Dubai, recent devenit o metropolă internațională, a evoluat rapid și a devenit centrul cultural și de afaceri al Orientului Mijlociu și al regiunii Golfului Persic. Turiștii sunt din ce în ce mai copleșiți de luxul și poplaritatea Dubaiului și din ce în ce mai mulți au dorința de a vizita acest emirat măcar o dată.

Vizitând Dubai, veți admira cele mai înalte și spectaculoase clădiri din lume, cele mai luxoase hoteluri din gama premium, restaurante extravagante și splendide, centre comerciale pline de viață, piețe mari, plaje uluitoare…

CÂND SĂ CĂLĂTOREȘTI ÎN DUBAI?

Dubai are un climat deșertic, deci vremea este foarte aridă și caldă. Vara este extrem de caldă, umiditatea este ridicată, vânt și secetă, temperatura medie în timpul zilei este de aproximativ 41o Celsius și scade la 30o Celsius noaptea. În schimb, iarna vremea este destul de răcoroasă, chiar și puțin rece, cu o temperatură medie în timpul zilei de 24o Celsius și scade la 14o Celsius noaptea. Cu toate acestea, iarna propriu-zisă în Dubai este relativ scurtă. Dubai este cel mai cald în august și cel mai rece în ianuarie.

Din mai până în octombrie: Aceasta este perioada de vară a Dubaiului, deoarece cea mai mare parte a zonei orașului este deșert, temperaturile sunt destul de ridicate.

Din noiembrie până în aprilie: Aceasta este perioada de iarnă, cea mai bună perioadă pentru a călători în Dubai. În acest moment, vremea este plăcută, aerul răcoros și cerul senin, ceea ce este foarte potrivit pentru vizitarea obiectivelor turistice, excursii, croaziere sau vizite în parcuri de distracție.

CU CE TE DEPLASEZI ÎN DUBAI?

Autobuz

Mulți turiști aleg să călătorească cu autobuzul, prețul unui bilet diferă de rută, dar este aproximativ 7 RON/persoană. Autobuzele sunt confortabile și moderne. Aceste rute de autobuz conectează toate reperele majore și atracțiile turistice ale orașului, făcându-le o opțiune convenabilă pentru vizitatori.

De asemenea, trebuie să rețineți că, dacă alegeți să călătoriți cu mijloacele de transport în comun, bărbații și femeile nu pot sta împreună. Fiecare aubobuz sosește la fiecare 15-20 de minute, cu excepția zilei de vineri, când frecvența este ușor scăzută.

În plus, puteți face, de asemenea, turul cu autobuzul turistic Hop-on Hop-off de 24, 48 sau 72 de ore, cum ar fi Big Bus sau CitySightseeing Bus, care vă va duce la majoritatea atracțiilor frecventate de turiști, alături de un ghid pentru a le vizita (ex. Muzeul din Dubai, vechile souk-uri, Burj Khalifa, Mall of the Emirates, Moscheea Jumeirah și multe altele.)

Autobuz pe apă

Cea mai puțin constisitoare și preferată de turiști modalitate de a ajunge de la Bur Dubai la Deira și invers. Tarifele pentru autobuzele de apă variază între 1,5 – 5 RON/personaă, în funcție de ruta pe care o parcurgeți.

Metrou

Acesta este unul dintre cele mai utilizate și mai eficiente mijloace de transport public din Dubai. Deține recordul de funcționare pentru cea mai lungă rețea de metrou complet automatizată din lume cu două linii (Roșu și Verde). O călătorie cu metroul costă între 2,5 – 8,5 RON, în funcție de ruta și clasa pe care o alegeți.

Taxi

Taxiurile sunt cel mai popular mijloc de transport din Dubai, puteți vedea mii de taxiuri parcate pe străzi pentru a prelua pasagerii din fiecare locație din oraș. Taxiul din Dubai este de asemenea foarte special, este împărțit în multe categorii precum Taxi Vip, taxi feminin (atât șoferul cât și pasagerul sunt femei), taxi pentru aeroport și taxi obișnuit.

Închiriere de mașini

Cu climatul cald, deplasarea între atracții este, de asemenea, o problemă. Deci, dacă puteți închiria o mașină, veți economisi mai mult timp și energie. Cu toate acestea, pentru a utiliza acest serviciu este nevoie de un permis de conducere internațional, precum și de înțelegerea legilor rutiere din Dubai.

CE SĂ FACI ȘI UNDE SĂ MERGI ÎN DUBAI?

Cele mai mari construcții/clădiri din Dubai

BURJ KHALIFA

Cu o înălțime totală de 830 metri și 163 de etaje, Burj Khalifa este în prezent cel mai înalt turn din lume. Dispune de 2 puncte de observație, o fântână inspirată din Las Vegas, 9 hoteluri de lux și multe dintre cele mai bune restaurante ale orașului. Această lucrare arhitecturala a secolului 21 trebuie să fie locul numărul unu de vizitat atunci când călătoriți Dubai sau chiar oriunde în EAU.

Adresa: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Downtown Dubai – Dubai – United Arab Emirates

Ore de funcționare: Deschis 24 h

BURJ AL ARAB

O altă clădire emblematică din Dubai în formă de velă este singurul hotel de 7 stele din lume. Cu aproximativ o treime din înălțimea Burj Khalifa, de 321 m, acest loc este cunoscut ca unul dintre cele mai importante hoteluri de lux din lume. Încăperile fastuoase din interiorul acestui hotel de 7 stele au fost appreciate ca magnifice, extrem de luxoase.

