Sursa foto: Lukasz Szwaj/Shutterstock.com

Barcelona este, cu siguranță, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Dar nu există niciun motiv să credem că acesta este paradisul, deși frumusețea arhitecturală și atmosfera vibrantă te pot determina să crezi acest lucru.

Toți cei care vizitează pentru prima dată capitala Cataloniei tind să cadă ușor în capcanele turistice, să cheltuie prea mulți bani sau să aibă așteptări nerealiste.

Citește acest ghid pentru a afla câteva lucruri importante înainte de a merge în Barcelona. Știind la ce să te aștepți și ce să eviți, vei economisi timp, bani și energie. În ordine aleatorie, iată lucrurile pe care să nu le faci când vizitezi Barcelona:

Nu mânca în La Rambla!

La Rambla este cea mai populară stradă turistică din acest oraș, astfel că toată lumea vrea sa facă o plimbare aici. Având un trafic atât de intens, restaurantele și pub-urile din La Rambla au prețuri copleșitoare în comparație cu localurile din celelalte zone ale orașului. Aici poți scoate din buzunar chiar și 40 sau 50 de euro pentru o mică porție de tapas.

Nu te aștepta să comunici ușor cu localnicii.

În centrul orașului, unde există mai multe zone turistice, vei găsi un număr decent de vorbitori de engleză. Dar nu te aștepta să găsești foarte mulți localnici care să cunoască această limbă. Statistic vorbind, 8 din 10 localnici pe care îi vei întâlni pe stradă vor vorbi doar catalană și/sau spaniolă. Nici șoferii de taxi sau de autobuz nu prea cunosc engleza.

Acest lucru este destul de surprinzător pentru un oraș atât de turistic. Prin urmare, dacă nu vrei să întâmpini astfel de bariere lingvistice, ar fi bine să înveți câteva expresii în catalană sau în spaniolă înainte de a pleca, expresii pe care le vei folosi în mod frecvent, cum ar fi „Unde se găsește locul X?”, „Bună ziua sau Bună seara”, „Numele meu este”, „Cât costă?”, etc.

Nu merge la principalele atracții turistice fără a avea un bilet cumpărat în avans!

Verifică disponibilitatea biletelor și asigură-te că le rezervi în avans astfel încât să scapi de cozile infernale sau, mai rău, să nu te trezești că nu mai există niciun loc disponibil pentru zilele în care te afli în Barcelona. Atracțiile turistice pentru care este foarte important să cumperi bilete în avans sunt Sagrada Familia, Parcul Güell și Palau de la Música Catalana.

Există câteva excepții: Ghizii licențiați pot sări peste cozile oricărui obiectiv turistic, astfel că, dacă faci parte dintr-un tur privat, nu mai trebuie să îți faci griji în privința rezervărilor.

Nu îi subestima pe hoții de buzunare!

Capitala Cataloniei este orașul european cu cei mai mulți hoți de buzunare. Poliția deseori este copleșită de numărul acestora, prin urmare este important să fii vigilent și mereu cu ochii pe posesiunile tale. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este recomandat să îți păstrezi portofelul într-un buzunar frontal și să fii mereu atent la obiectele de valoare pe care le porți (sau mai bine, lasă-le în camera de hotel).

Nu te aștepta să mănânci la restaurant înainte de orele prânzului!

Restaurantele din Barcelona nu se deschid înainte de prânz, unele dintre ele alegând să servească mâncare abia după ora 13:00. Așadar, nu te aștepta să te bucuri de un mic dejun copios sau de un brunch în acest oraș. Cel mai bine este să alegi un hotel care să includă prima masă a zilei, în caz contrar vei fi nevoit să îți cumperi sandwich-uri sau croissante de la supermarket. Hoteluri din Barcelona care includ mic dejun poți găsi accesând acest link!