Deși ultra ofertantă când vine vorba de aventură și senzații tari în Ras Al Khaimah, s-ar putea ca uneori să visați la o vacanță liniștită, unde să vă relaxați la plajă. Nimic rău în asta, mai ales că Ras Al Khimah pare special gândit pentru doritorii de vacanțe în totalitate despre soare, nisip fin și băuturi răcoritoare cu umbreluță!

O altă veste bună când vine vorba de Ras Al Khaimah ca destinație de plajă, este că indiferent de ce resort sau hotel rezervați, cele mai multe dintre ele permit și non-oaspeților să folosească facilitățile disponibile, în baza unui acces de o zi.

Indiferent că vorbim de plaje private sau publice, acestea sunt bine întreținute și dotate cu facilități precum șezlonguri, umbrele de soare, cafenele și restaurante situate direct pe nisip, dușuri cu apă rece și orice altceva ați mai avea nevoie pentru o zi la soare.

Aproape toate resorturile de pe plajă includ și facilități pentru sporturi acvatice, inclusiv posibilitatea de a închiria caiace, paddleboard sau Jet Ski-uri.

Cele mai cunoscute plaje din Ras Al Khaimah pot fi găsite pe insula artificială Al-Marjan, care se află la sud-vest de oraș, și în cartierele Al Jazeerah și Al Hamra.

Haideți să descoperim împreună cele mai frumoase plaje din Ras Al Khaimah:

Plaja Flamingo este principala plajă publică din oraș (cunoscută și sub numele de plaja RAK).

Aceasta este una dintre cele mai populare plaje publice din Ras Al Khaimah și se remarcă prin cele două statui enorme ce reprezintă pasările flamingo. Este o plajă cu nisip fin, unde valurile din Golful Persic transformă apa într-un albastru strălucitor. Plaja este recunoscută pentru peisajul natural minunat, parcurile și facilitățile sale.

Plaja Flamingo poate să nu fie cea mai întinsă plajă din emirat, dar datorită locației sale, este perfectă pentru familiile cu copii. Este disponibilă o parcare mare și este flancată de cafenele și restaurante la modă.

Plaja publică de la Jazirat Al Hamra

Plaja Jazirat Al Hamra, după cum sugerează și numele, este o secțiune a coastei Ras Al Khaimah, care se învecinează cu orașul vechi Jazirat Al Hamra pe partea de vest. Plaja se mândrește cu o întinderea sa de nisipuri aurii și multitudinea de scoici în culori vibrante. Pentru cei pe care nu îi deranjează să meargă la o plajă rustică, Jazirat Al Hamra este fantastică. Veți descoperi o plajă superbă unde de cele mai multe ori veți fi înconjurați doar de soare, mare și nisip și nicio altă persoană.

Plaja privată la Doubletree by Hilton Resort and Spa Marjan Island

Poziționată chiar la malul mării, Doubletree by Hilton Resort and Spa Marjan Island permite oaspeților să se bucure de o plajă cu nisip moale ca vata de zahăr imediat după micul dejun. Sau de ce nu, poate  vă tentează o plimbare, savurând un cocktail sub apusul soarelui peste Golful Persic.

Cei cărora nu le place să înoate în mare se pot bucura de o piscină pe plajă. Deoarece plaja este mare (650 de metri lungime), veți avea cu siguranță loc și intimitate în jurul șezlongului ales pe tot parcursul zilei.

Plaja AL JEER

Cea mai nordică plajă din Emiratele Arabe Unite este situată aproape de granița cu Oman și de portul Al Jeer. Zona este frumoasă, iar valurile sunt pe măsură. Este prezentă și o pasarelă de piatră cu bănci de unde să admirați peisajul. Dacă alegeți să rămâneți pentru mai multe ore, există câteva ferme ale localnicilor în zonă ce pot fi vizitate și de asemenea, este o zona potrivită pentru activități, terestre sau maritime, de la excursii cu ATV-uri, la excursii cu barca în larg. Cu toate acestea, facilitați precum toalete, dușuri, sau salvamari nu sunt disponibile aici.

Rixos Bab Al Bahr – plajă privată

Aceast resort are o vedere deosebită la Golful Persic și se mândrește cu un nivel excepțional când vine vorba de confort și lux cu Ultra All Inclusive. Un număr impresionant de piscine – opt! – și 15 restaurante din care să alegeți vă pot atrage în câteva zile departe de mare, dar cu siguranță veți reveni din nou și din nou.

Plaja privată de la Rixos Al Bahr nu este doar impresionant de curată și incredibil de frumoasă, dar pentru cei care caută ceva mai interesant pentru a-și condimenta zilele, există și o mulțime de sporturi nautice la care să se înscrie. Simțiți aventura cu un jet ski, încercați-vă rezistența la schi nautic sau ieșiți pe mare cu un catamaran. Există, de asemenea, o școală de scufundări la fața locului, astfel încât să puteți învăța cum să folosiți echipamentul și să vă apropiați de o parte din viața marină incredibilă.

The Cove Rotana Resort Ras Al Khaimah – plajă privată

Acest resort de pe malul apei, cu vedere la 600 de metri de nisip auriu și oceanul albastru strălucitor, este chiar definiția unui sejur minunat pentru cei care caută o vacanță relaxantă la plajă. Zona hotelului Cove Rotana este ideală pentru familii și este minunat de liniștită, datorită locației sale.

Dacă vă place să ieșiți pe apă, resortul oferă excursii de pescuit unde puteți prinde sardine și macrou, pe langă alte sporturi nautice motorizate și nemotorizate, iar dacă preferați să rămâneți pe uscat, aveți la dispoziție zone pentru volei pe plajă.