Sfaturi si recomandari pentru calatorii

(P) 5 muzee de vizitat în Valencia

Cea mai buna combinație a celor două culturi, catalană și spaniolă, existente pe teritoriul Peninsulei Iberice poate fi gasită în magnificul oraș Valencia. În cazul în care Barcelona ți se pare prea aglomerată, iar Madridul prea strident, îți recomandăm sa vizitezi Valencia, oraș care imbrățișează ambele culturi și care, prin această sinteză unică, știe cum să își creeze un mediu unic și atrăgător care permite vizitatorilor să experimenteze ce este mai bun din obiectivele sale culturale.

Cu circa 35 de muzee care acoperă o sumedenie de teme diferite, al treilea cel mai populat oraș al Spaniei are, cu siguranță, un patrimoniu cultural bogat. De la cele mai importante lucrări de artă ale unora dintre cei mai renumiți artiști contemporani la cel mai mare muzeu de științe din Europa, Valencia satisface toate gusturile.

În rândurile de mai jos îți prezentăm cele mai bune 5 muzee din Valencia:

  1. Muzeul de Știinte Prințul Felipe (parte a Orașului Artelor și Științelor). Orașul Artelor și Științelor este una dintre cele mai populare atracții turistice din oraș. Pe lângă faptul că are în componență două muzee fascinante (Muzeul de Științe si Oceanograficul), este și o piesă arhitecturală futuristă impresionantă, compusă din mai multe clădiri. Muzeul de Știinte Prințul Felipe este considerat de experți ca fiind o revoluție tehnologică și stiințifică care oferă vizitatorilor fel și fel de experiențe și activități interactive și distractive în cei circa 26 000 de metri pătrați peste care își are întinsă expoziția. Este cel mai mare muzeu de științe din Spania și, cu siguranță, merită vizitat!

Prețul unui bilet pentru acest muzeu este de 7,85 Euro.

Sursa foto: werny/Shutterstock.com

  1. OceanograficulParcul oceanografic din Valencia ne invită să călătorim prin cele mai importante mări și oceane ale planetei. Peste 45 000 de vietăți marine din circa 500 de specii locuiesc în cele nouă turnuri subacvatice care, structurate pe două nivele, reprezintă cele mai emblematice ecosisteme ale planetei. Aici poți vedea rechini, balene Beluga, moluște, lei de mare, pinguini, pisici de mare și o sumedenie de specii de pești multicolori ce provin fie din habitatele mediteraneene, tropicale sau din mările temperate, fie din oceanele polare – Arctica si Antarctica. Mai mult decât atât, parcul dispune de un delfinariu spectaculos unde poți asista la show-uri grandioase susținute de delfini prietenoși și jucăuși.

Prețul unui bilet pentru acest muzeu este de 24,90 Euro.

  1. Institutul de Artă Modernă (IVAM). Este cel mai prestigios institut de arta modernă și contemporană din Valencia, având două expoziții permanente ce cuprind lucrări semnate de doi dintre cei mai mari artiști din Spania: sculptorul abstract Julio González si pictorul impresionist Ignacio Pinazo, dar și diverse expoziții temporare. IVAM este, de fapt, un centru de expoziție și de studiu ce își determină vizitatorii să reflecteze, prin piesele sale expuse, asupra ideilor și discursurilor estetice care au apărut în lumea artei din avangardism până în zilele noastre. Vizitarea acestui centru este o alegere perfectă pentru iubitorii de frumos și pentru cei care vor să înțeleagă mai bine discursivitatea artei moderne.

Prețul unui bilet pentru acest muzeu este de 2 Euro.

  1. Muzeul Fallero. Acest muzeu unic este legat de unul dintre cele mai uimitoare festivaluri din Valencia și chiar din întreaga Europa, Valencia “Fallas”, care are loc în fiecare an în luna martie. Muzeul are practic o expoziție compusă din statui satirice gigantice care sunt construite pe parcursul anului și asamblate pe străzi în data de 15 martie. Festivalul se încheie în data de 19 martie, prin arderea statuilor. Curioșii pot afla totul despre istoria acestui eveniment special vizitând muzeul. Fallero este situat într-o fostă mânăstire, aproape de Orașul Artelor și Științelor.

Pretul unui bilet pentru acest muzeu este de 2 Euro.

  1. Muzeul de Arte Frumoase San Pio V. Situat într-o clădire barocă recent renovată, Muzeul de Arte Frumoase San Pio V este considerat drept una dintre cele mai remarcabile arhive de picturi de pe teritoriul Spaniei, având o expoziție stufoasă, compusă atât din opere de artă ale mai multor pictori din Valencia, cum ar fi Vicente López, Pinazo, Juan de Joanes și Joaquín Sorolla, cât și din piese semnate de artiști ce provin din exteriorul orașului, cum sunt El Greco, Murillo, Goya și Velázquez. Muzeul de Arte Frumoase expune, de asemenea, sculpturi realizate de Mariano Benlliure și câteva piese arheologice interesante.

Accesul in acest muzeu este gratuit.


In parteneriat cu si  –  www.spain.info


 

 

© 2024 Blog Dertour