Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: paris (page 1 of 2)

Destinații romantice în care să te bucuri din plin de Valentines Day

Sursa foto: Jeni Foto/Shutterstock.com

Dacă vrei să îi oferi iubitei sau iubitului o surpriza de Valentines Day, un city break este cea mai buna soluție. Biletele de avion sunt din ce în ce mai ieftine, întreaga lume se aranjează frumos pentru ziua iubirii iar în 2020, 14 februarie pică într-o zi de vineri. Poți, așadar, să faci în așa fel încât să obții un weekend prelungit, plin cu mâncare delicioasă, locuri noi și multă iubire.  Citeste in continuare »

Cele mai frumoase 5 catedrale din Europa

Sursa foto: MarinaD_37/Shutterstock.com

Puțini factori au jucat un rol atât de important precum creștinismul în ceea ce privește arhitectura europeană. Timp de sute și sute de ani, regii, pontifii și nobilii s-au folosit de nenumărate resurse pentru ridicarea catedralelor și bisericilor ce dăinuie și în ziua de azi, despre care putem spune că sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai impresionante structuri create de om care au existat vreodată.

Citeste in continuare »

5 Muzee de neratat în Paris

Paris

Paris. Sursa foto: Katerina Belova/Shutterstock.com

Dintre toate orașele lumii, niciunul nu are atât de multe muzee și monumente grandioase ca și Parisul. Practic, orice muzeu din capitala Franței găzduiește ceva celebru, fie că vorbim de picturi abstracte, sculpturi renascentiste, fotografii sau de parfumuri.

Deseori, din dorința de a bifa cât mai multe muzee și atracții, foarte mulți turiști își petrec vacanța în grabă, alergând de la un punct turistic la altul. Noi îți recomandăm să nu faci asta. Parisul este un oraș boem de care trebuie să ne bucurăm atât în muzee cât și pe bulevarde, în cafenele și în superbele-i grădini.

Citeste in continuare »

5 Destinații romantice din Europa pentru un city break de Valentine’s Day

Sursa foto:g215/Shutterstock.com

În fiecare an, în data de 14 Februarie, romanticii din întreaga lume sărbătoresc dragostea. Valentine’s Day a fost stabilit de Papa Gelasie I în anul 496 d. Hr., devenind odată cu trecerea timpului o sărbătoare tradițională la nivel global, având mare importanță în special pentru tineri.

Foarte mulți oameni își doresc să petreacă această frumoasă zi din an într-un mod cât se poate de memorabil, plecând într-o destinație renumită pentru romantism. Dacă și tu te numeri printre aceștia, dar nu ai idee unde să petreci de 14 februarie în compania persoanei iubite, îți dăm noi câteva sugestii grozave din Europa.

Citeste in continuare »

5 Locuri secrete din Paris pe care trebuie să le descoperi

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Denumit, de asemenea, Orașul Luminii (la Ville Lumière) și cunoscut ca fiind capitala modei, care găzduiește cei mai buni și renumiți designeri și cosmeticieni din lume, având al doilea cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume și numeroase locuri încărcate de istorie, cultură și artă extrem de faimoase, printre care cel mai popular site turistic din lume – Turnul Eiffel, Paris este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă, având parte de peste 45 de milioane de vizitatori în fiecare an.

Citeste in continuare »

De ce este considerat Paris “Orasul Iubirii”

Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

O cina la legendarul restaurant Tour d’Argent, o croaziera pe fluviul Sena, o plimbare pe-nserate pe Champs-Elysees, un sarut in varful Turnului Eiffel, un spectacol la Moulin Rouge… toate acestea par doar niste clisee de care am auzit probabil de 1000 de ori, insa cu toate acestea trebuie sa admitem ca Parisul inca are toate ingredientele potrivite oricarei vacante romantice in doi.

Citeste in continuare »

TOP 4 destinatii pentru o super escapada de 1 mai

*Sursa foto: muratart / Shutterstock.com

1 mai a devenit sinonim cu aventurile la munte, cu petreceri tarzii pe malul marii, cu reuniuni cu prietenii sau cu o mini-vacanta intr-o destinatie mult dorita. Primavara aceasta ai sansa sa descoperi destinatii vibrante, bogate in obiective turistice si experiente de neuitat! Citeste in continuare »

4 destinatii pe care cinefilii trebuie neaparat sa le viziteze

*Sursa foto: Frank Bach/Shutterstock.com

Amatorii de filme stiu ca arta cinematografica nu se rezuma decat la personaje, recuzita sau efecte speciale. Pentru a calatori in dimensiunea fictiva, trebuie sa ne identificam cu acel loc, mai ales ca, de multe ori, revedem aceleasi locuri in marile productii cinematografice. Citeste in continuare »

Parisul magic!

Parisul este, fara indoiala, magic. In orice anotimp… Indragostiti, tineri sau mai in varsta, singuri sau nu, oricine isi doreste sa ajunga macar o data in maretul oras al luminilor si sa se plimbe cateva zile pe strazile sale. Daca acesta este si visul tau, noi te invitam la Paris acum, cand preturile sunt foarte bune, iar tu vei putea sa descoperi la pas una dintre cele mai captivante capitale ale Europei.

Iata detalii… Citeste in continuare »

Top 10: cele mai frumoase orase din lume

Revista Travel+Leisure publica in fiecare an un top al celor mai grozave orase din lume, tinand cont de numarul de turisti care le viziteaza, de economia tarii respective, de serviciile pe care le ofera, de posibilitatile de cazare si preturile restaurantelor. In final avem un “Hall of Fame”, pe care sunt inscrie orase de vis, pe care ar trebui sa le vizitam macar o data in viata. In 2012, in topul celor 10 se afla doar 3 orase din Europa. Iata care sunt cele mai frumoase orase din lume… Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour