Bruxelles, capitala Belgiei și a Uniunii Europene, reprezintă cea mai mare zonă metropolitană din Belgia. De-a lungul istoriei, acest oraș a fost centrul celor mai importante decizii politice care vizau chestiuni internaționale, în prezent gazduind sediile a două instituții de renume mondial: UE și NATO.

Bruxelles, orașul care nu de mult era supranumit ”orașul mlaștinilor”, s-a transformat într-o citadelă remarcabilă, care astăzi atrage un număr impresionant de turiști ce-i calcă granițele.

Dacă nu ți-ai programat încă un city break in Bruxelles, este timpul să o faci! Pentru a te bucura din plin de călătoria ta, am creat un top cu 5 atracții turistice de neratat în acest oraș!

Muzeul Instrumentelor Muzicale

 

flickr.com/photos/infomatique/4645922755

Dacă îți place muzica sau dacă vrei doar să te relaxezi și să acumulezi cunoștințe noi în același timp, MIM sau Muzeul Instrumentelor Muzicale este locul ideal în care să mergi. Aici vei fi purtat într-o călătorie fascinantă în timp și spațiu, pe acorduri muzicale.

De asemenea, vei putea admira sute de instrumente muzicale folosite de-a lungul timpului, de la cele mai rudimentare la cele mai moderne. Nu rata nici priveliștea pe care o poți admira de pe terasa muzeului și nu ignora nici arhitectura deosebită a clădirii care îl găzduiește!

Grand Place – Grote Markt

Piața Mare din Bruxelles este un alt obiectiv turistic pe care nu ar trebui să îl ratezi dacă ți-ai planificat un city break în acest oraș. Chiar dacă dimensiunile pieței nu sunt impresionante, cu siguranță că te vei delecta privind arhitectura spectaculoasă a clădirilor de aici care stau, parcă, aliniate, așteptând să fie remarcate și complimentate de către turiști.

De asemenea, în Piața Mare ai posibilitatea de a vizita o mulțime de muzee, de a savura preparate delicioase în restaurante cu pretenții și de a te distra până în zori alături de localnici.

Atomium

Dacă treci prin Bruxells, nu uita să vizitezi Atomium, un monunent impunător care se prezintă sub forma unui atom cu 9 sfere, conectate prin tuburi. Atomium a fost ridicat cu ocazia primei expoziții modiale postbelice din 1958.

Partea incitantă este că fiecare dintre cele 9 bile imense pot fi vizitate, fiecare cuprinzând atracțiile ei: un restaurant, o expoziție științifică etc. Încă o curiozitate despre Atomium? Cele 9 sfere reprezintă un cristal de fier, mărit de 165 de miliarde de ori!

Mini-Europe

La picioarele monumentului Atomium se află un parc unde poți vizita Mini-Europe, un ansamblu de machete în miniatură – realizate la scară 1:25 – care reprezintă cele mai importante obiective turistice din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Poți face, astfel, o călătorie imaginativă în aproximativ 80 de orașe și poți vizita mai bine de 350 de monumente importante de pe continentul european.

Autoworld

wikimedia.org

Pasionații de mașini au și eu un motiv bun să își caute cât mai repede un city break în Bruxelles: muzeul de mașini Autoword. Aici, turiștii pot admira mai bine de 350 de automobile, modele reprezentative ale perioadei care se întinde de la sfârșitul secolului XIX până în jurul anilor 1970.