Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Un spațiu cu adevărat unic în care te poți bucura cu familia ta de sporturi în aer liber, muzică, mâncare, atracții pentru copii și multe altele, Grădinile Turia sunt pentru Valencia o adevărată oază de relaxare.

Traversând orașul de la un capăt la celălalt, această centură verde de nouă kilometri a devenit un loc favorit atât pentru Valencieni, cât și pentru vizitatori. Pe lângă faptul că este un mediu ideal pentru jogging, ciclism sau pur și simplu un picnic în aer liber (poți cumpăra produse excelente la magazinele din apropiere, cum ar fi Mantequerias Ferrero sau Vegamar), grădinile Turia sunt un loc unde te poți bucura alături de cei dragi de atracțiile și evenimentele ce au loc aici spre desfătarea vizitatorilor.

Dacă nu ești sigur de unde să începi vizita în Gradinile Turia, iată un mic ghid pentru principalele puncte care o să te ajute să îți faci traseul potrivit.

Parque de Cabecera

Un loc minunat cu grădini, lacuri și, de asemenea, una dintre atracțiile de top ale orașului Valencia: Bioparcul unde veți putea admira chiar și fauna africană, de la lei și rinoceri până la mangustele curioase. Înainte de a părăsi această zonă, vizitează și Muzeul de Istorie, pentru a afla mai multe despre trecutul orașului.

Grădinile Turia atrag atât sportivii, cât și suporterii. Aici vei întâlni școlile de fotbal Serranos și El Rumbo, stadionul Turia Athletics, stadionul de rugby și chiar un teren de cricket, Levante Cricket Club. Dacă puștiul tău este un fan skateboarding, se poate îndrepta către Skateplaza, de lângă terenul de baseball Astros Fenix Beisfam.

Palau de la Musica

Sediul orchestrei din Valencia este o ”mecca” a iubitorilor de muzică. Clădirea în sine, un fel de palat de cristal cu o cupolă uriașă de sticlă lângă o grădină luxuriantă și un lac frontal cu fântâni este extrem de populara printre Instagrammeri. Adevărata atracție o constituie însă concertele excelente care se organizează în fiecare săptămână.

Gulliver Park

Fără îndoială, cea mai populară destinație pentru copii este Parcul Gulliver, cu sculptura gigantică a călătorului legendar. Copiii iubesc pur și simplu să se ascundă în mânecile uriașului, să se urce pe ciorapi sau să alunece pe părul lui Gulliver. Cu siguranță dacă ajungi aici cu copiii, vei avea parte de un moment de respiro prelungit!

Podurile

Pe măsură ce te plimbi de-a lungul grădinilor Turia, îți vei aminti constant că pe acolo a trecut un râu, datorită mulțimii de poduri pe sub care vei trece. Ai putea să îți pui prichindelul să le numere, pornind de la cel mai vechi dintre ele, Puente de la Trinidad, ce datează din secolul al XV-lea, și până la modernul Puente de L’Assut d’Or, unul dintre cele trei poduri proiectate de Santiago Calatravo, poreclit și Jamonero, datorită formei sale.  De asemenea, merită să urci până la nivelul străzii pentru a admira culorile florilor de la Puente de las Flores sau formele ciudate ale garguilor de pe Puente del Reino.

Orașul Artelor și Științelor

După ce ți se va arăta în zare colosalul Palau de les Arts, vei ști că te afli în apropierea adevăratei vedete a Grădinilor Turia: Orașul Artelor și Științelor. Aici vei găsi locuri deosebit de fotogenice printre clădirile spectaculoase ale complexului futurist proiectat de Santiago Calatrava. Asigură-te că ai suficientă memorie și baterie în aparatul foto!

Grădinile Turia găzduiesc și evenimente precum Mostra de Vinos, un eveniment periodic care prezintă cele mai bune vinuri din gastronomia locală. De asemenea, aici vei întâlni principalul loc de unde se lansează focul de artificii din timpul festivalului Fallas și a târgului in iulie.

Un loc de relaxare sau de aventura, Grădinile Turia nu sunt doar plămânii Valenciei, ci și inima ei!


In parteneriat cu

  

www.spain.info