Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: de vizitat (page 1 of 2)

Atracții și obiective turistice în Tunisia pe care trebuie să le vizitezi

TunisiaDeși este adesea văzută ca o simplă destinație de vacanță de vară, Tunisia este un pachet plin de surprize pentru cei care doresc să se aventureze pe țărmurile ei nisipoase. Aici poți avea parte de dune vaste de nisip saharian, cultura specifică Africii de Nord, ruine antice pline de istorie și orașe exotice. Citeste in continuare »

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa mergi in Dubai

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Esti nerabdator sa-ti faci bagajele pentru mult asteptata vacanta in Dubai? Daca nu ai mai fost pana acum in Emiratele Arabe Unite, unde cultura este destul de diferita de cea europeana, trebuie sa te pui la curent in anumite privinte. Dubaiul este indubitabil un oras magnific, al superlativelor, in care luxul este la el acasa. Cu siguranta, vei fi absorbit de grandoarea zgarie-norilor, insa vei regreta daca itinerariul tau va include doar vizitarea giganticelor cladiri celebre, cum sunt Burj Khalifa si Burj Al Arab. Orasul are mult mai multe de oferit.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-ti incepe calatoria in Dubai:

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Florența, leagănul renașterii italiene

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Florența nu este numită degeaba „ Leagănul renașterii italiene”. Este un oraș impresionant prin arhitectură și prin artă, care te întâmpină cu promisiunea unor zile de neuitat.

Adevărul este că un city break de 3-4 zile în acest oraș te poate încărca pozitiv indiferent dacă vizitezi sau nu muzee și alte obiective turistice. Simplele plimbări pe străduțele orașului pot fi excelente. 

Totuși, de ce să nu te bucuri de ceea ce are orașul mai bun? 

Dacă urmează să îți petreci câteva zile în capitala regiunii Toscana, ți-am pregătit o listă cu cele mai populare obiective turistice și câteva sfaturi utile.

Care sunt principalele obiective pe care trebuie să le vezi în Florența?

  1. Ponte Vecchio. Florența are șase poduri extrem de cunoscute care traversează râul Arno. Cel mai impresionant însă, este Ponte Vecchio ( Podul vechi), care a fost construit în urmă cu aproape 2000 de ani și până în 1218 a fost singura cale de trecere peste râu. Importanța sa este cu atât mai mare cu cât în al Doilea Război Mondial au fost distruse toate podurile din oraș, mai puțin acesta.

Ca o mulțime de alte poduri din Europa, este un simbol al dragostei. Dacă vrei să legi agăți un lacăt de pod alături și să arunci cheița în apă, dragostea dintre tine și persoana iubită va fi una eternă.

  1. Piețele Florenciene. Există mai multe piețe prin care merită din plin să te plimbi. Dintre acestea se remarcă Piazza della Signoria care este denumită după palatul cu același nume și Piazza Michelangiolo, de unde poți vedea întregul oraș într-o panoramă excelentă. Aceasta din urmă a fost proiectată drept muzeu pentru lucrările lui Michelangelo, însă a ajuns să fie un simplu loc de promenadă. Te mai poți plimba prin Piazza della Liberta, Piazza della Independenza sau Piazza San Lorenzo. Toate ascund monumente deosebit de frumoase.
  2. Domul din Florența. Îl vei găsi și sub denumirea de „ Basilica di Santa Maria del Fiore” și este principala biserică din oraș. Acesta a fost construit în 1926 și este inclus în Patrimoniul Mondial Unesco. Până recent, cupola domului a fost cea mai mare din lume. Deși nu mai deține recordul din acest punct de vedere, are încă o serie de elemente cu care se poate lăuda: este cel mai mare dom din cărămidă construită vreodată și dispune de o piațetă proprie în interiorul celor 3 clădiri care îl compun.
  3. Primăria. De regulă, primăria nu este un punct turistic în marile orașe, cu câteva mici excepții. Primăria din Florența este una dintre aceste excepții, în condițiile în care este una dintre cele mai impresionante clădiri din Toscana. Construită în 1299, axeasta a deservit drept palat pentru magistrați. Chiar dacă astăzi este destinată administrației publice, poate fi vizitată și are un interior de poveste.
  4. Galeriile Academiei. Aceste galerii sunt cele în care vei regăsi cele mai multe sculpturi realizate de Michelangelo. Printre ele se numără statui neterminate, cum ar fi Prizonierii, San Matteo sau statuia lui David. Pe lângă Michelangelo, vei putea descoperi o mulțime de alte opere de artă cât se poate de interesante care îți vor face ziua mai colorată și mai frumoasă.
  5. Palatul Pitti. Este o altă clădire care merită vizitată, deoarece are o valoare istorică foarte mare. Până în 1919, acest palat a fost reședința conducătorilor orașului. Și aici vei putea descoperi câteva muzee interesante.

Informații utile pe care trebuie să le știi despre Florența

Dacă ți-ai făcut lista cu obiectivele pe care le vei vedea, trebuie să pui la punct toate celelalte detalii: transport, mâncare, somn, etc.

