Sursa foto: Akugasahagy/Shutterstock.com

Considerata cea mai relaxanta provincie din toata Thailanda, Krabi se mandreste cu o multime de peisaje uimitoare, plaje albe ce se intind pe kilometri intregi, o jungla luxurianta si cu mai bine de 200 de insulite foarte aproape de coasta. Populara astazi in randul turistilor doritori de o vacanta exotica, provincia Krabi avea sa fie in trecut o regiune populata de pirati si negustori de mare.

Cu atractii ce includ izvoare calde, un sanctuar al animalelor salbatice, pesteri marine, recife de corali multicolori, o sumedenie de specii de pesti si de mamifere ce traiesc in mare, stanci de calcar ce atrag pasionati de alpinism din toate colturile lumii si cu parcuri nationale incantatoare, cum sunt paradisurile insulare Koh Phi Phi si Koh Lanta, Krabi are, cu siguranta, cu ce se lauda. 

Noi iti prezentam 7 motive pentru care ar trebui sa iei in considerare aceasta destinatie pentru urmatoarea ta calatorie:

1. In jurul ei se gasesc peste 200 de insule incantatoare, usor accesibile cu barca.

Krabi

Krabi

Foarte aproape de coasta provinciei, aceste insule pot fi accesate de calatori fie cu barcile traditionale longtail, fie cu barcile cu motor sau cu o nava de croaziera. Printre cele mai remarcabile insule se numara Tup, Hong, Poda si Chicken.

2. Aici vei gasi unele dintre cele mai frumoase plaje din intreaga lume.

Plaja din Krabi

Plaja din Krabi

Abundenta de insule usor accesibile vine la pachet cu o sumedenie de plaje exotice uimitoare. Pe plajele mai aglomerate, barcile longtail traverseaza tarmul nisipos, iar panglicile lor colorate se misca domol in bataia vantului. Exista, de asemenea, posibilitatea de a gasi plaje linistite si aproape deloc vizitate, insa aici vei putea ajunge doar luand o barca privata.

3. Este situata intr-un mediu natural extrem de divers si bine conservat.

Krabi

Krabi

Fara indoiala, Krabi sta foarte bine la capitolul frumusete naturala. Pe langa plaje si insulite ce par a fi desprinse din paradis, aceasta provincie gazduieste paduri de mangrove, canioane de calcar si pesteri spectaculoase ce pot fi explorate cu caiacul. In plus, padurile tropicale ascund alte comori naturale, inclusiv cascade si izvoare termale.

4. Este locul ideal pentru calatorii cu spirit aventuros.

Krabi- Scuba-diving

Krabi- Scuba-diving

In mijlocul peisajelor incredibile din Krabi vei avea ocazia de a practica o multime de sporturi de aventura, cum ar fi scuba diving, ciclism montan, alpinism, plimbari cu caiacul prin pesteri, rafting si snorkeling. Railay Beach este, de pilda, unul dintre cele mai apreciate locuri de alpinism din intreaga lume.

5. Krabi este mai putin costisitor decat alte regiuni din Thailanda.

Hotel din Krabi

Hotel din Krabi

Krabi are, in general, optiuni de cazare mult mai ieftine decat Phuket, Bangkok si Pattaya. De fapt, cercetarile arata ca, pentru tot ce are de oferit, Krabi este mai putin costisitoare decat majoritatea destinatiilor turistice din aceasta tara.

6. Mancarea este delicioasa!

Mancare thailandeza

Mancare thailandeza

Krabi este, de asemenea, o destinatie gastronomica incantatoare, unde vei gasi cele mai bune preparate thailandeze. Aici vei gasi fructe de mare delicioase, proaspete si ieftine, diverse tipuri de peste, crabi, scoici si faimosul Hoi Chak Teen.

De incercat neaparat clatitele thailandeze care se vand la tarabele de la marginea drumurilor. Prajite in margarina si acoperite cu lapte condensat si zahar, aceste clatite te vor convinge sa mai cumperi inca si inca o bucata.

La fel de dulce, dar mai racoritoare, este ceaiul rece thailandez, o bautura populara care merge perfect cu aproape orice tip de mancare.

7. Apusurile in Krabi sunt de vis!

Apus in Krabi

Apus in Krabi

Da, Krabi se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din intreaga tara, daca nu din intreaga lume! Coborarea soarelui rosiatic in marea turcoaz, printre barcile longtail lasate pe tarm, este un vis pentru orice pasionat de fotografii.

Cele mai bune plaje in care sa prinzi cadre grozave cu apusurile de soare in Krabi sunt Koh Klang si Ao Nang.

Krabi este, cu siguranta, o destinatie in care merita sa petreci cel putin cateva zile. Daca vrei sa ajungi si tu in aceasta parte a Thailandei, intra pe acest link pentru a gasi cele mai bune oferte de vacanta: