Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Spania (page 1 of 2)

Ce poți face într-un city break în Barcelona

Sursa foto: R.M.Nunes/Shutterstock.com

Găzduind unele dintre cele mai fascinante clădiri din întreaga lume, câteva plaje grozave și cel mai mare stadion de fotbal din Europa, Barcelona este o destinație populară tot timpul anului. Mii de turiști vin aici pentru a se plimba prin piețele tradiționale autentice, pentru a se bucura de viața de noapte vibrantă, pentru a descoperi arhitectura lui Gaudi, pentru a urmări evoluția lui Picasso și din multe alte motive.

Citeste in continuare »

El Camino de Santiago, miraculosul drum de 1.000 de kilometri

El Camino de Santiago sau Drumul Sfântului Iacob este un drum vechi de pelerinaj ce începe din St. Jean Pied de Port, Franța, și se termină la Catedrala din Santiago de Compostela, Spania, unde se găsește mormântul apostolului Iacob cel Mare, cel dintâi apostol martir al creștinătății. Citeste in continuare »

Barcelona: un mic ghid despre ce să NU faci în acest oraș

Sursa foto: Lukasz Szwaj/Shutterstock.com

Barcelona este, cu siguranță, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Dar nu există niciun motiv să credem că acesta este paradisul, deși frumusețea arhitecturală și atmosfera vibrantă te pot determina să crezi acest lucru.

Toți cei care vizitează pentru prima dată capitala Cataloniei tind să cadă ușor în capcanele turistice, să cheltuie prea mulți bani sau să aibă așteptări nerealiste.

Citeste in continuare »

Frumusețile insulei Mallorca, dincolo de plaje

Mallorca, Spania

Mallorca, Spania – Sursa foto: volcano/Shutterstock.com

Situată în partea de vest a Mării Mediterane, la aproximativ 170 de kilometri depărtare de coasta catalană, Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă, este o destinație de vacanță foarte populară, având un număr impresionant de plaje, vreme caldă mai bine de 300 de zile pe an și nenumărate facilități pentru turiști. Citeste in continuare »

5 hoteluri din Spania perfecte pentru o vacanță reușită

Când auzi ”Spania”, care este primul lucru care îți vine în minte? Plaza Mayor din Madrid? Arhitectura unică din Barcelona? Sau multitudinea de plaje din Tenerife? Data viitoare când plănuiești o călătorie în Spania, vizitează și zonele mai puțin cunoscute, această țară are foarte multe de oferit.

Desigur, Madrid și Barcelona sunt orașe de clasă mondială, cu o gastronomie incredibilă, artă cât cuprinde și o viață de noapte activă. Ai putea petrece săptămâni întregi în aceste două orașe și nu te-ai plictisi niciodată. Nu uita de Insulele Canare, un arhipelag cu temperaturi plăcute pe tot parcursul anului.

Citeste in continuare »

5 locuri unde te poți bucura de un spectacol grandios de flamenco în Sevilla

Sursa foto: Romija/Shutterstock.com

Când oamenii vorbesc despre flamenco, adesea folosesc cuvântul „duende”. Este un cuvânt care nu are o traducere exactă, dar care se referă la spiritul spectacolului și la pasiunea transmisă de chitariștii, vocaliștii și, mai cu seamă, de dansatoarele acestui gen muzical. Nimeni nu știe cu precizie unde a luat naștere curentul flamenco, dar se bănuiește că ar fi undeva în sudul Spaniei, în Sevilla, Granada sau în Cadíz. În zilele noastre, Sevilla a rămas cel mai important pilon al acestui gen muzical, găzduind de altfel printre cele mai grandioase spectacole de flamenco din întreaga lume.

Dacă plănuiești să vizitezi Sevilla, nu ezita să mergi să vizionezi un spectacol de flamenco! Este o experiență unică, ce nu se poate compara cu nimic și de care nu vei avea parte în alte părți ale lumii.

Citeste in continuare »

Ghid turistic în Sevilla, capitala Andaluziei

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Sevilla este, fără îndoială, inima regiunii Andaluzia din Spania. Nicio vizită în sudul Spaniei nu ar fi completă fără a petrece câteva zile explorând acest superb oraș, unde experiențele culturale și culinare sunt diferite de tot ceea ce găsești in orice altă parte a lumii. De la dansul Flamenco și degustările de tapas până la o serie impresionantă de situri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO, Sevilla are, cu siguranță, o mulțime de lucruri interesante de descoperit.

Capitala Andaluziei este, de asemenea, un punct excelent din care să pornești în explorarea altor zone uimitoare din sudul Spaniei, cum ar fi Cordoba și fascinantele sate albe. Iar pentru că sistemul de transport feroviar este excelent în această parte a țării, îți va fi extrem de ușor să te deplasezi de la un obiectiv turistic la altul.

Ce anume trebuie să vezi, mai exact, în Sevilla?

Citeste in continuare »

5 lucruri gratuite pe care să le faci ca turist în Alicante, Spania

Sursa foto: Alajeel/Shutterstock.com

Așadar, te-ai hotărât să mergi într-o vacanță în sud-estul Spaniei pentru a te relaxa pe întinsele plaje din Costa Blanca și pentru a vizita fortărețele, muzeele de artă și piețele din Alicante, un oraș la fel de frumos ca Barcelona și Valencia, însă mult mai liniștit și mai puțin aglomerat.

Iar dacă vrei să ai parte de o vacanță cât mai puțin costisitoare, iată sfaturile noastre despre ce să faci și ce să vezi gratuit în acest încântător oraș de la malul Mării Mediterane:

Citeste in continuare »

De ce ar trebui sa alegi Gran Canaria ca destinație pentru următoarea ta vacanță

Sursa foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

Cu mai bine de 2700 de ore de soare pe an, temperaturi ce rareori scad sub 20 de grade Celsius și cu plaje suficiente încât să te mențină ocupat pe întreaga durată a sejurului, este lesne de înțeles de ce Gran Canaria a devenit o destinație de vacanță atât de populară. Iar dacă ești o persoană mai dinamică sau dacă îți dorești mai multă aventură și distracție, există o mulțime de activități interesante pe care le poți face în acest colț al lumii.

Parte a Insulelor Canare, care sunt situate în nord-vestul Africii, Gran Canaria este un tărâm fascinant, cu coaste albe de nisip și cu peisaje montane uluitoare ce par a fi desprinse dintr-o altă lume.

Citeste in continuare »

(P) Activități de familie în Valencia – Grădinile Turia

Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Un spațiu cu adevărat unic în care te poți bucura cu familia ta de sporturi în aer liber, muzică, mâncare, atracții pentru copii și multe altele, Grădinile Turia sunt pentru Valencia o adevărată oază de relaxare.

Traversând orașul de la un capăt la celălalt, această centură verde de nouă kilometri a devenit un loc favorit atât pentru Valencieni, cât și pentru vizitatori. Pe lângă faptul că este un mediu ideal pentru jogging, ciclism sau pur și simplu un picnic în aer liber (poți cumpăra produse excelente la magazinele din apropiere, cum ar fi Mantequerias Ferrero sau Vegamar), grădinile Turia sunt un loc unde te poți bucura alături de cei dragi de atracțiile și evenimentele ce au loc aici spre desfătarea vizitatorilor.

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour