Sigur ai auzit până acum de Panama, sau dacă te afli printre cei norocoși și deja ai vizitat această destinație exotică și specială, știi exact despre ce este vorba.

Panama este un stat din America Centrală și este situat pe partea cea mai îngustă a istmului ce unește cele două Americi. Vecinii săi sunt Costa Rica la nord-vest, Marea Caraibilor la nord, Columbia la est, iar Oceanul Pacific se află în sud.

Această destinație exotică, potrivită pentru cei ce vor să aibă parte de o vacanță cu peisaje mirifice, păduri tropicale nealterate de civilizație, plaje cu nisip fin, insule sălbatice sau refugii montane combinate cu modernismul capitalei Ciudad de Panama – numită și „Miami al Americii Centrale”.

Mai mult, Panama este cunoscută mai ales pentru impresionantul canal care leagă cele doua mari oceane ale Globului Pământesc– Atlantic și Pacific.

În concluzie, Panama este o destinație ce câstigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul călătorilor și iubitorilor de țări exotice.

Atracțiile turistice din Panama:

  1. Canalul Panama. Poți face un tur cu barca pe Canalul Panama și să te bucuri de priveliștea minunată. Este un canal important care traversează istmul Panama în America Centrală, legând oceanele Atlantic și Pacific. Construcția canalului a reprezentat unul dintre cele mai mari proiecte de inginerie întreprinse vreodată.
  2. Insulele Pearl. Unul dintre cele mai grozave lucruri legate de Panama este că poți călători de la Oceanul Atlantic până la Oceanul Pacific în aproximativ o oră. Iar paradisurile insulare se găsesc atât pe partea Atlanticului, cât și pe partea Pacificului.
  3. Festivalul Țestoaselor de Mare! Festivalul Țestoaselor de Mare (Festival De Tortuga) are loc în fiecare an, la mijlocul lunii mai, pe o plajă din apropierea orașului Armila, în Guna Yala.
  4. Isla Grande. Pe partea Atlanticului din Panama există o frumoasă insulă care se numește Isla Grande. Aceasta este văzută ca fiind locul perfect de evadare pentru majoritatea localnicilor care doresc să ia o pauză de la aglomerația urbană.

Unde poți sta atunci când călătorești în Panama?

Pentru cei ce vor să aibă toate condițiile atunci când aleg să călătorească în Panama, noi îți recomandăm unul dintre cele mai populare și moderne hoteluri din lanțul RIU Hotels.

Este vorba despre RIU Playa Blanca 5*, situat chiar langa frumoasa plajă de nisip Playa Blanca de pe coasta Oceanului Pacific. Hotelul de 5 stele atrage vizitatori prin locația sa excelentă și atmosfera plină de viață.

Programele de animație pentru copii, activități de seară și alte activități sportive sunt disponibile, iar oaspeții le pot folosi ca parte a bogatului program All Inclusive.

Toate camerele standard beneficiază de:

  • aer condiționat controlat central
  • ventilator
  • telefon
  • TV cu recepție satelit
  • Wi-Fi (gratuit)
  • mini-bar
  • sanitare proprii (baie, uscător de păr, toaletă privată)
  • seif (gratuit)
  • balcon sau terasă

Dacă un sejur la RIU Playa Blanca 5* îți face cu ochiul, avem super vești: pachetele cu All Inclusive pentru 7 nopți, cu bilete de avion, bagaje de cală și cabină, taxe de aeroport și transfer aeroport-hotel-aeroport, au tarife ce pornesc de la 1199 €/pers.

Plecările sunt din București și încep din 28 noiembrie.

Descoperă și RIU Hotel Dubai

Un alt hotel din lanțul RIU Hotels pe care ți-l recomandăm, în cazul în care ajungi și în Dubai, este RIU Hotel Dubai, un complex de 4 stele. Acesta este situat pe insula artificială Deira, lângă o frumoasă plajă cu nisip, lungă de 1,5 km, care vă invită direct la relaxare și la plimbare.

Parcul acvatic cu tobogane și atracți pentru copii va încanta cu siguranță nu numai micii vizitatori, dar împreuna cu divertismentul de zi și de seară, garantează o vacanță de neuitat.

Pentru gurmanzi, există restaurante italiene, libaneze și asiatice unde puteți servi masa, iar în timpul zilei vei aprecia cu sigurantță barurile, datorită cărora te poți bucura de bautură preferată direct de la piscină.

Descoperă pachete Dertour pentru RIU Hotel Dubai 4* pentru 7 nopți cu All Inclusive, cu tarife  de la 1319 €/pers.

*Acest articol este redactat în parteneriat cu RIU Hotels, parte a grupului TUI Group.