Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: thailanda (page 1 of 3)

Cele mai fascinante temple ale Thailandei

Sursa foto: David Ionut/Shutterstock.com

Thailanda adăpostește peste 40 000 de temple budiste pe teritoriul său, 33 902 dintre ele fiind încă în folosință. Denumit wat în limba thailandeză, fiecare templu din această țară este diferit, însă aproape toate au un chedi (o stupă sau o pagodă, uneori aurită, alteori din piatră) și / sau un turn conic în stil khmer cu o bază largă și cu un viharn (sală de adunare). Toate au o varietate de statui și imagini ale lui Buddha. 

Aceste clădiri religioase, atât de importante în viața thailandezilor, au devenit adevărați magneți pentru turiști, nu doar datorită importanței lor spirituale și sociale, ci și pentru că sunt printre cele mai frumoase și impresionante structuri arhitecturale pe care le vei vedea vreodată.

Citeste in continuare »

10 Locuri grozave de vizitat în Thailanda

Sursa foto: R.M. Monin/Shutterstock.com

Care sunt cele mai frumoase locuri din Thailanda? Este greu de stabilit acest lucru având în vedere faptul că această țară superbă din Asia de Sud-Est este plină, de la nord la sud, de temple magnifice, peisaje spectaculoase și insule carstice falnice cu plaje mirifice. Nu este de mirare că, în ultimul deceniu, a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume. 

Plajele cu nisip alb și palmieri în salțiunt primele imagini care le vin în minte celor care se gândesc la Thailanda, dar în această țară merită să explorezi și pădurile tropicale, munții spectaculosi acoperiți de ceață, monumentele antice și orașele vibrante.

Citeste in continuare »

Cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure

Sursa foto: Alena Ozerovic/Shutterstock.com

Călătoriile solo, chiar și pentru femei, sunt în creștere din ce în ce mai mare. De fapt, în ultimii 3 ani, numărul de femei care au călătorit singure a crescut cu 52%.

Dar care sunt cele mai sigure destinații în care poate călători o femeie pe cont propriu? Ce factori trebuie luați în considerare atunci când se alege destinația? Ei bine, conform specialiștilor în turism, factorii-cheie de care trebuie să țină cont călătorii solitari, în special cei de sex feminin, atunci când caută o nouă destinație pe care să o exploreze includ siguranța, costul și limba engleză vorbită la scară largă.

Citeste in continuare »

Feluri de mâncare tradiționale pe care să le încerci în Thailanda

Sursa foto: naito29/Shutterstock.com

Una dintre cele mai apreciate din întreaga lume, bucătăria thailandeză este cunoscută pentru diversitatea ingredientelor și condimentelor din aproape fiecare preparat al său, multe dintre ele având proprietăți medicinale uimitoare. De fapt, majoritatea preparatelor culinare thailandeze sunt gătite cu mai mult de două tipuri de ierburi sau condimente care sunt benefice sănătății.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Phuket

Sursa foto: VarooK/Shutterstock.com

Phuket este cea mai turistică destinație din Thailanda. Este locul în care vei descoperi turismul thailandez în toate formele ei, bune și rele –  de la plaje exotice, turism sexual, până la orășele autentice și temple budiste vechi de sute de ani. Sigur, minunatele plaje cu ape turcoaz și palmieri imenși sunt principalul motiv pentru care străinii sunt atrași de această destinație. Însă dacă dorești să te bucuri cu adevărat de Phuket, vizitează templele, mergi într-o croazieră pentru a explora insulele din apropiere și aventurează-te prin rezervațiile naturale din zonă, admirând îndeaproape animalele sălbatice și flora diversificată.

Dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Phuket, noi ți le recomandăm pe următoarele:

Citeste in continuare »

7 motive grozave sa vizitezi provincia Krabi din Thailanda

Sursa foto: Akugasahagy/Shutterstock.com

Considerata cea mai relaxanta provincie din toata Thailanda, Krabi se mandreste cu o multime de peisaje uimitoare, plaje albe ce se intind pe kilometri intregi, o jungla luxurianta si cu mai bine de 200 de insulite foarte aproape de coasta. Populara astazi in randul turistilor doritori de o vacanta exotica, provincia Krabi avea sa fie in trecut o regiune populata de pirati si negustori de mare.

Cu atractii ce includ izvoare calde, un sanctuar al animalelor salbatice, pesteri marine, recife de corali multicolori, o sumedenie de specii de pesti si de mamifere ce traiesc in mare, stanci de calcar ce atrag pasionati de alpinism din toate colturile lumii si cu parcuri nationale incantatoare, cum sunt paradisurile insulare Koh Phi Phi si Koh Lanta, Krabi are, cu siguranta, cu ce se lauda. 

Citeste in continuare »

Unde poti petrece Revelionul in Phuket

Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com

Provincia Phuket este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe planeta la sfarsit de an, aici organizandu-se cele mai extravagante petreceri de Revelion si unele dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii. Plaja Patong devine arhiplina in zilele de 30 si 31 decembrie, cand concertele muzicale ce au loc pe o scena masiva plutitoare sunt ca un magnet pentru turistii veniti din toate colturile lumii. Pentru cei care isi doresc o petrecere de sfarsit de an mai fastuoasa, Regent Phuket, un hotel uimitor de 5 stele din Cape Panwa reprezinta, probabil, cea mai buna optiune, acesta oferind oaspetilor sai o gala festiva impresionanta.

Citeste in continuare »

Locuri exotice din Thailanda, perfecte pentru luna de miere

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Planuirea lunii de miere este, cu siguranta, o sarcina mult mai distractiva si mai relaxanta decat planuirea unei nunti. Cauti destinatia ideala pentru luna de miere? Noi iti sugeram Thailanda.

De ce Thailanda?

Citeste in continuare »

Experimenteaza ce este mai bun in Phuket, Thailanda

Sursa foto: VarnaK/Shutterstock.com

Phuket este, fara indoiala, una dintre cele mai turistice insule din intreaga lume. Faimoasa pentru plajele sale cu nisip alb si fin ce se intind pe kilometri intregi, aceasta insula a cucerit inimile localnicilor si turistilor din intreaga lume datorita diverselor atractii si activitati pe care le poate oferi.

An dupa an, turistii vin intr-un numar din ce in ce mai mare in Phuket pentru privelistile sale spectaculoase, linia de coasta frumoasa, cultura bogata, locuri grozave de shopping, mancare delicioasa si, nu in ultimul rand, pentru oamenii sai prietenosi si ospitalieri.

Citeste in continuare »

Descopera Thailanda de la 625€/persoana

*Sursa foto: pittaya wongsarattanasil/Shutterstock.com

Thailanda este o destinatie din ce in ce mai cautata de turistii romani ce vor sa se relaxeze intr-o locatie exotica. Temperaturile excelente, peisajele superbe si ospitalitatea localnicilor sunt doar cateva dintre motivele pentru care majoritatea turistilor care ajung in Thailanda se intorc cu drag si a doua oara.  Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour