Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Recomandari (page 1 of 50)

Topul celor mai frumoase plaje din Ibiza

*Sursa foto: Holbox / Shutterstock.com

Insula Ibiza este cunoscută în întreaga lume pentru petrecerile din cluburile de noapte, fiind destinația preferată de tinerii dornici de distracție. Dar Ibiza nu înseamnă doar cluburi, ci și cultură, sporturi extreme, scuba diving sau plaje superbe. Pentru că tot am adus vorba de frumoasele plaje din Ibiza, iată un top al plajelor din Ibiza. Citeste in continuare »

Atracții și obiective turistice în Tunisia pe care trebuie să le vizitezi

TunisiaDeși este adesea văzută ca o simplă destinație de vacanță de vară, Tunisia este un pachet plin de surprize pentru cei care doresc să se aventureze pe țărmurile ei nisipoase. Aici poți avea parte de dune vaste de nisip saharian, cultura specifică Africii de Nord, ruine antice pline de istorie și orașe exotice. Citeste in continuare »

Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană

Sursa foto: Shutterstock

Visezi la o vacanță exotică? Ai toate motivele să alegi Republica Dominicană! Mâncare delicioasă, băuturi surprinzător de gustoase cu rom, oameni plini de viață și unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii. Plajele din această țară insulară de la Marea Caraibelor sunt deosebit de frumoase, integrate în peisaje care pe alocuri par de-a dreptul dramatice. Cele mai frumoase plaje din Republica Dominicană sunt reprezentarea perfectă a îmbinării munților cu peisajul marin și te vor încânta pe deplin cu apele de un albastru topaz, ideale pentru cele mai diverse activități acvatice.  Citeste in continuare »

Ghid de calatorie in Zanzibar: Informatii utile, cazare si recomandari

sursă: https://unsplash.com/photos/e6dRLBx6Kg8

Una dintre cele mai populare destinații exotice din ultimii ani, Zanzibarul impresionează turiștii din întreaga lume prin plajele sale cu nisip alb, prin peisajele paradisiace și prin temperaturile prietenoase pe tot parcursul anului. Astfel, călătorii îndrăgostiți de sezonul cald aleg cu inima deschisă să viziteze și chiar să reviziteze celebra insulă africană, ce ocupă un binemeritat loc în topul destinațiilor în care pot evada în tot timpul anului. Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Madeira: Atracții turistice, cazare, sfaturi utile

Madeira

Sursa foto: Shutterstock

Insula Madeira, cu a sa capitală încântătoare Funchal, este renumită în întreaga lume pentru climatul său prietenos, plajele exotice fermecătoare și vegetația luxuriantă. Denumită și „Perla Atlanticului” sau „Grădina Atlanticului”, insula Madeira din Portugalia este destinația de vacanță perfectă, indiferent de perioada anului în care alegi să o vizitezi.

Citeste in continuare »

Concediu în Rhodos: Cum ajungi, unde te cazezi și ce poți face acolo?

Grecia este recunoscută de turiștii din toate colțurile lumii datorită numeroaselor insule minunate, fiecare dintre ele fiind un real paradis cu peisaje naturale, plaje întinse cu ape calde de culoarea turcoazului, panoramici montane, păduri de pin și livezi de măslini, faună cu flori multicolore, case cu design aparte, mediteranean și localnici prietenoși. Citeste in continuare »

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa mergi in Dubai

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Esti nerabdator sa-ti faci bagajele pentru mult asteptata vacanta in Dubai? Daca nu ai mai fost pana acum in Emiratele Arabe Unite, unde cultura este destul de diferita de cea europeana, trebuie sa te pui la curent in anumite privinte. Dubaiul este indubitabil un oras magnific, al superlativelor, in care luxul este la el acasa. Cu siguranta, vei fi absorbit de grandoarea zgarie-norilor, insa vei regreta daca itinerariul tau va include doar vizitarea giganticelor cladiri celebre, cum sunt Burj Khalifa si Burj Al Arab. Orasul are mult mai multe de oferit.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-ti incepe calatoria in Dubai:

Citeste in continuare »

Sărbătorește Revelionul în Dubai

Sursa foto: Pajor Pawel/Shutterstock.com

Dacă îți dorești să sărbătorești Revelionul la superlativ, cu greu vei găsi o destinație mai bună decât Dubai, orașul superlativelor. Gazdă a numeroase recorduri cu adevărat impresionante, a unei combinații inedite între tradiții și modernism și a unei culturi cu totul și cu totul diferită de cea Europeană, Dubai are capacitatea de a-ți transforma Revelionul într-o petrecere de neuitat.

Citeste in continuare »

5 Atracții turistice din Ungaria pe care trebuie să le vezi

Sursa foto: Batond Harvath/Shutterstock.com

Cei mai mulți oameni care plănuiesc să viziteze Ungaria își alcătuiesc ce mai mare parte a itinerariului cu obiective turistice din Budapesta. Dar Ungaria înseamnă mult mai mult decât atât, iar explorarea orașelor și regiunilor sale rurale se dovedește a fi întotdeauna o experiență încântătoare și reconfortantă. Deși această țară este celebră pentru gulaș, paprika, kurtos kalacs, centre spa uimitoare și arhitectură boemă, explorând-o vei descoperi un ținut încărcat de istorie și cultură fascinantă, castele medievale spectaculoase, fortificații romane, lacuri termale, peșteri ce par a fi rupte din altă lume și, nu în ultimul rând, festivaluri extrem de interesante, cum este terifiantul Festival Busójárás, un fel de Halloween al maghiarilor în care locuitorii sărbătoresc, într-o atmosferă de bucurie și haos, venirea primăverii.

Citeste in continuare »

Budapesta – obiective turistice de vizitat gratis

budapesta-foto-ttstudio

Sursa foto: TTstudio / Shutterstock.com

Budapesta este una dintre capitalele central-europene cele mai pitoresti, laudandu-se cu un cadru romantic in care cladirile se oglindesc in Dunare, cu o gastronomie consistenta si cu bulevarde minunate. Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour