Sursa foto: VarooK/Shutterstock.com

Phuket este cea mai turistică destinație din Thailanda. Este locul în care vei descoperi turismul thailandez în toate formele ei, bune și rele –  de la plaje exotice, turism sexual, până la orășele autentice și temple budiste vechi de sute de ani. Sigur, minunatele plaje cu ape turcoaz și palmieri imenși sunt principalul motiv pentru care străinii sunt atrași de această destinație. Însă dacă dorești să te bucuri cu adevărat de Phuket, vizitează templele, mergi într-o croazieră pentru a explora insulele din apropiere și aventurează-te prin rezervațiile naturale din zonă, admirând îndeaproape animalele sălbatice și flora diversificată.

Dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Phuket, noi ți le recomandăm pe următoarele:

Plaja Surin. Încă de la prima privire îți vei da seama de ce Surin este una dintre cele mai celebre plaje din Thailanda. Aici vei găsi apă cristalină de un albastru foarte deschis, nisip alb și moale, restaurante și baruri pentru toate gusturile și buzunarele și, mai presus de toate, mai multă curățenie și mai puțin zgomot decât pe plaja Patong, care a devenit extrem de aglomerată în ultimii ani.

Insula Phi Phi. Luând un vas de croazieră, vei avea nevoie de doar o oră pentru a ajunge pe această insulă pitorească din mijlocul Mării Andaman. Phi Phi, unul dintre locurile must-see în Phuket, are o frumusețe înconjurătoare fascinantă, o apă de un albastru-verziu absolut cuceritor și plaje cu un nisip atât de fin, încât nu vei mai dori să pleci de aici. Având o imagine atât de exotică și de romantică, insula Phi Phi este, de multe ori, considerată una dintre cele mai bune locuri de vizitat în luna de miere. În plus, aici vei putea face snorkeling, înot, surfing și scufundări.

Orașul Vechi al Phuketului. Cu temple misterioase, o arhitectură veche de secole cu influențe europene și cu cafenele mici și cochete, Old Phuket Town te va fascina. Acesta este alcătuit din mai multe străduțe mici și înguste și cinci drumuri principale, și anume Rasada Road, Krabi Road, Thalang Road, Dibuk Road și Phang Nga Road. O vizită în orașul vechi poate fi o schimbare interesantă de la aglomerația specifică Phuketului, iar cea mai bună modalitate de a explora zona este, fără îndoială, pe jos.

Big Buddha. În această țară, cei mai mulți locuitori practică budismul, existând numeroase temple și statui care stau ca mărturie a credinței lor. Dintre toate statuile, Big Buddha este, de departe, cea mai impresionantă. Situată în vârful dealului Nakkerd între Chalong și Kata, imensa statuie din marmură albă, înaltă de 45 de metri, merită o vizită pentru a putea fi observată îndeaproape. În plus, această vizită te va recompensa cu o priveliște uimitoare a Phuketului și a golfurilor înconjurătoare.

Wat Chalong. Când vine vorba de temple, Wat Chalong este, cu siguranță, cel care merită cea mai multă atenție. Wat Chalong este unul dintre cele mai vechi temple budiste din Phuket, fiind construit în secolul al XIX-lea. Cu dimensiuni impresionante, templul a fost cunoscut inițial sub numele de Wat Chai Tararam. Pe temelia templului există mai multe clădiri, cea mai notabilă fiind Chedi, despre care se știe că găzduiește un fragment dintr-un os al lui Buddha.

Sanctuarul Elefanților. Animalul cel mai îndragit în Thailanda este elefantul, dar, din păcate, mulți dintre elefanți sunt încă abuzați din punct de vedere turistic. Din fericire, există câteva locuri, cum este Sanctuarul Elefanților din Phuket, în care aceste creaturi maiestuoase sunt bine îngrijite, iar vizitatorii nu numai că învață despre ei, dar se și pot distra hrănindu-i.

Satul Plutitor Koh Panyee. Koh Panyee este un mic sat tradițional thailandez situat în regiunea Phuketului, chiar în mijlocul golfului Phang Nga. Cu un aspect cu totul și cu totul aparte, cu case ce plutesc pe apă și cu oameni autentici, ce practică, în principal, pescuitul și comerțul de fructe de mare, Koh Panyee a devenit în ultimii ani un loc foarte căutat de turiști, așa că dacă dorești să te bucuri în voie de frumusețea satului, fără a te simți înghesuit de vizitatori, încearcă să ajungi aici dimineața devreme.

Sperăm că această listă cu cele mai frumoase locuri din Phuket te va ajuta să iți planifici călătoria. Dar când te vei îndrepta spre această destinație? Noi îți putem sugera câteva oferte de vacanță pentru exoticul Phuket!