Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: calatorii

Cele mai frumoase cărți de călătorie

Sursa foto: Patiwat Saraiya/Shutterstock.com

Se spune că succesul unei cărți grozave de călătorii poate fi măsurat nu în cuvinte, ci în kilometri. Toate cărțile pe care le parcurgem reprezintă, de fapt, descoperirea unor noi universuri, fie că vorbim despre povești inspirate din viața reală sau despre ficțiuni. Dar există anumite cărți care, prin relatările lor vii, nu numai că reușesc să te transpună cu gândul în destinațiile descrise, dar îți oferă, de asemenea, o dorință puternică de a împacheta imediat și de a porni cu adevărat în descoperirea locurilor povestite.

Iată o listă de cărți de călătorie care îți vor hrăni intelectul, dându-ți, în același timp, un dor fantastic de ducă:

Citeste in continuare »

(P) Ce poti face intr-un weekend in Valencia

Copyright foto: Turespaña

Valencia este una dintre cele mai vibrante destinatii din Europa. Asezarea splendida chiar langa Marea Meditarana ofera combinatia perfecta de vreme minunata si plaje intinse, situri istorice uimitoare si arhitectura interesanta, multe oportunitati de cumparaturi si o gama larga de restaurante si baruri, unde te poti bucura de mancare delicioasa sau unde poti dansa toata noaptea.

Citeste in continuare »

Aventura culinara prin lume!

Stim cu totii ca cea mai buna pizza se gaseste in Italia si ca cea mai buna pizza din Italia o vei manca la Napoli, fie ca alegi celebra Da Michele sau nu mai putin cunoscutele Da Matteo sau Pizza 900. In Grecia te vei rasfata cu fructe de mare, cu musaca si iaurt cu miere si nuci, in Turcia te vei indulci cu baclava, In Spania vei avea parte de o adevarata fiesta cu tapas si sangria, iar in Franta nimic nu este mai bun decat baguettes cu branza si un pahar de sampanie.

Exista insa si tari mult mai interesante din punct de vedere al gastronomiei. Tari in care localnicii isi aranjeaza o taraba intr-o piata si gatesc acolo, sub ochii tai, lasandu-te fascinat de indemanarea lor, de aromele si gusturile divine. Daca vrei sa ai parte de o adevarata aventura in vacanta, iata unde iti recomandam sa calatoresti!
Citeste in continuare »

Calatoriile bloggerilor (4)

Asa cum v-am obisnuit, astazi va prezint ce s-a mai intamplat prin blogosfera de travel din Romania. Bloggerii au calatorit mult, iar vara inca mai tine cu noi. Deci vom vedea locuri interesante, vom citi povesti frumoase si vom admira fotografii din cele mai spectaculoase destinatii.

Iata ce au mai facut bloggerii de turism… Citeste in continuare »

Iata de ce sa te feresti intr-o calatorie!

Calatoriile sunt o metoda grozava sa te dezvolti, sa inveti sa te descurci, sa intelegi culturile altor popoare si sa te relaxezi dupa o perioada de munca intensa. Insa uneori pot fi dicile. Te poti intalni cu tot felul de oameni mai bine sau mai rau intentionati. In unele tari, turistul este considerat un fel de ATM ambulant. Din pacate… Nu trebuie sa-ti pierzi increderea ca lumea este buna si frumoasa, ci trebuie sa inveti sa te feresti de ce poate fi mai rau. Iata mai jos cateva “trucuri” celebre pe care le folosesc rau-facatorii si cum sa le recunosti… Citeste in continuare »

Calatoriile bloggerilor (1)

Incepand de astazi, voi inaugura o rubrica speciala in care va voi povesti pe unde mai calatoresc bloggerii din Romania. In ultimul an, situatia blogosferei de turism s-a schimbat mult. Se calatoreste des, se spun povesti frumoase, se fac tot felul de campanii si de proiecte interesante. De foarte multe ori, experientele acestor Travel Writers ne inspira sa alegem o anumita vacanta sau sa plecam pe un anumit traseu.

De aceea, este foarte indicat sa-i urmarim si sa le ascultam sfaturile… Citeste in continuare »

Top 20: cele mai romantice destinatii de iarna

Revista Travel+Leisure a alcatuit un top al destinatiilor de iarna trendy, romantice si din ce in ce mai cautate de toti marii calatori ai lumii. Printre ele se afla statiuni simple, in locatii la care nu te-ai fi gandit niciodata, dar si resorturi uluitoare, in care te poti distra pe cinste sau hoteluri-boutique decorate in stil clasic sau avangardist. Daca esti in cautare de idei pentru o vacanta romantica de iarna, iata mai jos cateva destinatii posibile, aflate la mare moda anul acesta… Citeste in continuare »

Top 10: cele mai frumoase orase din lume

Revista Travel+Leisure publica in fiecare an un top al celor mai grozave orase din lume, tinand cont de numarul de turisti care le viziteaza, de economia tarii respective, de serviciile pe care le ofera, de posibilitatile de cazare si preturile restaurantelor. In final avem un “Hall of Fame”, pe care sunt inscrie orase de vis, pe care ar trebui sa le vizitam macar o data in viata. In 2012, in topul celor 10 se afla doar 3 orase din Europa. Iata care sunt cele mai frumoase orase din lume… Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour