Ras Al Khaimah este emiratul ce oferă o multitudine de experiențe diverse pentru persoane de toate vârstele. Chiar dacă interesele turiștilor sunt variate, există câte ceva pentru fiecare – munte, deșert, plajă sau zona metropolitană. Indiferent dacă sunteți în cautare de experiențe în aer liber, adrenalină, relaxare sau sunteți interesați de istoria și cultura Emiratelor – Ras Al Khaimah este locul unde le puteți întâlni și experimenta pe fiecare în parte.

Emiratul deține un loc special în inimile căutătorilor de aventură și al entuziaștilor de activități în aer liber, ofernind mai multe experiențe cum ar fi: alpinism ghidat, ciclism montan și drumeții, plimbări cu caiacul prin mangrove sau experiențe off-road.

Dacă ești iubitor de adrenalină și senzații tari, avem câteva propuneri pentru ca serujul tău în Ras Al Khaimah să fie unul pe placul tău!

  1. Aventuri în deșert

Cele mai des întâlnite experiențe în deșert sunt cele de tip safari. Poți avea parte de o plimbare palpitantă cu buggy-ul pe uriașele dune. Dacă totuși această experiență nu îți hrănește pofta de adrenalină, cea mai tare aventură va fi cu tine la volanul unui „Big Gun” – unul dintre cele mai mari camioane Monster Truck din lume. Încercarea de a controla această fiară enormă pe traseele din deșert se va sfârși cu siguranță cu un zâmbet pe fața dvs., fiind întotdeauna însoțit de un instructor.

Dacă nu sunteți adeptul unor astfel de experiențe, după plimbarea cu buggy-ul vă va aștepta o petrecere cu fast la cortul din inima deșertului. Mâncare, băutură și spectacol cât cuprinde.

Tot în deșert mai puteți încerca și alte activități, mai mult sau mai puțin palpitante precum excursii cu ATV-ul, sand-boarding sau plimbări cu cămila.

  1. Aventuri în munți

La fel ca experiența din deșert, safari-ul pe munte este un must do în Ras Al Khaimah. Un șofer vă va prelua de la hotel într-o mașină 4×4 și vă va conduce într-o experiență unică și palpitantă prin natură! După plimbarea ghidată, se pot închiria ATV-uri pentru ca experiența să fie și mai incitantă odată ce veți prelua conducerea.

  1. Jais Adventure Peak

Dacă aveți chef să vă aruncați de pe munte, mergeți la Jebel Jais.

Ras Al Khaimah este singurul emirat cu munți spectaculoși, unde oricine poate încerca o activitate desprinsă la propriu din Cartea Recordurilor: Jebel Jais Flight, ce deține titlul de cea mai lunga tiroliană din lume.

Cu o lungime de 2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal – aceasta se întinde peste văile și contururile stâncoase ale muntelui Jebel Jais, la o înălțime de peste 1.680 de metri deasupra nivelului mării și este cu adevărat o experiență de pus pe lista de lucruri de încercat măcar o dată în viață. De la punctul de “decolare” se pleacă înhămat, într-o poziție similară cu un avion în picaj, dar bine asigurat. Pe lângă fiorul zborului în sine – în care poți prinde peste 120 km/h – și peisajul de munte uimitor de-a lungul drumului, un punct important este aterizarea pe platforma tirolianei, care este suspendată în aer. De aici, se coboară pe o altă tiroliană, de data aceasta în poziție de șezut.

O altă aventură cu tiroliană pe munte, numită Jais Sky Tour, oferă o experiență mai puțin rapidă, cu o oportunitate mai bună de a vă opri și de a admira peisajul pe o serie de șapte tiroliane, conectate prin platforme suspendate pe marginea muntelui, pe un traseu de cinci kilometri.

Jais Sky Maze este un traseu de frânghii presărat cu obstacole, construit precum un labirint. Traseul este împărțit pe două niveluri; primul nivel este la o înălțime mai mică și include provocări ușoare care sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de 6 ani și peste. Al doilea nivel este la 10 metri deasupra solului și prezintă obstacole puțin mai dificile de care se pot bucura adolescenții și adulții.

O atracție nou inaugurată este Jais Sledder, o cursă cu bobul pe șine. Să vă țineți bine pălăriile pentru că veți avea parte de 8 minute de viteză în cursa lună de 1885 m. Viteza vă va permite, totuși, să admirați minunatele priveliști montane.

  1. Tabăra de supraviețuire Bear Grylls

Conduse de experți în supraviețuire din Marea Britanie, cursurile de supraviețuire includ activități precum: cum să faci focul în sălbăticie, cum să construiești un adăpost, cum și când să folosești un cuțit în situații critice, tehnici de orientare și supraviețuire în condiții meteorologice extreme. Nu vă lăsați totuși păcăliți de programul prestabilit, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în sălbăticie!

  1. Drumeții

După ce veți absolve cu brio cursul de supraviețuire, nu puteți rata experimentarea unei drumeții!

Șase trasee de drumeții, de la simplu la moderat, au fost amenajate pe versanții mai mici ai muntelui, toate începând de la un singur traseu pe drumul principal care duce la munte.

Toate traseele oferă vederi minunate, uneori chiar și întâlniri cu caprele de munte.

Pentru alpinisti, Jebel Jais are o Via Ferrata (un traseu de escaladă din cabluri de oțel, fixate permanent în stâncă), care se desfășoară pe versanții inferiori ai muntelui. Accesul la traseul Via Ferrata se face doar într-un tur de alpinism ghidat. Traseele de drumeții pot fi abordate independent.