Adresa: Jumeira Road Umm Suqeim 3, Dubai 74147 United Arab Emirates

DUBAI FOUNTAIN

În topul celor mai mari construcții din Dubai, este imposibil să nu mai amintim de Dubai Fountain, deschisă pe 8 mai 2009, care este una dintre cele mai mari fântâni din lume. Cu o lungime de 275 metri, volumul de apă este de 83.000 de litri, echipat cu 6.000 de lumini LED, crează spectacole de muzică de apă pline de viață. S-ar putea să fii uimit, dar puterea acestei fântâni este la fel ca a unui motor cu reacție și jeturile de apă din duze pot atinge o înălțime de 153 metri.

Adresă: Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd – Downtown Dubai – Dubai – United Arab Emirates

Ore de funcționare: Open 24 hours

PALM ISLANDS (PALM JUMEIRAH ARTIFICIAL ISLANDS)

Palm Islands este una dintre cele mai mari construcții create de om în vremurile moderne, cu milioane de tone de nisip și piatră din Golful Persic. Insulele Palmieri au fost construite sub forma unui palmier cu 16 ramuri, în care cea mai lungă ramură poate ajunge la 800 m lungime și este înconjurată de un arc de până la 11 km lungime.

Până acum, Palm Islands este cel mai mare proiect insular creat de om din lume și este considerat una dintre cele mai mari lucrări ale întregii omeniri. Are peste 100 de hoteluri de lux, împreună cu vile de înaltă clasă, porturi de agrement, restaurante de lux, mall-uri de lux, parcuri acvatice, servicii spa de lux – totul specific acestui emirat!

 AIN DUBAI

Inspirat de faimosul London Eye, Ain Dubai este cea mai înaltă roată din lume! Cu o înălțime de peste 250 m, Ain Dubai este cu 82 m mai mare decât precedenta cea mai înaltă roată din lume, High Roller din Las Vegas (SUA) și aproape de două ori înălțimea de 135 m a London Eye de pe malul Tamisei. (REGATUL UNIT). Peisaje de 360 ​​de grade în jurul orașului, coastă, plajă, zgârie-nori și priveliști uimitoare ale Burj Khalifa, Palm Jumeirah și Burj Al Arab – de acestea puteți avea parte între-o plimbare cu Ain Dubai.

Adresă: Bluewaters – Bluewaters Island – Dubai – United Arab Emirates

DEEP DIVE DUBAI

Cea mai adâncă piscină din lume este situată într-o structură în formă de scoică, cu o suprafață de până la 1.500 m2 și o adâncime de 60 m. Adâncimea acestei piscine este chiar mai mare decât înălțimea unei clădiri de 15 etaje, iar pentru a umple volumul acestei structuri masive se folosesc până la 14 milioane de litri de apă.

Dacă ești un iubitor de scufundări sau de mistere, Deep Dive Dubai este un loc pe care nu-l poți ignora. Jocurile și miniaturile puse la punct te vor surprinde cu siguranță!

Adresă: NAS Sports Complex – Dubai – United Arab Emirates

Ore de funcționare: 9:00–18:00/Luni: închis

BASTAKIYA OLD TOWN

Venind în orașul vechi Al Fahidi Bastakiya, te simți pierdut în lumea vechilor negustori arabi, acest cartier istoric fiind construit ca un ca un labirint misterios cu două părți ale drumurilor pe care întâlnim case străvechi, galerii de artă, cafenele sau hoteluri în stil vechi. Un Dubai antic în inima unui oraș modern.

JUMEIRAH MOSQUE

Majoritatea locuitorilor din Dubai sunt islamici, așa că viața lor este influențată de cultura islamică. Există multe moschei uimitoare care au fost construite aici, dar cea mai proeminentă structură islamică de menționat este Moscheea Jumeriah, care a fost înființată în 1979.

Nu numai că poate găzdui până la 1.200 de persoane, această lucrare impresionează și prin arhitectura rafinată și frumoasă, de la distanță veți vedea în mijlocul celor două turnuri ridicându-se în înălțime spectaculosul său mare care sporește mai mult farmecul acestei moschei. Aceasta este, de asemenea, singura moschee din Dubai pentru vizitatorii non-religioși.

DUBAI MUSEUM

Situat în Fort Al Fahidi, acest magnific muzeu a fost construit în 1787 și este cea mai veche clădire din Dubai. A fost restaurată în 1971 de către conducătorul Dubaiului și renovată ulterior în 1995, această clădire uimitoare găzduiește moștenirea orașului și multe evenimente istorice importante. În timp ce scopul principal al muzeului este de a prezenta stilul de viață tradițional din emiratul Dubai, conșinuturile vă vor purta în jurul numeroaselor modele de metalurgie, agricultura de perle, pescuit sau viața vechilor arabi.

DUBAI MIRACLE GARDEN

Miracle Garden este una dintre cele mai mari și mai frumoase grădini naturale de flori din lume. Situat în Dubailand, se întinde pe o suprafață de peste 190.000 de metri pătrați, cu peste 45 de milioane de specii de flori, plante și copaci. Acest loc este un paradis pentru cei care caută frumusețea naturii în oraș. Grădina este deschisă doar de la mijlocul lunii noiembrie până la jumătatea lunii mai.

Adresă: Al Barsha South 3 – Dubai – United Arab Emirates

Ore de funcționare: 09.00 – 21.00

Daca ți-am stârnit curiozitatea, te invităm în agențiile noastre sau pe DERTOUR.ro, să planificăm împreună o vacanță în Dubai: http://agentii.dertour.ro. Ofertele DERTOUR pentru o vacanță perfectă le găsești aici!

Pentru mai multe informații despre cum poate arata vacanța ta în acest emirat, te invităm să descoperi și alte articole Dertour:

Transformarea spectaculoasă a unui deșert în unul dintre cele mai opulente locuri! Pe scurt, Dubai!

Vacanță în Dubai – obiective turistice de vizitat

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa mergi in Dubai