Sursa foto:g215/Shutterstock.com

În fiecare an, în data de 14 Februarie, romanticii din întreaga lume sărbătoresc dragostea. Valentine’s Day a fost stabilit de Papa Gelasie I în anul 496 d. Hr., devenind odată cu trecerea timpului o sărbătoare tradițională la nivel global, având mare importanță în special pentru tineri.

Foarte mulți oameni își doresc să petreacă această frumoasă zi din an într-un mod cât se poate de memorabil, plecând într-o destinație renumită pentru romantism. Dacă și tu te numeri printre aceștia, dar nu ai idee unde să petreci de 14 februarie în compania persoanei iubite, îți dăm noi câteva sugestii grozave din Europa.

  1. Paris. Nicio listă cu destinații romantice nu ar fi completă dacă nu are inclus Parisul, Orașul Iubirii. Având 99 de restaurante cu stele Michelin, Parisul este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune orașe în care să ai parte de o cină intimă perfectă, cu preparate delicioase și servicii fără cusur. Pe timp de noapte, îți recomandăm să îți iei partenera și să vă plimbați pe Sena cu un vas de croazieră Seine Champagne, urmând ca la final să urcați pe vârful Turnului Eiffel pentru a admira întregul oraș scufundat în lumini.

Intră pe acest link pentru a găsi hoteluri bune cu vedere la Turnul Eiffel!

  1. Veneția. Veneția este considerată a fi o mică bucată de paradis de către romanticii din întreaga lume care doresc să petreacă un weekend perfect în Italia. Așadar, dacă vrei să îți impresionezi iubitul/iubita de Ziua Îndrăgostiților, aceasta este destinația cea mai potrivită.

Unul dintre lucrurile pe care adoră să le facă îndrăgostiții care ajung în Venetia este să se plimbe pe Podul Suspinelor (Ponte dei Sospiri), ținându-se de mână în liniștea serii.

  1. Budapesta. Budapesta este cel mai bun loc din Europa în care să sărbătorești Ziua Îndrăgostiților dacă dispui de un buget limitat, fiind nu numai una dintre cele mai ieftine capitale, dar și unul dintre cele mai frumoase orașe de pe acest continent. De Valentine’s Day nu uitați să vă luați costumul de baie și să mergeți la una dintre legendarele băi termale din oraș pentru a petrece câteva ore în deplină relaxare. Apoi, mergeți la o degustare de vinuri într-o pivniță medievală din Castelul Buda, unde veți avea ocazia de a alege până la 6 meniuri de vinuri din cele mai renumite regiuni din Ungaria.
  2. Santorini. O altă destinație renumită pentru romantism, apusuri de soare incredibile și atmosferă intimă este Santorini, una dintre cele mai pitorești insule din întreaga Europă. Cu ale sale case albe, străduțe pavate și taverne cu fructe de mare, insula este cu adevărat specială, fiind de asemenea accesibilă și pentru cei cu bugete mai mici. În plus, localnicii din Santorini sunt cunoscuți pentru ospitalitatea și amabilitatea lor.
  3. Brașov. Cine crede că în țara noastră nu se găsesc destinații romantice, se înșala! În special în timpul iernii, când zăpada transforma peisajele montane în ceva de vis, cum sunt cele din jurul Brașovului, Sibiului și Sighișoarei, România are cu ce să te surprindă de Valentine’s Day! De 14 februarie, îți recomandăm să mergi alături de persoana iubită la Brașov, la poalele Tâmpei, pentru a te plimba prin Centrul Istoric cu ale sale clădiri medievale colorate și pentru a descoperi legendele și poveștile locale despre fantome și vampiri.

Mai mult decât atât, Brașovul are o mulțime de restaurante frumoase, unde vă puteți retrage pentru un vin roșu și câteva preparate tradiționale. Neapărat să mergeți și la castelele Bran și Peles pentru a vă întoarce în timp și a vedea cum trăiau regii noștri în vremurile de odinioară.