Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Recomandari (page 1 of 48)

Atracții turistice pe coasta Liciei, Turcia

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Când te gândești la o țară cu plaje frumoase și peisaje rurale uimitoare, este greu să nu îți treacă prin minte Turcia. Iar Licia, cunoscută și sub numele de Coasta Turcoazului sau de Coasta Sud-Egeeană, este una dintre cele mai interesante destinații turistice din această țară.

Citeste in continuare »

Ce poți face vara aceasta în Monastir, Tunisia

Sursa foto: meunierd/Shutterstock.com

Chiar dacă suntem la început de an, iar vara se simte încă departe, planurile de vacanță pentru sezonul cald ar fi bine să fie făcute încă de acum. De fapt, cele mai bune oferte de călătorie pentru perioada verii se găsesc acum, în luna ianuarie, când reducerile pentru locurile de cazare și pentru biletele de avion sunt mai mari decât în orice lună a anului. Iar una dintre destinațiile care au parte de cele mai bune oferte de călătorie este Monastir din Tunisia, un oraș care nu numai că are o plajă superbă ce pare a fi desprinsă din paradis, dar are în spate și o istorie bogată, o cultură impresionantă și o arhitectură ce ne duce cu gândul la poveștile cu Aladin.

Citeste in continuare »

De ce să îți rezervi concediul de vară în ianuarie?

Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Odată cu începutul noului an, planurile de vacanță încep să ți se rotească prin minte. Abia aștepți acele zile în care te poți relaxa într-o piscină la umbra unui palmier, îți poți savura băutura rece și te poți bucura de peisajele din jur.

Deși mulți oameni visează la vacanțele exotice din timpul verii, puțini știu că perioada cea mai bună pentru a cumpăra pachetele de vacanță este în Ianuarie.

Citeste in continuare »

Atracții și obiective turistice în Sofia, capitala Bulgariei

Sursa foto: Boyan Georgiev Georgiev/Shutterstock.com

Sofia nu este unul dintre orașele la care pasionații de călătorii visează să ajungă cândva. Dar poate că ar trebui să fie! Cu o mulțime de situri arheologice romane, biserici ce au petrecut câteva secole din existența lor ca moschei, cu muzee, galerii de artă, parcuri verzi și mâncare tradițională delicioasă, capitala Bulgariei este o destinație cel puțin interesantă. 

Citeste in continuare »

Cele mai bune locuri de vizitat pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii

Sursa foto: Rudy Balasko/Shutterstock.com

Încărcate cu o mulțime de orașe pline de viață, plaje liniștite și peisaje pitorești, cele 2000 de mile de coastă care alcătuiesc partea de est a Statelor Unite ale Americii sunt casa unora dintre cele mai îndrăgite obiective turistice de pe continentul nord-american.

Pentru a te ajuta să vizitezi ce este mai bun din această parte a lumii, am alcătuit o mică listă cu locurile noastre preferate:

Citeste in continuare »

De ce este Osaka unul dintre cele mai vizitate orașe din Japonia

Sursa foto: KanokpolTokumhnerd/Shutterstock.com

Osaka este, fără îndoială, una dintre bijuteriile Japoniei. Cândva capitala imperială a acestei țări și, totodată, centru comercial, Osaka avea să fie „bucătăria națiunii” în timpul Perioadei Edo (1603 – 1868), când era principalul loc de tranzacționare a orezului, aici creându-se prima piață modernă de schimb din întreaga lume.

Citeste in continuare »

Top 5 parcuri de distracție în Europa

Sursa foto: V_E/Shutterstock.com

Îți place să simți fluturi în stomac atunci când te afli într-un roller coaster care coboară de la o înălțime amețitoare sau când parcurge o buclă? Adori parcurile tematice, care te duc în lumea copiilor, plină de adrenalină și de aventuri incredibile? 

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană

Sursa foto: Valentin Valkov/Shutterstock.com

Dacă visezi la o vacanță exotică, ai toate motivele să alegi Republica Dominicană: mâncare simplă și delicioasă, băuturi surprinzător de gustoase din rom, oameni plini de viață și mai ales plaje. Plajele din această țară insulară din Marea Caraibelor sunt deosebit de frumoase, integrate în peisaje care pe alocuri par de-a dreptul dramatice. Vei descoperi o îmbinare perfectă a munților cu peisajul marin și te vor încânta pe deplin apele curate, în care poți face snorkeling sau scufundări fără niciun fel de probleme.

Citeste in continuare »

Descoperă Coasta Amalfitană, una dintre cele mai pitorești destinații turistice din Italia

Sursa foto: Boris-B/Shutterstock.com

O excursie pe Coasta Amalfitana merită toți banii. Este un loc plin de culoare, extrem de pitoresc, un amestec desăvârșit de minuni naturale și culturale inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dar, din nou, o călătorie cu mașina pe Coasta Amalfitană, pe drumul nr. 163, merită totul, iar dacă te întrebi ce este de văzut, te sfătuim să îți fixezi centura de siguranță, să deschizi bine ochii și să te pregătești să fii uimit de unele dintre cele mai frumoase peisaje din întreaga Italie. Este „drumul cu panglică albastră”, o limbă cenușie cu o singură bandă în fiecare direcție, care trece prin zeci de tuneluri și prin sute de curbe la un centimetru distanță de stâncile vertiginoase cu vedere la mare. Sfidând acest drum pitoresc, vei descoperi apa albastră a Golfului Salerno și coloratele sate Sorrento, Positano, Praiano, Amalfi, Atrani, Ravello, Cetara și Vietri sul Mare. De asemenea, nu ai cum să nu fi uimit de topografia deosebită a coastei peste care sunt presărate o sumedenie de podgorii, livezi și pășuni terasate cu vederi fermecătoare asupra apelor vibrante de jos.

Citeste in continuare »

Cele mai impresionante moschei din lume

Sursa foto: Luciano Mortula LGM/Shutterstock.com

Cuvântul „moschee” provine de la cuvântul arab „masjid”, care înseamnă loc de cult pentru adepții islamului. Există mii de moschei în întreaga lume, aproape fiecare țară de pe glob adăpostind astfel de construcții religioase (în România există în jur de 80 de moschei). Multe dintre aceste structuri au devenit foarte renumite pentru semnificația lor arhitecturală, istorică și estetică, iar cele care permit accesul persoanelor de alte religii au parte chiar și de sute de mii de vizitatori anual. 

Cu un accent deosebit pe vastitate, lista de mai jos vă prezintă cele mai impresionante case de rugăciune ale musulmanilor:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2020 Blog Dertour