Sursa foto: Romija/Shutterstock.com

Când oamenii vorbesc despre flamenco, adesea folosesc cuvântul „duende”. Este un cuvânt care nu are o traducere exactă, dar care se referă la spiritul spectacolului și la pasiunea transmisă de chitariștii, vocaliștii și, mai cu seamă, de dansatoarele acestui gen muzical. Nimeni nu știe cu precizie unde a luat naștere curentul flamenco, dar se bănuiește că ar fi undeva în sudul Spaniei, în Sevilla, Granada sau în Cadíz. În zilele noastre, Sevilla a rămas cel mai important pilon al acestui gen muzical, găzduind de altfel printre cele mai grandioase spectacole de flamenco din întreaga lume.

Dacă plănuiești să vizitezi Sevilla, nu ezita să mergi să vizionezi un spectacol de flamenco! Este o experiență unică, ce nu se poate compara cu nimic și de care nu vei avea parte în alte părți ale lumii.

Iată 5 localuri din Sevilla unde se organizează astfel de show-uri:

1.T de Triana. Cochetul bar cu vederi peste rău, T de Triana este locul în care performează trupa de dans Esencia, unii dintre cei mai buni dansatori de flamenco din întreaga Spanie. Este un loc intim, unde vibrația pașilor de dans și al chitarei clasice se simte extrem de puternic și te va duce pe culmile cele mai înalte ale acestui curent muzical pasional. Totodată, este un local cu sangria grozavă și cu tapas delicioase.

Localul se găsește la Calle Betis, nr. 20.

  1. Casa de Flamenco. Flamenco de cea mai bună calitate, ce îți captează atenția în fiecare secundă, unde pantofii de dans lovesc podeaua într-un ritm hipnotic pe măsură ce corpul feminin se mișcă grațios! Asta vei experimenta în Casa de Flamenco pe măsură ce asculți vocile puternice, dar triste ale cântăreților. Melodia zbiară în armonie perfectă cu chitara atât de plină de suflet, încât te va face să lăcrimezi. Casa de Flamenco este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune locuri în care să te bucuri de un spectacol impresionant de muzică și dans flamenco.

Localul se găsește la Calle Ximenez de Enciso, nr. 28.

  1. Casa de la Memoria. Este un local de dimensiuni medii, dar unul dintre cele mai bune atunci când vine vorba de flamenco! Cu cât este mai mare locația, cu atât este mai greu să creezi atmosfera intimă, dar Casa de la Memoria reușește să pună suflet în fiecare atingere de coardă de chitară și în fiecare pas de dans pe care îl efectuează dansatoarele. Localul se găsește la Calle Cuna, nr. 6.
  2. Los Gallos. Ascuns într-o clădire din Plaza Santa Cruz, una dintre cele mai liniștite piețe pe timp de noapte, localul Los Gallos te întâmpină cu un personal prietenos, dar cu un spectacol furtunos cu duende aproape tangibil.
  3. Casa de la Guitarra. Deși, de regulă, au loc în localuri, spectacolele de flamenco din Sevilla pot fi găsite și în Casa de la Guitarra, care este un mic teatru. Ceea ce se pierde din autenticitate se câștigă în intimitate, deoarece sala teatrului este atât de mică, încât cu greu vei putea să nu fi captivat de pasiunea și de trăirile artiștilor. Aici nu există zgomot pe fundal, toată lumea fiind prezentă pur și simplu pentru a vedea și asculta flamenco. Tocmai această concentrare și intimitate fac ca teatrul Casa de la Guitarra să fie unul dintre cele mai bune locuri din Sevilla ce găzduiesc spectacole de flamenco. Localul se găsește la Calle Meson del Moro, nr. 12.

Sevilla este inima curentului flamenco și, ca atare, este cel mai bun oraș din toată lumea în care să experimentezi acest lucru.

Oferte de cazare în Sevilla găsești aici!