Sfaturi si recomandari pentru calatorii

(P) Ce poti face in Valencia daca esti o persoana activa

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Una dintre cele mai mari placeri atunci cand vizitezi o noua destinatie este sa afli mai multe despre cultura si traditiile locale, alaturi de impartasirea experientelor autentice cu localnicii. Valencia primeste fiecare turist cu bratele deschise si nimic nu-i face pe localnici mai mandri decat sa impartaseasca din secretele orasului si obiceiurilor lor turistilor care vin sa-i viziteze.

Vrei sa te simti ca un valencian? Incearca una din aceste experiente 100% autentice:

Urmareste un joc de “pilota”

Sursa foto: JLMgrafico/Shutterstock.com

Cel mai “valencian” dintre toate sporturile, traditionalul pilota valenciana inca se bucura de mult adepti pasionati – trebuie doar sa mergi in locuri precum Pelayo Trinquet (Pelayo 6), unde inca se joaca, pentru a observa indeaproape acest sport.

Este un fel de tenis dublu sau triplu fara rachete, unde jucatorii lovesc o minge mica de piele cu mainile goale. Viteza jocului este frenetic, iar spectatorii sunt foarte, foarte aproape de actiune… atat de aproape incat, daca nu sunt atenti, pot fi loviti din greseala. Fanii locali vor fi mai mult decat bucurosi sa-ti explice cateva dintre regulile de baza pentru a putea urmari jocul cu usurinta. Dupa cum se spune in Valencia.. va de bo!

Nu rata almuerzo

Sursa foto: Svetlana8art/Shutterstock.com

Almuerzo sau esmorzaret (gustarea tipica de dimineata) este o adevarata institutie in Valencia. Localnicii pot sari peste micul dejun sau peste cafea, dar se opresc din tot ce au de facut pentru almuerzo. Traditia este de a gusta unele masline sau arahide, in timp ce bucatarul pregateste o bocadillo (o jumatate sau o bagheta intreaga), alaturi de o omleta sau orice alta specialitate a localului. Toate acestea, plus o bautura, sunt oferite in baruri din tot orasul la preturi foarte rezonabile.

Un boost de energie perfect pentru o zi de explorat orasul.

Gateste o paella

Sursa foto: Roel Slootweg/Shutterstock.com

Putine lucruri dezlantuie un raspuns mai pasionat de la valencieni si mai multe pareri infocate decat paella, intreaba-l pe Jamie Oliver. Fiecare localnic poate avea o opinie puternica in ceea ce priveste cel mai bun mod de a gati o paella traditionala in Valencia: fie cu pui si iepure, fara fructe de mare si, cu siguranta, fara chorizo. De la localnici poti afla care sunt cele mai bune ingrediente si poti primi sfaturi de top pentru a obtine paella perfecta. Daca doresti sa adaugi ingredientele tale, incepe sa inveti elementele de baza la Scoala Paellas and Rice Dishes, si vei fi capabil de a-ti impresiona prietenii si familia de acasa cu propria paella delicioasa!

Fa cunostinta cu mascletá

Sursa foto: Tono Balaguer/Shutterstock.com

Pirotehnica valenciana, printre care amintim artificiile spectaculoase din timpul festivalului Fallas, de exemplu, sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai impresionante din Spania. Dar, mai presus de toate, cel mai comun tip de focuri de artificii din Valencia este mascletá, o nebunie pura de zgomot si miros puternic de praf de pusca, pentru multi fiind complet incomprehensibil. Trebuie sa te apropii cat mai tare de explozii, asa cum fac valencienii, pentru a intelege si a experimenta mascletá cu toate simturile. Esti destul de curajos?

Alatura-te unei trupe

Sursa foto: Gentian Polovina/Shutterstock.com

Valencia este, de asemenea, renumita pentru trupele sale traditionale de alama si se pare ca toata lumea de aici poate canta la un instrument sau a apartinut unei formatii locale la un moment dat. Dragostea pentru muzica este insuflata copiilor inca de la o varsta frageda – trebuie doar sa urmaresti cum merg cu mandrie cu formatia lor la orice festivitate. Daca doresti sa faci acelasi lucru, poti gasi mai multe scoli de muzica in Valencia, sau poti participa la un atelier de batucada sau la un workshop de tobe. Daca e prea mult pentru tine, relaxeaza-te, urmareste marsul formatiei si bucura-te de muzica.

Acum poti spune cu adevarat ca ai experimentat Valencia 100%


In parteneriat cu si  –  www.spain.info


 

© 2024 Blog Dertour