  1. Transport. Cea mai bună opțiune este să ajungi cu avionul pe aeroportul din Pisa. De aici vei mai avea de strabătut doar 80 de km până în Florența, pe care îi poți face cu autocarul. Odată ce ai ajuns în oraș, cea mai bună soluție de deplasare este cu propriile picioare. Localitatea nu este atât de mare și vei putea împușca mai mulți iepuri dintr-o lovitură: mișcare, admirarea unui oraș impresionant și economii financiare. Florența are și transport în comun în cazul în care obosești. Un bilet valabil 90 de minute costa 1.2 euro. Există și alte opțiuni, cum ar fi bicicletele sau trotinetele electrice.
  2. Cazare. Din fericire, cazările în Florența nu sunt scumpe. Dovadă stau numeroasele oferte ale celor de la Dertour, pe care le poți găsi aici.
  3. Mâncare. Unul dintre motivele pentru care foarte mulți oameni aleg vacanțe în Italia este mâncarea. Fie că vrei să mănânci în restaurante fine dining sau pur și simplu să te bucuri de mici delicii pe stradă, Florența are ce să îți ofere. Dacă vrei să mănânci ieftin este bine să te ferești de localurile din centru și să te pierzi pe străduțe. Dacă vrei pur și simplu o felie de pizza, vei găsi o mulțime de variante direct pe stradă la perțuri de până în 4 euro.

Florența este un oraș fermecător în care merită din plin să îți petreci câteva zile, mai ales dacă ești pasionat de artă de plimbări și de mâncare bună.

Atracții turistice în apropiere de Londra

Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

În Londra, există numeroase opțiuni pentru activități turistice. Dar ce se întâmplă când ieși din oraș? Dacă excursia ta în uimitoarea metropolă britanică include mai multe zile, îți recomandăm să petreci cel puțin o zi în afara orașului. Vei găsi câteva locuri și obiective turistice care merită, cu siguranță, o plimbare cu mașina sau cu trenul. 

Iată câteva dintre atracțiile de top care se află în apropiere de Londra:

Citeste in continuare »

Istoria Cappadociei, unul dintre cele mai fascinante locuri din Turcia

Sursa foto: MehmetO/Shutterstock.com

Unele dintre cele mai populare imagini din vacanțele din Turcia pe care le vedem în online în ziua de azi sunt cele cu baloane cu aer cald ce se înalță deasupra Cappadociei. Dar Cappadocia înseamnă mult mai mult decât un peisaj incredibil, perfect pentru pozele de pe site-urile de socializare.

Cappadocia (Kapadokya) este unul dintre cele mai interesante locuri din Turcia datorită unei combinații imbatabile de minuni naturale și minunății făcute de mâna omului. De-a lungul secolelor, toate civilizațiile care au populat această regiune și-au pus amprenta asupra locului în așa fel încât și generațiile ulterioare să se bucure de ea.

Citeste in continuare »

De ce este Septembrie cea mai bună lună în care să mergi în Grecia

Santorini

Sursa foto: Feel good studio/Shutterstock.com

Nu există niciun moment mai bun de a vizita Grecia decât luna septembrie, când majoritatea călătorilor se întorc acasă, iar prețurile la toate facilitățile turistice încep să scadă.

Septembrie este o lună grozavă de a merge pe meleagurile elene, întrucât vremea și temperaturile mării sunt perfecte în această perioadă a anului.

Indiferent că ești pasionat de activități în natură, de cultura Greciei Antice sau, pur și simplu, îți dorești să te relaxezi la plajă, această lună este cea mai potrivită.

Citeste in continuare »

5 lucruri pe care trebuie să le faci într-o vacanță în Mykonos

Mykonos este, cu siguranță, răspunsul Greciei la Ibiza, dar mult mai confortabilă și, eventual, puțin mai costisitoare. Farmecul acestei insule este ca un magnet pentru turiștii din întreaga lume, chiar și pentru celebritățile de la Hollywood, care aleg să vină aici în fiecare vară pentru a petrece câteva zile de relaxare. Citeste in continuare »

5 preparate tradiționale pe care trebuie să le încerci în Egipt

Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com

Când ne gândim la Egipt, ne vin în minte piramidele de la Giza, Sfinxul, faraonii care au domnit peste acest tărâm cu mii de ani în urmă, misterioasele hieroglife, mumiile, templele antice și superbele plaje de la Marea Roșie și de la Marea Mediterană.

Citeste in continuare »

5 Motive pentru care Vietnam este o destinație de neratat

Sursa foto: Bucha Natalia/Shutterstock.com

Dacă ești pasionat de călătorii, iubești natura, îți place să înveți despre diferite culturi sau dacă ești un gurmand nerăbdător să își răsfețe papilele gustative cu bucătăria asiatică, atunci vei îndrăgi Vietnamul. Fascinantă și frumoasă, această țară nu numai că are o geografie și peisaje unice, dar are, de asemenea, o cultură și o gastronomie distinctă care, cu siguranță, te vor surprinde.

Citeste in continuare »

Ce poți face într-un city break în Helsinki

Sursa foto: Veronika Galkina/Shutterstock.com

Helsinki este capitala Finlandei și unul dintre cele mai importante orașe din Peninsula Scandinavă. Deși este deseori neglijat în favoarea altor orașe nordice mai populare, cum sunt Copenhaga și Oslo, Helsinki merită să fie vizitat, având nenumărate atracții turistice interesante. Fondat de regele Gustavus Vasa din Suedia în 1550 și reconstruit în anii 1800, în urma unui incendiu ce a distrus o treime din suprafața sa, orașul se prezintă în prezent într-un stil neoclasic, cu bulevarde largi, parcuri abundente si un port imens chiar în centru, în care staționează anual peste 300 de nave de croazieră. Helsinki este un oraș grozav, care te bucură la fiecare pas, cu un sistem excelent de transport în comun ce include chiar și bărci spre alte insule și trenuri către alte destinații din Finlanda.

Iată ce poți face într-un city break în Helsinki:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour