Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Recomandari (page 1 of 47)

Cele mai frumoase locuri de vizitat în apropiere de Lisabona

Sursa foto: bondvit/Shutterstock.com

Lisabona are atât de multe atracții și obiective turistice încât ți-ar trebui câteva săptămâni întregi, dacă nu chiar luni, pentru a le bifa pe toate. Dar farmecul acestui oraș nu constă doar în diversitatea sa, ci și în numărul mare de destinații obligatorii pentru excursii de o zi în imediata vecinătate. 

Aproape de Lisabona se găsesc superbele stațiuni de plajă cu ieșire la Oceanul Atlantic, fermecătorul orășel Cascais, Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei), castelele istorice din Sintra și multe alte locuri și peisaje naturale binecuvântate de o frumusețe incredibilă.

Citeste in continuare »

Ce poți vizita în Hasselt, capitala provinciei Limburg din Belgia

Sursa foto: Henryk Sadura/Shutterstock.com

Ai vizitat vreodată un loc nou de la care nu ai avut foarte multe așteptări, care să ajungă să te impresioneze profund? Mulți călători experimentează acest lucru când ajung în Hasselt.

Hasselt nu este la fel de cunoscut ca alte orașe belgiene precum Bruxelles sau Bruges, dar este o destinație turistică frumoasă, care merită vizitată. Vei fi surprins de cât de multe lucruri unice pot fi făcute aici, dar mai cu seamă de frumusețea locurilor pe care le poți explora în această destinație ascunsă.

Citeste in continuare »

Atracții și obiective turistice în Kuala Lumpur, Malaezia

Sursa foto: Patrick Foto/Shutterstock.com

Capitala și cel mai mare oraș din Malaezia, Kuala Lumpur este un loc ce oferă călătorilor șansa de a învăța despre o cultură cu totul și cu totul diferită, de a admira clădiri ce îmbină tot ce este mai bun din arhitectura orientală și occidentală, de a gusta preparate tradiționale locale și, nu în ultimul rând, de a face cumpărături. Celebra rețea de televiziune CNN clasează Kuala Lumpur pe locul 4 în topul celor mai bune orașe comerciale de pe mapamond. 

Citeste in continuare »

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi în safari în Africa

Pentru cei mai mulți dintre noi, mersul în safari în Africa poate fi o experiență unică în viață. Așa că, dacă vrei să te asiguri că ai parte de cea mai bună experiență în căutarea leilor, elefanților, girafelor, antilopelor și celorlalte mari animale de pe Continentul Negru, sfaturile din rândurile de mai jos, cu siguranță, îți vor fi de folos. Citeste in continuare »

Descoperă Rovaniemi, satul lui Moș Crăciun

Sărbătorile de iarnă vin, aproape pentru toată lumea, cu o nestăvilită poftă de vacanță. Pentru majoritatea românilor, această poftă este satisfăcută prin cozonaci, vin fiert, sarmale și un număr cât mai mare de prieteni și de membri ai familiei. Pentru alții însă, satisfacția vine doar după sesiuni lungi de ski sau după vizitarea unor locuri inedite. Citeste in continuare »

Atracții turistice gratuite în Viena

Sursa foto: Muellek Josef/Shutterstock.com

Viena este un oraș incredibil, cu o mulțime de atracții turistice de top, restaurante și cafenele cu tradiție, piețe fermecătoare și muzee ce satisfac pofta de cunoaștere a oricărui călător. Dar Viena poate fi destul de costisitoare; prețurile camerelor de hotel sunt destul de piperate, mai ales în zona centrală, transportul public costă și el o sumă semnificativă de bani, iar majoritatea obiectivelor turistice cunoscute, cum ar fi Casa lui Mozart sau Palatul Schonbrunn, taxează vizitatorii pentru admitere. 

Citeste in continuare »

Locuri pe care nu ai voie să le ratezi într-o vacanță în Scoția

Sursa foto: elementals/Shutterstock.com

Majoritatea călătorilor care aleg să exploreze Marea Britanie se focusează pe vizitarea Angliei. Cu toate acestea, ai fi surprins să afli cât de frumoasă este Scoția, câtă istorie și cultură are, ce minuni geografice adăpostește și ce bucătărie delicioasă oferă! 

Există o mulțime de locuri de văzut în țara kiltului și a whisky-ului, iar dacă plănuiești cândva să o vizitezi, poate că ți-ar fi de folos această listă cu principalele atracții și obiective turistice.

Citeste in continuare »

De ce Sri Lanka a fost una dintre cele mai vizitate țări din 2019?

Sursa foto: Sylvain B/Shutterstock.com

Conform celui mai important ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, Sri Lanka a fost cea mai bună destinație de călătorie în anul 2019, urmată fiind de Germania și de Zimbabwe. Poate că te întrebi de ce o destinație care până recent nu a fost foarte populară a reușit să ocupe primul loc în acest top.

Citeste in continuare »

5 Locuri pe care trebuie să le vezi în Tunisia

Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Tunisia a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice în ultimii ani. Situată în nordul continentului african, pe coasta Mării Mediterane, această țară atrage din ce în ce mai mulți turiști datorită plajelor sale cu nisip alb, ruinelor istorice, culturii locale și, nu în ultimul rând, bucătăriei rafinate. Tunisia este unul dintre locurile în care poți ajunge ușor atât la mare, cât și în deșert, oferind vizitatorilor săi experiențe unice.

Citeste in continuare »

5 Motive să-ți petreci Revelionul în Tenerife

Sursa foto: Dziewul/Shutterstock.com

Revelionul este o oportunitate perfectă pentru o scurtă călătorie, fie că îl petreci alături de familie, prieteni sau doar cu partenerul de viață. Iar dacă îți dorești să îl sărbătorești într-un loc cald și însorit, fără să părăsești însă continentul european, Tenerife este probabil cea mai potrivită destinație!

Tenerife este una dintre cele mai exotice și bine cotate destinații în prima lună a anului, în special pentru cei care caută să scape de frig în vacanțele lor de iarnă. În această insulă spaniolă, temperaturile medii pentru luna ianuarie sunt de 20 de grade Celsius, cadrul natural conturat de munți, vegetație și plaje cu nisip alb este superb, iar resorturile, barurile și restaurantele sunt excelente. 

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2019 Blog Dertour