Renumite pentru îmbinarea arhitecturii moderne cu deșerturile întunecoase, Emiratele Arabe Unite ademenesc toate tipurile de turiști. Nici Ras Al Khaimah, cea mai nordică destinație, nu face excepție, punând la dispoziție o multitudine de facilități fantastice și o porțiune glorioasă de coastă care vine la pachet cu o plajă impresionantă.

Atunci când ieșiți din resortul dumneavoastră de lux, de ce să nu explorați câteva dintre numeroasele opțiuni de shopping (făcut cumpărături) pe care Ras Al Khaimah le oferă? Vă așteaptă numeroase magazine ale designerilor renumiți și mall-uri pline de activități distractive.

Shopping în Ras al Khaimah

Deși s-ar putea să nu fie la fel de vaste ca cele din învecinatul Dubai, Ras Al Khaimah se mândrește totuși cu o selecție impresionantă de centre comerciale. Cu o arhitectură uimitoare și locații accesibile aproape de coastă, nu trebuie să mergeți prea departe pentru a vă răsfăța într-o sesiune de cumpărături bine meritată.

Deși multe mall-uri sunt la numai câțiva pași distanță, majoritatea resorturilor din Ras Al Khaimah oferă un serviciu de transfer la cele care nu se află la fel de aproape. Gândul de a lua copiii cu voi vă îngrijorează? Nu ar trebui, deoarece aceste mall-uri au o gamă variată de activități și locuri de joacă interioare pentru divertismentul celor mici, în timp ce dumneavoastră vă delectați cu o sesiune de terapie prin shopping.

Manar Mall

Manar Mall este departe de a fi considerată o experiență banală de shopping! Găzduind peste 120 de magazine și centre de divertisment, pe lângă magazinele de cosmetice, îmbrăcăminte și bijuterii, veți găsi și o piață autentică de mirodenii care vă va umple simțurile.

Dacă doriți să luați copiii cu voi, Manar Mall este locul perfect pentru asta, în interiorul său fiind Tridom, o zonă extinsă de loc de joacă pentru copii cu podea moale, arcade, precum și cel mai înalt turn interior din Orientul Mijlociu. În afară de locul de joacă, în mall veți putea găsi o zonă de luat masa și un cinematograf, unde veți putea viziona cele mai noi filme înainte de a alege ceva de mâncare.

Al Hamra Mall

Cu sediul în zona rezidențială a satului Al Hamra, acest centru comercial dispune de magazine pe două etaje și o zonă de restaurante impresionantă. Al Hamra Mall găzduiește mai multe magazine populare de lux și de stradă, inclusiv Matalan, Hour Choice și Jawhara Jewellery. La food-court veți găsi o gamă largă de restaurante și cafenele renumite, precum și restaurante tradiționale arăbești.

RAK Mall

O alegere populară atât pentru localnici, cât și pentru turişti, RAK Mall este o sursă excelentă de divertisment. În interiorul acestui mall modern Ras Al Khaimah, veți găsi mai multe magazine de modă și alte câteva surprize, inclusiv un patinoar. Mergeți în zona de restaurante și încercați Dunkin’ Donuts sau așezați-vă la cină la Bella Venezia – indiferent de gusturile dumneavoastră, nu veți fi dezamăgiți de ceea ce veți găsi acolo.

Relaxare în Ras Al Khaimah

Cu 65 de km de coastă, o porțiune mare de deșert și lanțul muntos Hajar care se întinde pe teritoriul Emiratelor arabe, Ras Al Khaimah are pe lângă centrele comerciale și numeroase atracții turistice și activități interesante pe care le puteți experimenta, în special pentru amatorii de activități în aer liber.

Urcă în vârful Fortului Dhayah

Sunteți în căutarea unor activități sportive de făcut în Ras Al Khaimah? Da, sunt 234 de trepte până în vârful Fortului Dhayah, dar dacă sunteți perseverenți veți fi răsplătiți cu cele mai frumoase priveliști ale grădinilor luxuriante de palmieri, ale mării și ale munților dramatici. Fortul datează din secolul al XVI-lea, când a fost construit într-o poziție strategică pe vârful dealului, cu vedere la golf. Acum este singurul fort de pe deal care mai există în Emiratele Arabe Unite. Este un loc pe care nu trebuie să îl ratați în Ras Al Khaimah.

Explorează satul ”fantomă”

Dacă agitația vieții de zi cu zi devine puțin deranjantă, atunci există un loc în care ți se garantează o oază de pace și liniște: satul abandonat de perle Al Jazirat Al Hamra din Ras Al Khaimah. „Satul fantomă” a rămas aproape neschimbat de când locuitorii săi au plecat în 1968, făcându-l un monument permanent al unei epoci apuse.

Aflați totul despre perle la Suwaidi Pearl Farm

Amplasată la poalele lanțului muntos Al Hajar, în micul sat de pescari Al Rams, Suwaidi Pearl Farm oferă o perspectivă asupra vechii tradiții a Emiratelor Arabe de cultivare a perlelor. Sari într-o barcă de scafandri de perle și explorează mangrovele în timp ce înveți totul despre istoria și cultura perlelor. Odată întors pe uscat, puteți savura o masă autentică din Emirate și puteți explora satul. Acesta este unul dintre cele mai frumoase lucruri de făcut în Ras Al Khaimah.

Mergeți pe cea mai lungă pistă de bob din regiune – Jais Sledder

Aceasta este activitatea potrivită pentru toți amatorii de senzații tari. Dacă îți place adrenalina, atunci sania Jais este ceea ce cauți. Țineți-vă bine, pentru că veți avea parte de o plimbare de 8 minute pe această pistă alpină care se întinde pe 1885 de metri. Vă puteți bucura de niște priveliști uimitoare ale munților în coborârea rapidă pe pistă.

Fii cu capul printre nori la Jebel Jais

La 1.934 de metri deasupra nivelului mării, Jebel Jais este cel mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite și are multe de oferit, iar priveliștea din vârf este incredibilă. Jebel Jais dispune, de asemenea, de cea mai lungă tiroliană din lume. Puteți zbura printre nori cu viteze de până la 150 de kilometri pe oră, parcurgând un total de 2,8 kilometri. Dacă vă place adrenalina, Jebel Jais Flight ar trebui să ajungă în topul listei cu activități de făcut pentru dumneavoastră.

Fă o excursie la Wadi Shawka

Vreți să fiți regele sau regina muntelui? Este timpul vă luați ghetele de drumeție și să mergeți la Wadi Shawka din Ras Al Khaimah. Veți avea nevoie de picioare rezistente pentru a urca scara artificială tăiată de munți, dar odată ajuns în vârf, există o gamă de bucle de slalom (până la 10 kilometri) înapoi la tabăra de bază (parcarea auto în acest caz). Priveliștile sunt extraordinare, iar aerul curat de acolo vă umple plămânii și vă dă o stare de bine. Dacă aveți frică de înălțime, nu vă uitați în jos când urcați scările spre vârf. Noi v-am avertizat.

Explorați plajele aurii și centrele comerciale de lux alegând una dintre ofertele noastre de vacanță în Ras Al Khaimah la prețuri accesibile. Cu o multitudine de facilități, cum ar fi spa-uri, centre de fitness și infinity pools, selecția noastră de resorturi au tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de Ras Al Khaimah.