Sursa foto: R.M. Monin/Shutterstock.com

Care sunt cele mai frumoase locuri din Thailanda? Este greu de stabilit acest lucru având în vedere faptul că această țară superbă din Asia de Sud-Est este plină, de la nord la sud, de temple magnifice, peisaje spectaculoase și insule carstice falnice cu plaje mirifice. Nu este de mirare că, în ultimul deceniu, a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume. 

Plajele cu nisip alb și palmieri în salțiunt primele imagini care le vin în minte celor care se gândesc la Thailanda, dar în această țară merită să explorezi și pădurile tropicale, munții spectaculosi acoperiți de ceață, monumentele antice și orașele vibrante.

Iată o listă cu 10 dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Țara Zâmbetelor:

  1. Bangkok. Exotică, frenetică și plină de energie, capitala Thailandei este adesea unul dintre primele locuri în care turiștii se îndreaptă când vizitează Asia de Sud-Est. Tururile turistice în țară includ, de cele mai multe ori, cel puțin o noapte sau două în acest oraș, iar dacă dorești să ai parte de un sejur cât mai reușit, îți recomandăm să vizitezi Marele Palat, râul Chao Phraya și să petreci o seară pe strada Khaosan.
  2. Parcul istoric Phanom Rung. Găzduind un templu khmer hindus impresionant, acest parc istoric este amplasat la poalele unui vulcan latent și se spune că a fost sursa de inspirație pentru renumitul complex monumental religios Angkor Wat din apropierea orașului Siem Reap din Cambodgia. Originile sale se remarcă în secolul al X-lea, când influența khmerilor s-a răspândit pe harta de azi a Thailandei. Phanom Rung se găsește în regiunea Isan a Thailandei și este dedicat lui Shiva, hindușii spunând că aceasta este locuința cerească a zeului, de unde acesta îi supraveghează pe credincioși prin puterile sale.
  3. Templul Alb din Chiang Rai. Thailanda este plină de temple cu o arhitectură splendidă ce se remarcă prin ornamente foarte detaliate, dar când vine vorba de originalitate, Templul Alb este, cu siguranță, câștigătorul. Acest templu budist în stil contemporan este unic prin forma, structurile sale și prin albul orbitor care acoperă întregul exterior și picturile murale din interior. Stilul în care este construit este diferit de orice altceva vei vedea în Thailanda, cu siguranță!
  4. Lacul de Smarald. Golful Maya din Koh Phi Phi se numără printre locurile thailandeze cu cele mai iconice peisaje, fiind făcut celebru în întreaga lume prin adaptarea filmului „Plaja”, în care personajul principal a fost interpretat de Leonardo DiCaprio. Puțini știu însă că în film apar mai mult peisajele splendidului arhipelag Ang Thong National Park, cu ale sale 42 de insule virgine de pe coasta Koh Samui. Cunoscut local sub numele de „Bazinul de Aur”, una dintre cele mai uimitoare minuni naturale ale arhipelagului este Lacul de Smarald, un lac splendid cu apă de culoarea smaraldului, conectat la Golflul Thailandei prin tuneluri subterane înconjurate de stânci de calcar.
  5. Elephant Nature Park. Cu sediul la periferia orașului Chiang Mai și cu noi filiale ce operează atât în Phuket cât și în Koh Samui, acest sanctuar pentru animalele sălbatice găzduiește o sumedenie de elefanți fericiți și jucăuși, salvați din captivitate, unde înainte erau exploatați în industria forestieră sau turistică. Personalul sanctuarului are rolul de a le aduce la cunoștință vizitatorilor controversele mai puțin cunoscute în legătură cu utilizarea și tratarea celui mai venerat animal al regatului, elefantul. Totodată, turiștii au aici oportunitatea de a se juca și de a le oferi mâncare elefanților.
  6. Plaja Railay. Litoralul thailandez adăpostește unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, iar plaja Railay se numără printre cele care impresionează cel mai mult. Accesibilă doar cu barca din Ao Nang sau cu vaporul din Phuket sau din Krabi, plaja Railay te va uimi cu peisajele-i spectaculoase creionate de stânci abrupte, bărci colorate, apă cristalină și nisip alb imbietor. Există, de asemenea, mai multe peșteri fantastice pe care să le explorezi în jurul plajei, cum ar fi Peștera Prințesei și Peștera Diamantului, sau poți, pur și simplu, savura vibrațiile relaxante ale naturii în timp ce savurezi un cocktail la unul dintre barurile locale.
  7. Koh Bon. Această mică bucată de pământ face parte din Parcul Național Similan și se găsește în Marea Andaman, în largul coastei provinciei Phang Nga din sudul Thailandei, fiind accesibilă exculsiv cu barca din insula principală a arhipelagului, Koh Similan. În timp ce coasta accidentată a Koh Bon-ului și întinderile de plaje cu nisip alb alcătuiesc peisaje incredibile, atracția principală a insulei se găsește în adâncul mării. Apele sale înconjurătoare au o viață marină impresionantă, cu pisici de mare maiestuoase, pești multicolori și mai multe specii de rechin.
  8. Insulele Surin. Această colecție uimitoare de insule stâncoase este atrăgătoare nu numai pentru apa albastră spectaculoasă din jurul ei, dar și pentru junglele pe care le adăpostește. Cele mai faimoase insule thailandeze sunt cunoscute pentru formațiunile lor de roci carstice, dar insulele Surin prezintă roci mai plane, însă la fel de impresionante. Cele cinci insule ce formează arhipelagul (Koh Surin Nuea, Koh Surin Tai, Koh Ri, Koh Khai și Koh Klang) sunt aproape virgine, neavând deloc infrastructură. Însă natura lor este de 5 stele! În plus, aceasta este una dintre cele mai bune destinații din Thailanda pentru snorkeling și scuba diving.
  9. Marea Lotusului Roșu. Lacul „Marea Lotusului Roșu” din provincia Udon Thani este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți găsi în spectaculoasa natură a Thailandei. În fiecare iarnă, acest lac cu apă dulce se umple de petalele roz strălucitoare ale florilor de lotus, oferind o imagine la care visează orice pasionat de fotografii. Fenomenul durează trei luni, din decembrie până în februarie, iar cel mai bun moment pentru a admira florile în toată splendoarea lor este de la 6 dimineața până în jurul orei 12.
  10. Cascada Thi Lo Su. Cea mai mare și cea mai înaltă cascadă din Thailanda, Thi Lo Su, se varsă de la o înălțime de 300 de metri și se întinde pe 500 de metri de-a lungul crestei de calcar sculptate natural în râul Mae Klong. Se găsește în Um Phang Wildlife Sanctuary din provincia Tak, un site al Patrimoniului Mondial UNESCO și este accesibilă pe jos sau cu barca, în funcție de sezon.

Thailanda este o țară mare și extraordinară. Cu cât te aventurezi mai mult în istoria, tradițiile și natura ei, cu atât te vei simți mai bine pe acest tărâm minunat. Este o destinație perfectă pentru vacanțele cu prietenii, cu familia sau în cuplu, în orice sezon. Iar în ziua de azi, ofertele de călătorie în Thailanda sunt mai accesibile ca oricând! Iată câteva dintre ofertele Dertour în acest link!