Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: de vazut (page 1 of 2)

5 Lucruri mai puțin obișnuite pe care să le faci în Reykjavik, Islanda

Sursa foto: Keongdagreat/Shutterstock.com

Cand auzi de Islanda, probabil că prima imagine care îți vine în minte este conturată de zăpezi, gheață și vânturi aspre. Totuși, vei descoperi că această țară are mult mai multe de oferit. Această insulă din Oceanul Arctic este, de fapt, un tărâm împânzit de fiorduri, gheizere, vulcani, cascade spectaculoase și peisaje uluitoare.  Citeste in continuare »

Vizitează Bodrum, pitorescul oraș turcesc

Sursa foto: Luciano Mortula – LGM/Shutterstock.com

Se spune că Bodrum este poarta Turciei spre turismul mondial, un loc cu adevărat unic, binecuvântat cu peisaje încântătoare, localnici ospitalieri, plaje de o frumusețe răpitoare și mâncare tradițională excelentă. De-a lungul timpului, aici au trăit oameni de rase și culturi diferite, care vorbeau limbi străine și totuși conviețuiau bine. Expresia „Să trăiești și să-i lași pe ceilalți să trăiască” este tipică pentru cetățenii din Bodrum, având în vedere imensa toleranță care îi caracterizează.

Citeste in continuare »

Vacanță de vară în Croația. Unde să mergi dacă iubești marea

Sursa foto: asianstock/Shutterstock.com

Majoritatea oamenilor care aleg să viziteze Croația, se gândesc, înainte de toate, la orașele mai mari și mai populare precum Zagreb, Dubrovnik și Split, însă adevărata frumusețe a culturii croate se ascunde în orașele mici, de coastă. Cu un litoral spectaculos al Mării Adriatice, unde plajele sunt curate, apa este limpede, iar bucătăria mediteraneană este un adevărat paradis pentru papilele gustative, aceste destinații îți oferă cam tot ce îți poți dori pentru a te bucura de o vacanță perfectă!

Iată o listă cu câteva orașe de coastă din Croația care sunt obligatoriu de vizitat dacă vrei să ai o vacanță de vară de neuitat:

Citeste in continuare »

5 Locuri secrete din Paris pe care trebuie să le descoperi

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Denumit, de asemenea, Orașul Luminii (la Ville Lumière) și cunoscut ca fiind capitala modei, care găzduiește cei mai buni și renumiți designeri și cosmeticieni din lume, având al doilea cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume și numeroase locuri încărcate de istorie, cultură și artă extrem de faimoase, printre care cel mai popular site turistic din lume – Turnul Eiffel, Paris este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă, având parte de peste 45 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Citeste in continuare »

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi într-o croazieră

Sursa foto: Anton Watman/Shutterstock.com

Vacanțele pe vasele de croazieră sunt întotdeauna ocazii interesante de relaxare, cunoaștere de oameni noi și, mai presus de toate, de explorare a unor locuri pe care nu le-ai mai văzut înainte. Totodată, reprezintă un bun prilej de a te îndepărta de ritmul obișnuit al vieții și de a uita pentru câteva zile de grijile cotidiene.

Citeste in continuare »

5 Lucruri pe care să le faci într-o vacanță în Zanzibar

Sursa foto: yu-jas/Shutterstock.com

Când auzi de Zanzibar, cel mai probabil că imaginea care îți vine în minte este compusă din ape turcoaz extrem de limpezi, nisip fin de un alb orbitor, palmieri înalți ce se leagănă ușor în briza mării, cocktailuri din fructe exotice și mâncăruri delicioase din fructe de mare proaspete. Citeste in continuare »

Ce poți face într-un city break în Helsinki

Sursa foto: Veronika Galkina/Shutterstock.com

Helsinki este capitala Finlandei și unul dintre cele mai importante orașe din Peninsula Scandinavă. Deși este deseori neglijat în favoarea altor orașe nordice mai populare, cum sunt Copenhaga și Oslo, Helsinki merită să fie vizitat, având nenumărate atracții turistice interesante. Fondat de regele Gustavus Vasa din Suedia în 1550 și reconstruit în anii 1800, în urma unui incendiu ce a distrus o treime din suprafața sa, orașul se prezintă în prezent într-un stil neoclasic, cu bulevarde largi, parcuri abundente si un port imens chiar în centru, în care staționează anual peste 300 de nave de croazieră. Helsinki este un oraș grozav, care te bucură la fiecare pas, cu un sistem excelent de transport în comun ce include chiar și bărci spre alte insule și trenuri către alte destinații din Finlanda.

Iată ce poți face într-un city break în Helsinki:

Citeste in continuare »

5 locuri istorice uimitoare în regiunea Antalya, Turcia

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Situată în sud-vestul Turciei, pe coasta Mării Mediterane, provincia Antalya este celebră pentru resorturile sale de vis, în care plajele cu nisip auriu, apa turcoaz și hotelurile all-inclusive fac ca sejurul fiecărui turist să fie fără de cusur. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care frumoasa regiune este poreclită Riviera Turcească.

Dar dincolo de plaje însorite și de resorturi perfecte, în Antalya vei descoperi orașe vechi, ruine romane, sate pitorești, stânci uimitoare, golfuri izolate și peisaje spectaculoase. Cel mai important, această regiune se mândrește cu numeroase situri istorice bine conservate și cu așezări antice care datează de mii de ani. Citeste in continuare »

Descoperă Casablanca, unul dintre cele mai frumoase orașe din Maroc

Sursa foto: Ruslan Kalnitsky/Shutterstock.com

Misticul și romanticul oraș Casablanca a fost o sursă de inspirație pentru celebrul film apărut în 1942, în care Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au fost actori principali. Realitatea este că filmul ‘Casablanca’ a fost, de fapt, filmat pe platourile de la Hollywood, iar adevărata Casablanca este adesea ignorată de turiștii care gravitează între mai popularele destinații marocane Marrakech și Fez sau între plajele exotice din Essaouira și Tangier. Casablanca este un oraș pentru călătorii care doresc să se simtă mai mult ca niște localnici decât ca niște turiști și care doresc să experimenteze prezentul și să învețe despre trecut. Deoarece este un oraș enorm, cel mai populat din Maroc, vizitatorii trebuie să depună oarece eforturi pentru a-i descoperi frumusețile ascunse.

Citeste in continuare »

(P) Ce poti vedea in Centrul istoric din Dubai

Sursa foto: Stanislav71/Shutterstock.com

Dubai este un oras fascinant, vizitat anual de milioane de turisti carora le ofera o multime de atractii turistice si experiente de neuitat, cum ar fi admirarea orasului de pe cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, sau o partida de ski interior in Mall of the Emirates. Dincolo de zgarie-nori, de lux si de arhitectura futurista impresionanta cu care a batut o sumedenie de recorduri, Dubai are un centru istoric interesant, care ne aduce aminte de istoria acestui taram, de cand era un simplu sat de pescari. Centrul istoric din Dubai (Cartierul Vechi) este asadar locul ideal pe care sa il vizitezi daca esti interesat de istoria si traditiile acestui emirat, dar mai ales de viata localnicilor inainte ca orasul sa se dezvolte intr-un ritm vertiginos.

Iata ce este de facut in Centrul istoric din Dubai:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour