Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: valencia (page 1 of 2)

Top 5 destinații pentru city break în 2020

Sursa foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Nimic în lumea asta nu este mai satisfăcător decât descoperirea unui nou oraș, a piețelor pietonale ce îi dau viață, a monumentelor și clădirilor sale istorice și a străduțelor lăturalnice care-l îmbracă. Și sunt atât de multe orașe incredibile care merită vizitate, încât poate fi extrem de copleșitoare căutarea următoarei destinații de explorat.

Pentru a-ți veni în ajutor, am întocmit un top cu cele mai bune destinații pentru city break în 2020, destinații ce includ mai tot ce și-ar dori ochiul de călător – de la centre istorice căptușite de ziduri medievale, la plaje mirifice sau piețe pline de culoare. 

Acestea fiind spuse, iată care sunt destinațiile recomandate de noi:

Citeste in continuare »

Top 5 acvarii din Europa

Sursa foto: fzd.it/Shutterstock.com

Oceanele și mările planetei noastre uimitoare adăpostesc nenumărate specii de pești și mamifere atât familiare, cât și nedescoperite. Frumusețea lor impresionantă a captivat oameni din întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, deși minunile oceanului ne fascinează încă din prima secundă, ele pot fi dificil de observat în mediul lor natural. Din fericire, acvariile ne oferă oportunitatea de a ne bucura și a aprecia creaturile ce trăiesc la mari adâncimi într-un mod simplu și sigur.

Citeste in continuare »

(P) Activități de familie în Valencia – Grădinile Turia

Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Un spațiu cu adevărat unic în care te poți bucura cu familia ta de sporturi în aer liber, muzică, mâncare, atracții pentru copii și multe altele, Grădinile Turia sunt pentru Valencia o adevărată oază de relaxare.

Traversând orașul de la un capăt la celălalt, această centură verde de nouă kilometri a devenit un loc favorit atât pentru Valencieni, cât și pentru vizitatori. Pe lângă faptul că este un mediu ideal pentru jogging, ciclism sau pur și simplu un picnic în aer liber (poți cumpăra produse excelente la magazinele din apropiere, cum ar fi Mantequerias Ferrero sau Vegamar), grădinile Turia sunt un loc unde te poți bucura alături de cei dragi de atracțiile și evenimentele ce au loc aici spre desfătarea vizitatorilor.

Citeste in continuare »

(P) 5 obiective turistice mai puțin cunoscute în Valencia

Tocmai ai ajuns la València și ești nerăbdător să iei orașul la pas. Știi că te poți aștepta la vreme bună și  că abia aștepți să încerci o paella autentică sau alte feluri de mâncare locale. Vrei să explorezi centrul istoric sau să vizitezi Orașul de Arte și Științe, acele clădiri futuriste pe care le-ai văzut în seriale TV precum Doctor Who și în nenumărate fotografii de pe internet. Toate acestea ar putea fi deja în planurile tale, dar Valencia are de asemenea multe alte surprize pentru tine.

Citeste in continuare »

(P) Valencia, o explozie de gusturi memorabile

Dacă iubirea pentru călătorii se întrepătrunde cu iubirea pentru preparate delicioase, încercate pentru prima oară, Valencia este unul dintre destinațiile pe care le vei îndrăgi încă de la prima înghițitură. Este unul dintre orașele lumii în care se regăsesc în deplină armonie restaurante de pe întreg mapamondul, lăsând totuși un loc suficient de mare pentru preparatele tradiționale din Spania. Nu vei găsi multe locuri în lume în care să savurezi o paella la fel de bună sau un risotto atât de cremos.

Citeste in continuare »

(P) Vacanță cu soare în Valencia. Cele mai bune plaje pe care le găsești aici

Valencia, Spania

Valencia, Spania – Sursa foto: Tono Balaguer/Shutterstock.com

Valencia, al treilea cel mai mare oraș al Spaniei, este renumită pentru frumusețea plajelor sale.

Situată pe coasta de est a țării, lângă Marea Mediterană, Valencia are plaje curate, bine întreținute și prietenoase cu familiile cu copii mici. În plus, sunt dotate cu toate facilitățile de care au nevoie turiștii: restaurante, cafenele, baruri, tarabe cu înghețată, șezlonguri și umbrele de închiriat.

Citeste in continuare »

(P) 5 muzee de vizitat în Valencia

Cea mai buna combinație a celor două culturi, catalană și spaniolă, existente pe teritoriul Peninsulei Iberice poate fi gasită în magnificul oraș Valencia. În cazul în care Barcelona ți se pare prea aglomerată, iar Madridul prea strident, îți recomandăm sa vizitezi Valencia, oraș care imbrățișează ambele culturi și care, prin această sinteză unică, știe cum să își creeze un mediu unic și atrăgător care permite vizitatorilor să experimenteze ce este mai bun din obiectivele sale culturale.

Citeste in continuare »

(P) Ce poti face in Valencia daca esti o persoana activa

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Una dintre cele mai mari placeri atunci cand vizitezi o noua destinatie este sa afli mai multe despre cultura si traditiile locale, alaturi de impartasirea experientelor autentice cu localnicii. Valencia primeste fiecare turist cu bratele deschise si nimic nu-i face pe localnici mai mandri decat sa impartaseasca din secretele orasului si obiceiurilor lor turistilor care vin sa-i viziteze.

Vrei sa te simti ca un valencian? Incearca una din aceste experiente 100% autentice:

Citeste in continuare »

(P) Ce poti face intr-un weekend in Valencia

Copyright foto: Turespaña

Valencia este una dintre cele mai vibrante destinatii din Europa. Asezarea splendida chiar langa Marea Meditarana ofera combinatia perfecta de vreme minunata si plaje intinse, situri istorice uimitoare si arhitectura interesanta, multe oportunitati de cumparaturi si o gama larga de restaurante si baruri, unde te poti bucura de mancare delicioasa sau unde poti dansa toata noaptea.

Citeste in continuare »

(P) Mancaruri locale de incercat in Valencia

Copyright foto: Turespaña

Al treilea oras ca marime din Spania, Valencia, atrage milioane de vizitatori din toate colturile lumii in fiecare an. Clima mediteraneana prietenoasa si plajele intinse vesnic insorite fac ca acest oras situat pe coasta de est a tarii sa fie destinatia de vacanta ideala. Arhitectura gotica, vibrantul Bioparc si fascinantul Oceanografic te vor cuceri instantaneu. Iar cand vine vorba de mancare locala, Valencia este o sursa inepuizabila de gusturi si arome care te vor convinge sa tot revii pe acest taram.

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour