Sursa foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

Cu mai bine de 2700 de ore de soare pe an, temperaturi ce rareori scad sub 20 de grade Celsius și cu plaje suficiente încât să te mențină ocupat pe întreaga durată a sejurului, este lesne de înțeles de ce Gran Canaria a devenit o destinație de vacanță atât de populară. Iar dacă ești o persoană mai dinamică sau dacă îți dorești mai multă aventură și distracție, există o mulțime de activități interesante pe care le poți face în acest colț al lumii.

Parte a Insulelor Canare, care sunt situate în nord-vestul Africii, Gran Canaria este un tărâm fascinant, cu coaste albe de nisip și cu peisaje montane uluitoare ce par a fi desprinse dintr-o altă lume.

Iată câteva motive pentru care vei iubi această insulă și vei dori să o vizitezi cât mai curând:

Este ca un continent în miniatură. Circa 40% din peisajul insulei Gran Canaria este Rezervație a Biosferei protejată de UNESCO. Partea de nord a insulei, dominată de munți spectaculoși de origine vulcanică, cu păduri subtropicale și cu cărări misterioase ce te invită sa le cutreieri, îți va garanta câteva drumeții de neuitat în cadre naturale unice. De vizitat, de asemenea, Roque Nublo (în traducere, Roca dintre Nori), un monolit vulcanic din centrul insulei, în interiorul caldării Tejeda,  considerat a fi unul dintre cele mai importante puncte turistice ale acestei destinații.

Apoi îndreaptă-te spre sud și vei observa că peisajul se schimbă dramatic. Cu o coastă plină de plaje cu nisip alb și fin ce îți mângâie picioarele, sudul insulei se remarcă, de asemenea, prin faimoasele dune de nisip Maspalomas. Situat, mai exact, între stațiunile turistice Maspalomas și Playa del Ingles, acest peisaj însorit asemănător Saharei a fost declarat rezervație naturală în anul 1994 și este considerat un adevărat paradis pentru nudiști.

Este o insula renumita pentru modul admirabil prin care își conserva biodiversitatea.

Plimbându-te de-a lungul portului din Las Palmas de Gran Canaria vei da de una dintre cele mai noi atracții ale insulei, Aquarium-ul Poema del Mar. Deschis în decembrie 2017, Poema del Mar găzduiește peste 2000 de specii marine, inclusiv meduze, țestoase, rechini și anghile. Aici vei găsi chiar și un olm, o salamandră bine adaptată vieții în apele subtermale, poreclit „peștele uman”. Poema del Mar este, de fapt, primul aquarium în care a fost expus un olm.

Și nu numai viața marină este impresionantă. Poema del Mar include, de asemenea, diferite părți ale florei și faunei junglelor insulei, conectate prin intermediul unor poduri din corzi, precum și un imens ecran curbat prin care se pot admira speciile de vietăți marine găzduite.

Mai mult decât atât, Poema del Mar colaborează cu Fundația Loro Parque în diferite proiecte de cercetare, educație și conservare pentru a ajuta protejarea habitatelor marine și conservarea celor mai amenințate specii din Atlantic.

Arhitectura insulei te va întoarce în timp… și pe continente.

Având în vedere locația sa, nu este surprinzător faptul că arhitectura insulei are influențe spaniole și africane. Este o adevărată plăcere să te rătăcești pe străzile pietruite ale satului Ingenio, dezvoltat în secolul al XVI-lea și să explorezi Orașul Vechi din Las Palmas, unde străzile au de-o parte și de alta case vopsite în culori pastelate ce te vor duce cu gândul direct în era coloniala. De vizitat neapărat Vergueta, unde vei găsi Casa lui Cristofor Columb, Biserica San Juan Bautista din Arucas și plaja publică din Las Palmas de Gran Canaria.

Bucură-te de soare pe Playa de Amadores și Anfi del Mar!

Înotul și aspectul exotic al plajelor este ceea ce determină cei mai mulți turiști sa aleagă Gran Canaria ca destinație în care să-și petreacă vacanța. Aici vei găsi o mulțime de plaje minunate, însă cele care ies cel mai mult în evidență sunt Playa de Amadores și Anfi del Mar, care sunt considerate, de altfel, două dintre cele mai bune plaje din întreaga Europă.


Rezervă-ți de acum vacanța în Gran Canaria! Intră pe acest link pentru a găsi cele mai bune oferte!