Sursa foto: fzd.it/Shutterstock.com

Oceanele și mările planetei noastre uimitoare adăpostesc nenumărate specii de pești și mamifere atât familiare, cât și nedescoperite. Frumusețea lor impresionantă a captivat oameni din întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, deși minunile oceanului ne fascinează încă din prima secundă, ele pot fi dificil de observat în mediul lor natural. Din fericire, acvariile ne oferă oportunitatea de a ne bucura și a aprecia creaturile ce trăiesc la mari adâncimi într-un mod simplu și sigur.

Maiestuoasele creaturi ale adâncurilor pot atinge dimensiuni impresionante, așa că nu este de mirare că acvariile care le adăpostesc sunt masive. Iată, în rândurile de mai jos, care sunt cele mai frumoase 5 acvarii din Europa și ce vietăți găzduiesc acestea:

  1. L’ Oceanografic, Valencia. Oceanograful din Valencia este cel mai mare parc maritim de pe Bătrânul Continent. Situat în interiorul fascinantului complex arhitectural al Orașului Artelor și Științelor, acest parc este format din mai multe clădiri, printre care un delfinariu adânc de 36 de metri, tuneluri și acvarii de diferite dimensiuni, ce recreează principalele ecosisteme marine ale lumii, precum Antarctica, Oceanul Arctic, Marea Mediterană, Marea Roșie, zona tropicală și zona temperată. Datele Oceanografului sunt impresionante: 40 de milioane de litri de apă, 500 de specii, 45 000 de animale și o suprafață de 110 000 metri pătrați. Rechinii, balenele beluga, delfinii, pinguinii și focile sunt doar câteva dintre uluitoarele animale ce pot fi observate aici.

Click aici pentru a găsi oferte de cazare în Valencia!

  1. Sea Life, Londra. Situat la doar câteva minute de Ochiul Londrei, Acvariul Sea Life te va duce într-o lume magică a adâncurilor Oceanului Atlantic și nu numai. Complexul este împărțit în mai multe secțiuni, una dedicată rechinilor (Shark Walk), alta dedicată pisicilor de mare (Ray Lagoon), Seahorse Kingdom (unde vei admira mai multe vietăți marine de mici dimensiuni, precum căluți de mare), Thames Underwater World, Rock Pools, etc. Volumul total de apă din acvariile de la Sea Life este de 2 006 268 litri. Vizitatorii pot nu numai să admire splendidele animale, dar și să participe la hrănirea acestora sau să se scufunde printre rechini.

Click aici pentru a găsi oferte de cazare în Londra!

  1. Oceanario, Lisabona. Situat în Parque das Nações, Oceanário este unul dintre cele mai mari acvarii din întreaga lume. După cum sugerează și numele, acesta este dedicat oceanelor. Se găsește într-o clădire mare, de două etaje, ce conține acvarii cu peste 15 000 de specii marine și oceanice, păsări de mare, mamifere marine și plante acvatice aparținănd a 450 de specii diferite. Habitatele Atlanticului de Nord, Antarcticii, Pacificului temperat și Indiei tropicale sunt cele patru medii principale recreate în detaliu.

Acvariul cilindric din mijlocul clădirii este punctul culminant al acestui obiectiv turistic, având o adâncime de 23 de metri, un volum de 5 milioane de litri de apă sărată și o sumedenie de exemplare de rechini, barracuda, pisici de mare, anghile și toni.

  1. Turkuazoo, Istanbul. Deschis în anul 2009, Turkuazoo avea să fie în acea vreme primul acvariu gigantic al Turciei, găzduind aproximativ 25 000 de creaturi marine. Este situat în interiorul Mall-ului Forum Istanbul Shopping și este, de asemenea, centrul de cercetare și conservare marină din zonă. Atracția principală a acvariului este Marinescape SeaTube, un tunel subacvatic de 90 de metri lungime, unde vei putea admira rechini-tigru, caracatițe, pești piranha, pisici de mare și pești Grouper. Dacă ești o persoană foarte curajoasă și dornică de aventuri unice, aici ai ocazia de a te scufunda și înota cot la cot cu rechinii.
  2. Acquario di Genova. Situat în Portul Vechi al Genovei, acest acvariu spectaculos este cel mai mare din Italia. Clădirea, proiectată de renumitul arhitect italian Renzo Piano, acoperă o suprafață de 300 000 de metri pătrați. Acvariul reprezintă o biodiversitate vastă a apelor marine cu cele 70 de ecosisteme create, cu peste 12 000 de animale și 200 de specii de plante. Înconjurați de efectele pitoreși uimitoare date de contrastul dintre holurile întunecate și rezervoarele bine luminate, vizitatorii sunt imediat fascinați de un locuitor marin amuzant: vaca de mare ce înoată liniștită în acvariul său generos. Printre celelalte specii marine pe care le vei putea admira aici se numără rechinii, pinguinii, delfinii și pisicile de mare.