Mallorca, Spania

Mallorca, Spania – Sursa foto: volcano/Shutterstock.com

Situată în partea de vest a Mării Mediterane, la aproximativ 170 de kilometri depărtare de coasta catalană, Mallorca, cea mai mare insulă spaniolă, este o destinație de vacanță foarte populară, având un număr impresionant de plaje, vreme caldă mai bine de 300 de zile pe an și nenumărate facilități pentru turiști.

Dar în Mallorca există mult mai multe atracții decât plaje frumoase și stațiuni turistice faimoase. Insula este bogată în cultură, are o arhitectură fascinantă și oferă o sumedenie de posibilități de distracție.

Iată care sunt principalele atracții turistice pe care le poți vizita pe această insulă, în afară de plaje:

1. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca By Val Thoermer

Palma de Mallorca By Val Thoermer

Capitala insulei, Palma, este un oraș ce merită atenția vizitatorilor cel puțin o zi. Împărtășește multe caracteristici cu sora sa mai mare, Barcelona – o catedrală gotică pe care și-a pus amprenta genialul arhitect Gaudi, clădiri vechi renovate, străzi comerciale, fântâni arteziene spectaculoase, muzee de artă și o plajă impresionantă.

Cel mai important obiectiv turistic al orașului este Castell de Bellver, o fortăreață din secolul al XIV-lea situată pe o colină împădurită la vest de oraș, de unde se poate admira Palma de la înălțime, portul maritim și nesfârșitele nave de croazieră de pe mare.

2. Serra de Tramuntana

Inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Serra de Tramuntana este un lanț muntos ce se întinde pe 90 de kilometri din coasta de nord a insulei Mallorca, oferind vederi spectaculoase ale Mediteranei.

De la dealurile terasate maurice care coboară până la mare în Banyalbufar, la incredibilele locuri de belvedere precum Mirador de Ricardo Roca și Mirador Es Colomer, Serra de Tramuntana este un loc fascinant care nu te va lăsa indiferent, în special dacă ești un împătimit al traseelor montane.

3. Satul Fornalutx

Fornalutx, Mallorca

Fornalutx, Mallorca

Serra de Tramuntana ascunde mai multe sate cochete și pline de farmec, unde este o adevărată plăcere să te pierzi pe străduțe. Unul dintre aceste sate este Fornalutx, ales de două ori ca fiind cel mai frumos sat din întreaga Spanie.

Plin de portocali parfumați și de plantații de lămâi, satul Fornalutx are în spate un fundal de munte impunător ce accentuează farmecul clădirilor din piatră.

Plimbă-te pe străduțele-i înguste și fă un popas în mica piață principală înconjurată de cafenele pe trotuar, pentru a admira terasele și balcoanele decorate cu flori ale caselor tipic mallorcane, bine întreținute de localnici.

4. Soller

Soller, Mallorca

Soller, Mallorca

Satul tradițional Soller se găsește destul de aproape de capitala insulei,Palma. Cu o atmosferă cu totul specială, extrem de relaxantă și boemă, satul este înconjurat de o zonă celebră plină de portocali, cunoscută sub numele de Valea Portocalilor.

Fă acolo o oprire pentru a te răcori cu lichiorul de portocale local, Angel d’Or și apoi pornește în explorarea pitorescului sat, deoarece ai ce vizita! Soller se mândrește cu câteva colecții de artă impresionante la Muzeul Balearic de Științe Naturale,

De asemenea, are un tramvai fermecător ce leagă localitatea de zona populară a stațiunii Port de Soller și găzduiește o mulțime de piețe pietonale încântătoare.

5. Deia

Deia, Mallorca

Deia, Mallorca

Cu un peisaj pitoresc ce a atras de-a lungul timpului o mulțime de scriitori și muzicieni,

Deia este un mic sat situat în nordul insulei Mallorca. Cine nu ar putea fi inspirat de plantațiile de măslini de pe culmile stâncoase și de portocalii cu vedere la Marea Mediterană? Scriitorii Robert Graves și Anais Nin și celebrul rocker Mich Jagger sunt doar câteva dintre celebritățile care au fost inspirate de frumusețea naturală a acestei localități.

Ar trebui să umplem multe pagini pentru a descrie în detaliu frumusețile și atracțiile insulei Mallorca. Dar cel mai bine este să le vizitezi personal.

Dacă te interesează o ofertă de vacanță în Mallorca, Dertour vine cu cele mai bune oferte early-booking!