Sfaturi si recomandari pentru calatorii

General (page 1 of 50)

Viena, orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume

Un studiu care examineaza conditiile socioeconomice ale oraselor din intreaga lume a plasat Viena pentru a zecea oara pe primul loc in ceea ce priveste calitatea vietii. Citeste in continuare »

5 locuri din Europa pe care le poți vizita cu ajutorul unui tur virtual

Sursa foto: Pani Garmyder/Shutterstock.com

Pe măsură ce noul coronavirus (COVID-19) continuă să se răspândească și „distanțarea socială” devine un termen cât mai des auzit, din ce în ce mai mulți români aleg să rămână acasă și să se protejeze. Chiar dacă în perioada aceasta nu te poți deplasa fizic în locurile pe care dorești să le vezi, cine spune că nu poți călători de pe canapea? Citeste in continuare »

5 destinații europene care merită vizitate primăvara

Sursa foto: ESstock/Shutterstock.com

Iarna aproape a trecut, iar noi începem să ne gândim la zilele călduroase ce urmează a sosi! Primăvara este anotimpul perfect pentru a descoperi cele mai frumoase destinații europene. Fie că aștepți cu nerăbdare un city break, o escapadă romantică, o vacanță în familie, o excursie culturală sau gastronomică, singur sau cu prietenii, cu siguranță vei găsi în lista noastră și ceva potrivit pentru tine. Citeste in continuare »

4 lucruri pe care trebuie să le știi despre viața trăită în Berlin

Sursa foto: Holger Boehm/Shutterstock.com

În sfârșit te-ai decis să faci marele pas, să te muți în Berlin! Willkommen, după cum ar spune și un localnic. În acest mini-ghid despre viața în Berlin îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre subiecte importante, cum ar fi locuința, cumpărăturile și transportul public.  Citeste in continuare »

5 locuri din Europa care merită vizitate în luna iunie

Sursa foto: Fishman64/Shutterstock.com

Terasele exterioare sunt pline de veselie, iar în piețe este o forfotă continuă: vine vara în Europa. Luna iunie bate la ușă, acea perioadă magică în care de la răsărit și până la apus zilele sunt pline de activități și soare.

Citeste in continuare »

Mergi pentru prima dată în Africa de Sud? Iată ce locuri trebuie să vezi!

Sursa foto: Wolf Avni/Shutterstock.com

Africa de Sud este un loc uluitor, care inspiră, întinerește și pulsează cu un amestec de culturi și naționalități. Supranumită „Națiunea curcubeu”, Africa de Sud are 11 limbi oficiale, trăindu-și cu adevărat reputația, o lume într-o singură țară, unde oameni de toate culorile conviețuiesc în pace. 

Citeste in continuare »

Descoperă Sankt Petersburg, cel mai frumos oraș din Rusia

Sursa foto: Roman Sulla/Shutterstock.com

Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime din Rusia,  este fără îndoială capitala culturală a acestei țări.

Fondat acum 300 de ani, Sankt Petersburg este încă un oraș tânăr conform standardelor europene. În ciuda acestui fapt, multe evenimente istorice importante au avut loc acolo.  Amintește-ți doar că aici a început Revoluția Rusă care a avut loc la începutul secolului XX.

Citeste in continuare »

Top 5 plaje în Krabi, Thailanda

Sursa foto: beboy/Shutterstock.com

Puține țări de pe planetă se pot mândri cu peisaje tropicale atât de frumoase ca cele din Thailanda. Și, deși toată țara este plină de plaje exotice, provincia Krabi le găzduiește pe unele dintre cele mai spectaculoase din întreaga Asie.

Aici, stâncile abrupte de calcar se înalță deasupra malurilor căptușite cu palmieri și recifurilor de corali ce se găsesc din abundență în apele turcoaz ale Mării Andamanului. 

Citeste in continuare »

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți petreci vacanța în Varadero, Cuba

Sursa foto: takehanks/Shutterstock.com

Cu aproximativ 13 kilometri de plaje cu nisip alb, ape albastre și cer însorit, este lesne de înțeles de ce Varadero este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din Caraibe. Chiar dacă orașul în sine este mic, Varadero își surprinde vizitatorii cu o gamă variată de hoteluri, restaurante, activități distractive și peisaje exotice splendide. 

Conform cubanezilor, acest orășel situat în nordul țării lor găzduiește cele mai frumoase plaje din Marea Caraibelor. 

Citeste in continuare »

Top 5 atracții turistice în Sintra, Portugalia

Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Un oraș pictat în toate culorile curcubeului, ce ascunde o mulțime de întâmplări istorice și legende fascinante, minunatul oraș Sintra, situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, este o destinație turistică ce trebuie neapărat vizitată când ajungi pe meleagurile portugheze. Acest oraș se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase clădiri realizate în stil romantic din întreaga Europă și cu o istorie ce datează din vremurile neolitice. Castele colorate, generații de regi care obișnuiau să-și petreacă verile aici și o cultură înfloritoare sunt doar câteva dintre lucrurile de descoperit în această localitate uluitoare.

Iată 5 dintre cele mai interesante atracții turistice din Sintra:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2020 Blog Dertour