja, in port sau mergi catre City of Arts and Sciences. Viziteaza parcul acvatic, muzeul stiintelor si gradinile sau admira pur si simplu arhitectura uimitoare.
  • La culcare: Valencia ofera o gama larga de spatii de cazare, de la hoteluri de lux si pana la apartamente moderne, pentru o odihna binemeritata inainte de zborul spre casa.

In parteneriat cu si  –  www.spain.info