V-am povestit deja despre toate posibilitățile de aventură și senzații tari în Ras Al Khaimah, dar toate aceste activități sunt menite să deschidă apetitul și celor mai pretențioși turiști. Mai mult decât atât, de la fine dinning sau deserturi deosebite, la street food condimentat, fiți siguri că Ras Al Khaimah le are pe toate.

Multe dintre cele mai bune locuri pentru a mânca și a bea în Ras Al Khaimah pot fi găsite în resorturile de lux cu care această destinație se mândrește. Fiecare oferă o varietate de restaurante, cafenele și baruri din care puteți alege, iar preparatele alese sunt influențate de bucătăriile din întreaga lume.

Dar dacă aventura e cuvânt cheie în Ras Al Khaimah, vă recomandăm să fiți curajoși și acum și să gustați mâncăruri tradiționale arabe în timpul șederii Dumneavoastră. Desi asemănătoare cu cele pe care le-ați putea găsi la o oră și jumătate pe coastă în Dubai, atmosfera din Ras Al Khaimah e cea care face diferența.

Înainte de a pleca în vacanța perfectă, haideți să descoperim împreună cele mai bune preparate și băuturi din Ras Al Khaimah pe care cu siguranță veți dori să le încercați, precum și unde ar trebui să rezervați neapărat o masă în timpul șederii Dumneavoastră.

Ce să mănânci în Ras Al Khaimah

Am pregătit o selecție a celor mai populare mâncăruri arabe pe trebuie să le încercați în timpul petrecut în Ras Al Khaimah.
1. Manakish, sau la singular man’ousheh
Este un preparat incredibil de popular în Emiratele Arabe Unite. Manakish este o pâine plată deosebit de delicioasă, care este servită cu o gamă largă de toppinguri. Cel mai comun dintre acestea este zaatar (un amestec de condimente), brânză și miel sau carne de vită tocată condimentată. Acesta poate fi savurat în orice moment al zilei, astfel încât veți descoperi că îl puteți comanda pentru micul dejun, prânz și cină!
2. Falafel
Condimentele sunt amestecate cu năut măcinat sau fasole pentru a forma aceste biluțe prăjite. Poate fi savurat singur sau alături de un sos precum tahini. Este, de asemenea, delicios în manakish, cu salată și legume proaspete și este alegerea perfectă pentru o gustare de după-amiază.
3. Shawarma
Probabil deja ultra cunoscuta, în Ras Al Khaimah poți gusta o variantă autentică a faimosului preparat. De obicei, fâșii de pui – dar uneori de miel – shawarma constă în carne rotisata cu condimente. Se servește apoi în pita cu salată verde și un strop de sos tahini. Cu siguranță veți dori să testați câteva în timpul șederii dumneavoastră.
4. Shish taouk
Shish taouk este un shish kebab de pui. Se servește pe o frigărui după ce a fost marinat în iaurt, suc de lămâie și condimente și gătit în cuptorul tandoor.
5. Fattoush
Această salată este ideală ca aperitiv sau poate fi comandată drept fel principal daca sunteți în căutarea unui prânz sau cina mai ușoare. Ingredientele pot varia în funcție de locul în care luați masa, dar tinde să fie făcută folosind roșii, castraveți, ridichi și rodii acoperite cu pâine prăjită sau pita.
6. Tort cu miere
Dacă vreți să terminați masa Dumneavoastră cu un desert deosebit, atunci veți dori să încercați această prăjitură stratificată făcută cu miere și smântână locală și acoperită cu biscuiți sfărâmați. Este un desert ce se completează perfect cu o ceașcă de cafea.

Ce să bei în Ras Al Khaimah

Ai nevoie de o băutură care să acomanieze toate aceste delicioare preparate? Iată câteva dintre cele mai populare băuturi pe care ați putea să le încercați:

1. Cafea arabă
Cafeaua arabă – pe care o puteți vedea în meniuri ca gahwa – este poate cea mai populară băutură din Emiratele Arabe Unite. Această băutură cu proprietăți termice, adesea condimentată cu șofran, cuișoare, chimen și cardamom, este servită într-o cafetieră arabă, cunoscută sub numele de dallah. Se toarnă apoi în finjaan – căni mici pe care le vei legăna în mâini, deoarece nu au mânere. Cuvântul arab pentru cafea înseamnă tare și cu siguranță este aici! În mod tradițional, se servește cu curmale – pentru a completa la perfecție un mic moment desăvârșit.
2. Ceai arab
Dacă nu ești un fan al cafelei, dar îți place o băutură caldă, vei fi încântat să auzi că ceaiul este aproape la fel de popular în Ras Al Khaimah. Poate fi puternic și negru sau pe bază de plante – cum ar fi Chai Noomi Basra, care este un ceai preparat din felii de lime uscate. Cel mai probabil să întâlniți este Karak Chai, care este condimentat și parfumat. Acesta poate fi servit cu ghimbir, fenicul, scorțișoară sau cardamom.
3. Amar al-Din
Dacă sunteți în căutarea unei băuturi răcoritoare, atunci veți dori să încercați Amar al-Din. Aceasta este o băutură groasă preparată din caise, care este deosebit de populară în Emiratele Arabe Unite în timpul Ramadanului. Este făcută din caise uscate care sunt amestecate fie cu apă de trandafiri, fie cu apă de floare de portocal. Se servește cu gheață, iar nucile (sau alte topping-uri) completează gustul desăvârșit.
4. Jellab
O altă băutură răcoritoare – care se consumă de obicei în timpul Ramadanului – este Jellab. Această băutură este preparată din roșcove, curmale, melasă de struguri – amestecate cu apă de trandafiri. Apoi pot fi adăugate toppinguri precum stafide.
5. Laban
Această băutură este similară cu băutura turcească numită ayran dar poate fi adesea aromată cu diferite esențe, de la sare la apă de trandafiri, apă de floare de portocal sau curmale. Alternativ, pot fi adăugate condimente, inclusiv cardamom și șofran. În oricare combinație ai încerca-o este cu siguranță delicioasă.

Unde să mănânci și să bei în Ras Al Khaimah

Cele mai bune locuri pentru a mânca și a bea în Ras Al Khaimah se găsesc adesea în resorturile faimoase ale acestui emirat. Vă recomandăm să verificați și să comunicați consultantului DERTOUR eventuale particularități ale dietei Dvs. pentru a vă asigura împreună de detaliile resortului pe care doriți să îl vizitați. De asemenea, descoperiți ce alte atracții și activități are Ras Al Khaimah de oferit. Dacă v-am stârnit curiozitatea și vreți să testați un jelleb la el acasa, ofertele de vacanță Dertour vă așteaptă!