Sfaturi si recomandari pentru calatorii

(P) Vacanță cu soare în Valencia. Cele mai bune plaje pe care le găsești aici

Valencia, Spania

Valencia, Spania – Sursa foto: Tono Balaguer/Shutterstock.com

Valencia, al treilea cel mai mare oraș al Spaniei, este renumită pentru frumusețea plajelor sale.

Situată pe coasta de est a țării, lângă Marea Mediterană, Valencia are plaje curate, bine întreținute și prietenoase cu familiile cu copii mici. În plus, sunt dotate cu toate facilitățile de care au nevoie turiștii: restaurante, cafenele, baruri, tarabe cu înghețată, șezlonguri și umbrele de închiriat.

Iată care sunt cele mai bune 5 plaje pe care le găsești în jurul acestui oraș:

1. Plaja La Malvarrosa

Plaja La Malvarrosa

Plaja La Malvarrosa – Sursa foto: ELEPHOTO/Shutterstock.com

Conectată de o altă plajă foarte populară în Valencia, Las Arenas, Playa de la Malvarossa este o imensă întindere de nisip auriu cu câteva restaurante și cafenele cu vedere la mare, rămasă în mare parte nedezvoltată. Frecventată mai mult de localnici, această plajă îți oferă o senzație plăcută, de relaxare totală.

În plus, este foarte aproape de centrul orașului.

2. Plaja las Arenas / Cabanyal

Plaja las Arenas / Cabanyal

Plaja las Arenas / Cabanyal – Sursa foto: Vacotta/Shutterstock.com

Las Arenas înseamnă în limba spaniolă „nisipurile”, numele fiind perfect pentru această întindere vastă de nisip fin și auriu. Foarte populară în anii 40-50, această plajă este, în zilele noastre, împărțită în două segmente.

Capătul sudic al plajei face parte din oraș și este mereu animat, oferind o mulțime de activități distractive vizitatorilor săi. Are promenade, baruri, restaurante și centre din care se pot inchiria echipamente pentru diverse sporturi nautice. Partea de nord a plajei, cea care se conectează cu plaja Malvarosa, este mult mai relaxată.

Fiind situată la doar 2 kilometri de centrul orașului, ușor de ajuns cu transportul în comun, plaja las Arenas este preferata turiștilor.

3. Plaja Patacona

O altă plajă întinsă, foarte aproape de centrul orașului Valencia, Plaja Patacona este perfectă dacă ești în căutarea unui loc mai liniștit decât Las Arenas sau decât La Malvarosa. Are un peisaj curat, neperturbat de prea multe localuri, iar apa este cristalină și sigură pentru înot.

Plaja se găsește aproape de orașul Alboraya, care este renumit pentru băutura locala horchata.

4. Plaja El Saler

Plaja El Saler

Plaja El Saler- Sursa foto: chasdesign/Shutterstock.com

Situată la o distanță de 13 kilometri de Valencia, în partea de sud, această frumoasă plajă întinsă pe 5 kilometri de coastă este alegerea perfectă pentru pasionații de sporturi nautice, în special de windsurfing, kitesurfing și surfing.

În satul Saler se poate ajunge cu autobuzul din centrul orașului Valencia. Se pare ca aici s-a preparat pentru prima dată renumita paella. Așadar, fă-ti timp și oprește la unul dintre numeroasele restaurante de paella din sat pentru a o încerca.

5. Plaja Devesa

Se spune ca este una dintre cele mai frumoase plaje din regiunea Valencia. Înconjurată de o vegetație bogată, cu copaci exotici, flori multicolore și chiar cu o lagună în care trăiesc mai multe specii de animale sălbatice, această plajă oferă iubitorilor de natură o mulțime de lucruri încântătoare de descoperit înainte de a înota în apele cristaline.

Plajele cu nisip fin și apele limpezi albastre, combinate cu agitația vieții urbane, fac ca Valencia să fie o destinație minunată pentru mulți călători.


In parteneriat cu

 

www.spain.info


© 2024 Blog Dertour