Sursa foto: Shane Myers/Shutterstock.com

Celebra pentru plajele sale exotice ideale pentru surfing, insula hawaiiana Maui este dominata de un peisaj dramatic, bucurandu-se de o clima minunata pe tot parcursul anului. Insula este situata la vest de alta insula faimoasa a arhipelagului Hawaii, Big Island, separata de ea de Canalul Alenuihaha, la o distanta de aproximativ 100 de km de insula Oahu, cea mai populata insula a acestui stat. Este a doua cea mai mare insula din arhipelagul hawaiian, ocupand o suprafata de 1,883 km patrati, cu 120 km de coasta.

Cu o sumedenie de atractii turistice extrem de variate, insula Maui este tentanta pentru orice tip de calator. In timp ce aventurierii sunt interesati de excursiile pe vulcanul Haleakala, calatorii mai relaxati se pot bucura de soare pe una dintre numeroasele plaje idilice ale insulei. Dar Maui nu este doar despre plaja si drumetii prin natura; insula este, de asemenea, inzestrata cu locuri incarcate de istorie si cultura, cum ar fi lao Valley State Park, Banyan Tree Park si Old Lahaina Luau. Iar cei care calatoresc cu copiii trebuie neaparat sa ajunga la Maui Ocean Center, un paradis subacvatic uluitor!

Iata o lista cu 5 lucruri pe care le consideram a fi cele mai interesante de facut intr-o excursie in fascinanta insula Maui:

  1. Exploreaza Parcul National Haleakala

Parcul National se gaseste pe panta vulcanului (inactiv) Haleakala inalt de 3055 metri si acopera o suprafata ce se intinde de la ocean pana in varful muntelui. Craterul latent al vulcanului este descris de o imagine impresionanta, iar panorama intregii insule vizibile din varful muntelui te lasa, pur si simplu, fara cuvinte, mai ales daca vii aici la rasaritul soarelui.

Desi zona din jurul varfului vulcanului reprezinta partea cea mai atractiva a acestui obiectiv turistic, traseele parcului includ si alte puncte de interes, precum Cele Sapte Piscine Sacre ale Rapei Oheo si spectaculoasele cascade Makahika si Waimoku.

  1. Practica snorkeling la uimitorul Crater Molokini

La circa 5 kilometri de malul sudic al insulei Maui poti avea parte de o experienta unica, practicand snorkeling intr-un crater vulcanic scufundat aproape in intregime in ocean.

Casa a sute de specii de pesti si corali (unele gasite doar in Hawaii) si cu o vizibilitate aproape perfecta, nu este de mirare ca Molokini este cel mai cautat loc de snorkeling din acest arhipelag. Accesibil doar cu barca, spectaculosul crater trebuie adaugat in itinerariul fiecarui calator pasionat de aventura care ajunge pe insula Maui.

  1. Participa la o seara luau

Ce vacanta hawaiiana este completa fara a lua parte la o petrecere traditionala luau? De sute de ani, aceste festivitati colorate joaca un rol semnificativ in cultura hawaiiana si sunt o necesitate absoluta in Maui daca vrei sa cunosti cat mai bine traditiile si obiceiurile locale. Asadar, bucura-te de o cina si de un spectacol unic la Myths of Maui Luau in resortul Royal Lahaina. Locul se gaseste in apropiere de Plaja Ka’anapali si ofera un bufet de tip “all you care to eat”, precum si un meniu special pentru copii.

  1. Invata tainele surfingului la Ukumehame Beach Park

La sud de Lahaina se gaseste Ukumahame Beach Park, unul dintre cele mai bune locuri din intreaga lume pentru practicarea surfingului. Cunoscuta, de asemenea, sub numele de Thousand Peaks, aceasta plaja lunga si ingusta precum o fasie de nisip are parte de un ocean prietenos, cu valuri lejere, numai bune pentru surferii incepatori. Pentru mai multa siguranta, ar fi de preferat sa iei cateva ore la Maui Surfer Girls, una dintre singurele scoli de surfing autorizate aici. Si inca un sfat, vino cu gustari si cu apa, deoarece nu vei gasi prea multe facilitati aici.

  1. Viziteaza junga luxurianta a Vaii Lao

Nicaieri altundeva pe insula nu vei gasi o frumusete naturala mai luxurianta si mai salbatica decat in aceasta vale desprinsa parca din paradis. Asezata intre magnificii munti impaduriti West Maui, Valea Lao este o atractie ce nu trebuie ratata. Punctul central de atractie al junglei este, desigur, Lao Needle, un varf montan ascutit, inalt de 366 de metri. Exploreaza locurile mistice ale junglei, templele sacre Haleki’i si Pihana Heiau, plimba-te pe caldera vulcanului si bucura-te de mireasma florilor tropicale!


Daca te gandesti sa vizitezi aceasta destinatie exotica, te asteptam in agentiile noastre din toata tara: http://bit.ly/2M26Xww