Sursa foto: Stanislav71/Shutterstock.com

Dubai este un oras fascinant, vizitat anual de milioane de turisti carora le ofera o multime de atractii turistice si experiente de neuitat, cum ar fi admirarea orasului de pe cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, sau o partida de ski interior in Mall of the Emirates. Dincolo de zgarie-nori, de lux si de arhitectura futurista impresionanta cu care a batut o sumedenie de recorduri, Dubai are un centru istoric interesant, care ne aduce aminte de istoria acestui taram, de cand era un simplu sat de pescari. Centrul istoric din Dubai (Cartierul Vechi) este asadar locul ideal pe care sa il vizitezi daca esti interesat de istoria si traditiile acestui emirat, dar mai ales de viata localnicilor inainte ca orasul sa se dezvolte intr-un ritm vertiginos.

Iata ce este de facut in Centrul istoric din Dubai:

Exploreaza Cartierul Al Bastakiya! Este cel mai vechi cartier rezidential din Dubai si, totodata, unul dintre cele mai vechi situri de patrimoniu ale orasului (face parte, de asemenea, din Patrimoniul Mondial UNESCO). Dateaza din anii 1800, cand gazduia o piata populara pentru comerciantii de textile si perle. Strazile inguste de tip labirint si arhitectura originala a cartierului construita de comerciantii din secolele trecute pot fi admirate chiar si in ziua de azi, cladirile gazduind cateva obiective turistice interesante, cum ar fi Muzeul Bastakiya si mai multe galerii de arta, cum ar fi Galeria XVA si Majlis.

Viziteaza Gold Souk! Femeile si pasionatii de bijuterii, in general, vor fi incantati sa afle ca in Centrul Istoric al Dubaiului exista un loc in care se pot achizitiona bijuterii si diverse obiecte din aur la preturi mai mult decat avantajoase (si negociabile!). Este vorba despre Gold Souk, o piata de bijuterii in care se gaseste, de asemenea, cel mai mare inel de aur din lume, conform Guinness Wolrd Records. Prin imensa si diversificata selectie de bijuterii din aur vei gasi, totodata, piese din argint, dar si diamante! Desigur, aurul este predominant aici, estimandu-se ca, la orice moment, in acest bazar se gasesc circa 10 tone de aur!

Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la calitatea produselor! Guvernul din Dubai asigura calitatea si autenticitatea fiecarei piese vandute in Gold Souk.

Cumpara cateva condimente in Spice Souk! Un paradis al simturilor olfactive si vizuale, Spice Souk te va convinge sa cumperi cateva dintre condimentele sale puternice produse in Dubai sau in tarile vecine. Aici vei gasi condimente traditionale si rare, de cea mai buna calitate, pe care, cu siguranta, le vei dori in bucataria ta!

Treci pe la Muzeul Cafelei! Cartierul Al Bastakiya gazduieste un loc de care vor fi incantati toti iubitorii de cafea, Muzeul Cafelei! Acest muzeu ofera vizitatorilor sai arome de cafea locale si internationale, intr-un cadru arhitectural traditional. Cele mai apreciate bauturi din Muzeul Cafelei sunt cafeaua araba locala, cafeaua etiopiana si cafeaua japoneza. Pe langa degustari de cafea, vizitatorii au ocazia aici sa invete mai multe despre prajirea si prepararea cafelei.

Viziteaza Dubai Museum! Structura muzeului, in sine, este o atractie pentru turisti! Exponatele sunt situate in interiorul Fortului Al Fahidi, ce dateaza din 1787, fiind restaurat pe parcurs. Fortul a jucat un rol esential in istoria emiratului, fiind folosit initial ca resedinta pentru monarh si, ulterior, ca arsenal de arme si inchisoare. Astazi, gazduieste cel mai popular muzeu din Dubai, Dubai Museum, cu o expozitie impresionanta compusa din fotografii ale vechiului oras, barci traditionale de pescuit, arme vechi si scene care descriu modurile traditionale de viata in Emirate de-a lungul sutelor de ani.

Nicio vizita in Cartierul Istoric al Dubaiului nu este completa fara a lua masa la Arabian Tea House! Cunoscuta initial sub denumirea de Basta Art Café, Arabian Tea House este un restaurant gazduit de o cladire impresionanta cu ornamente atragatoare si cu o curte eleganta, chiar in inima cartierului, unde poti incerca unele mancaruri traditionale arabe pentru mic dejun, pranz si cina.

Centrul Istoric al Dubaiului este unul dintre cele mai bune locuri in care sa inveti despre patrimoniul, traditiile, limba si evolutia Emiratelor Arabe Unite. Absolut, merita vizitat cel putin o data in viata! Intra pe acest link pentru a gasi cele mai bune oferte de vacanta in Dubai.