Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Santorini

Top 5 insule din Grecia pentru concediul de vară

Sursa foto: Hartmut Albert/Shutterstock.com

Cu o mulțime de plaje uimitoare, linii de coastă spectaculoase și un climat mediteranean, nu este de mirare că insulele grecești sunt printre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Mai mult, Grecia este casa unora dintre cele mai vechi civilizații europene, iar siturile arheologice unice și tradițiile locale fascinante sunt mărturie a acestui fapt.

Citeste in continuare »

5 destinații europene pentru luna de miere

Sursa foto: javarman/Shutterstock.com

Luna de miere! Prima vacanță romantică în doi după ce ați făcut marele pas! Cu toții ne dorim o lună de miere specială, interesantă, memorabilă și cât mai fericită posibil. Europa întotdeauna s-a aflat în topurile celor mai bune destinații pentru petrecerea lunii de miere, datorită culturii sale diverse, serviciilor hoteliere de înaltă calitate, tradițiilor unice și plajelor luxuriante pe care le găzduiește. Există atât de multe destinații europene care îți pot oferi o astfel de experiență, încât este dificil de ales care ar fi cea mai bună dintre ele.

Cu toate acestea, după lungi cercetări, noi am ales 5 astfel de locuri:

Citeste in continuare »

6 Insule europene pentru o vacanță de neuitat

Sursa foto: Kess16/Shutterstock.com

Dacă credeai că poți găsi insule paradisiace doar în Oceanul Pacific și în Oceanul Indian, ei bine, te înșeli! Europa găzduiește o mulțime de insule incredibile, extrem de variate, ce oferă călătorilor experiențe unice, culturi interesante și unele dintre cele mai uimitoare priveliști din întreaga lume.  De la insule aride la insule tropicale sau vulcanice, Europa are de toate!

Citeste in continuare »

5 Destinații romantice din Europa pentru un city break de Valentine’s Day

Sursa foto:g215/Shutterstock.com

În fiecare an, în data de 14 Februarie, romanticii din întreaga lume sărbătoresc dragostea. Valentine’s Day a fost stabilit de Papa Gelasie I în anul 496 d. Hr., devenind odată cu trecerea timpului o sărbătoare tradițională la nivel global, având mare importanță în special pentru tineri.

Foarte mulți oameni își doresc să petreacă această frumoasă zi din an într-un mod cât se poate de memorabil, plecând într-o destinație renumită pentru romantism. Dacă și tu te numeri printre aceștia, dar nu ai idee unde să petreci de 14 februarie în compania persoanei iubite, îți dăm noi câteva sugestii grozave din Europa.

Citeste in continuare »

Santorini – Destinatia ideala in care sa-ti petreci luna de miere

Sursa foto: Patryk Kosmider/Shutterstock.com

Santorini, fermecatoarea insula cicladica din Marea Egee, este in esenta ceea ce a ramas in urma eruptiei unui vulcan masiv din secolul al XVI-lea i. Hr.. Este dovada vie ca paradisul se poate naste si in urma dezastrelor naturale. Arhitectura romantica si peisajul uimitor fac ca aceasta insula sa fie destinatia perfecta pentru cei proaspat casatoriti. Privelistile de basm ale satelor magnifice, stancile vulcanice cu vedere la albastra Mare Egee si apusurile de soare glorioase sunt alte motive pentru care Santorini este locul ideal in care sa-ti petreci luna de miere.

Cea mai buna perioada pentru care sa planuiesti o vacanta romantica in Santorini:

Citeste in continuare »

Vara asta te poarta in Santorini cu oferte de la 430 euro/persoana

*Sursa foto: Sven Hansche / Shutterstock.com

Arhipeleagul Santorini este situat la aproximativ 200 de kilometri sud-est de teritoriul continental al Greciei. Grupul circular de insule vulcanice este cunoscut indeosebi pentru peisajele de vis pe care le poti admira pe cea mai mare insula din arhipeleag.  Citeste in continuare »

Santorini, cea mai romantica insula din Grecia

Santorini, foto Mila Atkovska

*Sursa foto: Mila Atkovska / Shutterstock.com

Iti amintesti vederile din Grecia cu case albe si acoperisuri albastre sau cu biserici cu cupolele albastre, cu panorame ametitoare asupra Marii Egee sau cu apusuri spectaculoase? Ei bine, probabil ca au fost realizate in Santorini, insula cea mai romantica din Grecia. Citeste in continuare »

Topul plajelor din insula Santorini

Santorini3

Pentru multi turisti, Santorini (cea mai sudica insula din arhipelagul insulelor Ciclade) este cea mai frumoasa insula a Greciei. Asa se si explica de ce pe insula ajung, in fiecare an, de 100-150 de ori mai multi turisti decat populatia intregii insule (aproximativ 14.000 locuitori).

Citeste in continuare »

De ce sa alegi Santorini pentru vacanta ta de vara?

Santorini 4

Daca esti in cautarea unui loc superb unde sa iti poti petrece vacanta, insula Santorini este, cu siguranta, una dintre cele mai interesante destinatii din Grecia. Aceasta te va convinge inca de la primele poze pe care le vezi ca merita sa fie vizitata, cel putin o data in viata. Este o insula situata in sudul Marii Egee si impresioneaza prin cladirile albe cu acoperisuri albastre, tavernele traditionale si magazinele interesante, toate asezate pe versanti stancosi. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour