Sursa foto: Alena Ozerovic/Shutterstock.com

Călătoriile solo, chiar și pentru femei, sunt în creștere din ce în ce mai mare. De fapt, în ultimii 3 ani, numărul de femei care au călătorit singure a crescut cu 52%.

Dar care sunt cele mai sigure destinații în care poate călători o femeie pe cont propriu? Ce factori trebuie luați în considerare atunci când se alege destinația? Ei bine, conform specialiștilor în turism, factorii-cheie de care trebuie să țină cont călătorii solitari, în special cei de sex feminin, atunci când caută o nouă destinație pe care să o exploreze includ siguranța, costul și limba engleză vorbită la scară largă.

Călătoriile de unul singur, cu siguranță, nu sunt ușoare, însă puține lucruri în viață pot fi mai pline de satisfacții, mai incitante și mai provocatoare decât aceste experiențe. Te învață lucruri noi despre lumea înconjurătoare, te determină să-ți depășești barierele și îți dezvăluie laturi ale propriei personalități pe care înainte nici nu le bănuiai.

Acestea fiind spuse, iată care sunt cele mai sigure destinații pentru femeile care călătoresc singure:

Islanda. Chiar dacă porecla Islandei, „Tărâmul Focului și al Gheții” sună intimidant, călătoriile solo în această țară sunt întotdeauna ușoare și confortabile, Islanda având o rată a criminalității extrem de scăzută. Capitala, Reykjavik, este renumită pentru viața de noapte liniștită, astfel că sunt slabe șanse ca o femeie singură să întâmpine probleme chiar și în această parte a zilei.

Există nenumărate motive pentru care Islanda merită vizitată, dar frumusețea sa naturală și peisajele spectaculoase sunt, cu siguranță, elementele care fascinează cel mai mult călătorii. De neratat aici o baie în frumoasa Lagună Albastră, o drumeție pe unul dintre ghețari și snorkeling în Silfra Fissure.

Click aici pentru a găsi oferte de vacanță în Islanda!

Thailanda. Gândul de a călători ca femeie singură într-o țară din Asia de Sud-Est poate fi puțin înfricoșător, dar cele mai multe locuri din această parte a lumii sunt, în realitate, foarte sigure pentru oricine. Thailanda, o țară cu o istorie fascinantă, temple interesante, plaje exotice și peisaje luxuriante, este o destinație grozavă! Călătorind aici, trebuie să vizitezi uimitoarele piețe plutitoare, plajele incredibile din Phuket și parcurile naționale Khao Sok și Khao Yai. De asemenea, merită încercat street food-ul din Bangkok și închiriat un scuter pentru exploarea culturilor de orez și manioc.

Click aici pentru a găsi oferte de vacanță în Thailanda!

Olanda. Cunoscută în întreaga lume pentru atmosfera sa libertină și vibrantă, capitala Olandei este un loc fantastic în care să petreci de unul singur. Închiriază o bicicletă pentru a te plimba în jurul canalelor pitorești, descoperă cultura unică a țării vizitând unele dintre cele mai bune muzee din întreaga lume (Muzeul Van Gogh, Casa Anne Frank, Rijksmuseum, etc.), socializează cu localnicii prietenoși și experimentează viața de noapte! Pentru o experiență autentică, vizitează morile de vânt din Zaanse Schans, o mică localitate din apropierea Amsterdamului, precum și multicolorele lanuri de lalele din Keukenhof.

Click aici pentru a găsi oferte de vacanță în Olanda!

Singapore. Unul dintre cele mai sigure orașe din întreaga lume, Singapore este destinația perfectă pentru femeile care călătoresc singure. Este un loc extrem de organizat, curat, cu arhitectură uimitoare și cu locuitori care, în majoritate, vorbesc foarte bine limba engleză. Există multe lucruri de făcut din punct de vedere turistic în Singapore, printre cele mai recomandate fiind vizitarea cartierelor colorate China Town și Little India, a grădinilor moderne Gardens by the Sea și a debarcaderului Marina Bay Sands.

Click aici pentru a găsi oferte de vacanță în Singapore!

Canada. Canada este o țară prietenoasă, cu localnici care respectă regulile și pe cei din jur, așadar merită să fie inclusă în topul destinațiilor sigure pentru femeile care călătoresc singure. Mai mult, este o țară cu o gamă diversă de peisaje naturale, cu atracții precum magicul Great Bear Rainforest, insula arctică Baffin și arhipelagul Haida Gwaii. Când vizitezi Canada, este cam ca și cum ai merge prin Europa, fără a părăsi continentul. De neratat sunt și orașul Quebec, cu a sa imensă cultură cinematografică și Montreal, care trăiește „la belle vie” în franceză și în engleză, având cafenele francofonice pe bulevard, apartamente pariziene, arhitectură gotica și mâncăruri ce conțin o varietate de brânzeturi delicioase.

Click aici pentru a găsi oferte de vacanță în Canada!

Există multe alte destinații grozave pentru femeile care călătoresc singure. Finlanda, Japonia, Spania și Noua Zeelandă sunt alte țări extrem de sigure, în care mai toți localnicii vorbesc limba engleză și care adăpostesc obiective turistice unice. Toate au un farmec aparte și merită vizitate atât solo, cât și în compania cuiva.