Sursa foto: Yasonya/Shutterstock.com

Incantatorul Bruges este visul oricarui turist. Acesta este cel mai bine conservat oras medieval din Belgia, impresionand cu arhitectura sa uimitor de frumoasa si cu pitorestile-i canale ce te invita la o plimbare de neuitat cu barca in ceea ce multi il numesc “Venetia Nordului”.

Cei peste 2 milioane de straini care ajung anual in Bruges sustin ca acest oras merita mult mai multa atentie decat Bruxelles, capitala tarii. Cu abundenta sa de cladiri vechi ce isi reflecta vibrantele culori in canalele din jur, Bruges mai pastreaza inca un aer medieval distinct, pe care nu ai cum sa il intelegi decat venind aici. Oricine face o plimbare cu bicicleta pe strazile-i inguste sau o plimbare cu barca pe canale cade imediat sub vraja sa, fermecat de atmosfera flandreza (Flandra este denumirea partii de nord a Belgiei).

Iata cateva lucruri pe care ti le recomandam sa le faci intr-un city break in Bruges:

Viziteaza Centrul Istoric al orasului

 In Centrul Istoric vei gasi cele mai frumoase cladiri din oras. De indata ce ajungi in piata, te vei simti coplesit de impozanta arhitecturii gotice. Se spune ca acest loc reprezinta cel mai bine cultura si identitatea orasului Bruges.

Mergi intr-o plimbare cu barca

 Plimbarile cu barca in jurul canalelor sunt o necesitate in Bruges, fie ca vii aici chiar si pentru o singura zi. In acest fel vei putea vedea obiective turistice la care nu ai acces cu bicicleta sau mergand pe jos. Biletul unei astfel de calatorii este de circa sapte euro, iar fiecare barca are un ghid care le vorbeste turistilor despre istoria si cultura orasului in timp ce acestia stau confortabil pe scaune admirand pitorescul peisaj.

Viziteaza Bazilica Sfantului Sange

 Bazilica, situata in Markt, este uimitoare in exterior, dar mai ales in interior, iar biletul de intrare este de doar doi euro! Se spune ca biserica gazduieste cateva picaturi din Sfantul Sange al lui Iisus, aduse aici in secolul al XII-lea de catre Thiery d’Alsace la intoarcerea sa din Palestina. Nu dureaza mai mult de 10 minute sa vizitezi intreaga bazilica, dar cu siguranta merita sa vii aici!

Plimba-te prin Grote Markt

 Grote Markt este inima Bruges-ului, un loc inconjurat de case in stil flamand si de restaurante si cafenele chic, care te invita sa savurezi cateva produse culinare traditionale belgiene alaturi de o bere racoroasa. Piata este dominata de giganticul turn Belfry de 83 de metri inaltime, unde iti recomandam sa urci cele 366 de scari ale sale pentru a ajunge in varf, de unde vei suprinde cea mai frumoasa panorama a orasului. Alte atractii ale pietei sunt statuile fostilor bravi luptatori Pieter de Coninck si Jan Breydel, dar si trasurile trase de cai pe care le poti inchiria pentru o plimbare de 35 de minute in jurul orasului. O plimbare cu trasura costa in jur de 40 de euro.

Surprinde cele mai impresionante cadre ale orasului in fermecatorul Rozenhoedkaai

 Iarna sau vara, dimineata sau seara, soare sau ploaie… Rozenhoedkaai este intotdeauna uimitor! Aceasta este imaginea pe care o vezi cel mai des in cartile postale din Bruges.

Savureaza cateva delicii locale!

Nicio excursie in Belgia nu ar fi completa fara a gusta din delicioase gofre cu ciocolata, capsuni si frisca pe care le vei gasi la tot pasul. Desigur, ciocolata belgiana nu este nicaieri mai buna ca in Belgia! Iar in Bruges, comerciantii de ciocolata stiu cum sa isi impresioneze clientii! Pentru o a te asigura ca mananci o ciocolata belgiana 100% autentica, uita-te dupa mentiunea “Home made Chocolate” sau “Hand made Chocolate”. Locurile turistice ale orasului sunt pline de astfel de magazine cu ciocolata, asadar nu ar trebui sa iti fie greu sa le gasesti.


Pentru o vacanta in acest loc splendid, te asteptam in agentiile noastre: http://agentii.dertour.ro