Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: mexic (page 1 of 2)

Mâncăruri tradiționale mexicane care îți vor deschide apetitul pentru America Latină

Prim-plan cu burritos, un fel de mâncare mexicană tradiționalăMâncarea mexicană tradițională este apreciată în întreaga lume pentru gustul ei vibrant, autentic și delicios. Dacă ești un gurmand aventuros care poate face față preparatelor puțin mai condimentate, paleta gastronomică mexicană, cu siguranță, îți va răsplăti apetitul.

Citeste in continuare »

Vizitează ruinele din Xel-Ha, uimitorul sit mayaș din Mexic

Sursa foto: Lisa Strachan/Shutterstock.com

Mii de turiști vizitează anual renumitul parc Xel-Ha din estul peninsulei Yucatan din Mexic, însă foarte puțini acordă atenție ruinelor mayașe din zonă.

Parcul este un acvariu natural construit cu circa 10 ani în urmă ca atracție turistică, fiind situat la marginea mării, într-un decor paradisiac extrem de exotic. Laguna din interiorul parcului este una dintre cele mai frumoase locuri de snorkeling din peninsulă, având o apă extrem de clară și bogată în pești multicolori de diferite specii. Chiar și în prezent, după ce a fost vizitată de atâția turiști, laguna încă prezintă o apă foarte curată și cristalină.

Citeste in continuare »

Locuri grozave de vizitat în Riviera Maya, Mexic

Sursa foto: Molly Dawson/Shutterstock.com

Singurul dezavantaj al unei călătorii în Riviera Maya este că nu vei avea niciodată suficient timp pentru a explora în profunzime toate frumusețile și secretele pe care acest loc le adăpostește. Având nenumărate atracții turistice naturale de o splendoare indescriptibilă și o sumedenie de obiective culturale și istorice de o importanță colosală, este destul de greu de decis cum să petreci cele câteva zile de vacanță de care dispui pentru a vedea ce este mai bun din acest loc atât de îndepărtat de noi.

Pentru a te ajuta să îți stabilești prioritățile, dorim să îți oferim câteva sfaturi legate de cele mai bune locuri de vizitat în superba coastă a Mexicului din Marea Caraibelor:

Citeste in continuare »

Vizitează templele mayașe de la Chichen Itza

Sursa foto: Jose Ignacio Soto/Shutterstock.com

Dacă ești pasionat de istorie și arheologie, atunci o excursie în Mexic pentru a vizita Chichen Itza nu ar trebui sa lipsească din planurile tale viitoare. Chichen Itza este cel mai mare dintre toate siturile arheologice din civilizațiile mayașe precolumbiene din întreaga Peninsulă Yucatan și este unul dintre motivele pentru care Mexicul este o destinație atât de turistică.

Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988, Chichen Itza a fost aleasă ca fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Citeste in continuare »

Ce poti face intr-o vacanta in Cancun, Mexic

Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

Situat pe coasta de nord a peninsulei Yucatan, Cancun este o statiune de lux cu o infrastructura turistica excelenta. Acest mare centru de vacanta a fost dezvoltat in mai putin de 10 ani si este una dintre cele mai vizitate destinatii din Mexic, atragand anual peste 4 milioane de turisti. Cancun este binecuvantat cu plaje uluitoare cu nisip alb, o multime de corali si cu o vreme aproape perfecta. Principala zona turistica este legata cu un drum impecabil de continent, unde se afla orasul modern Cancun, un centru vibrant cu numeroase atractii interesante ce merita vizitate atunci cand te saturi de plajele exotice ale Golfului Mexic.

Iata ce lucruri poti face intr-o vacanta in Cancun:

Citeste in continuare »

Mexic: de la gastronomie delicioasa, la plaje spectaculoase

mexic-foto-subbotina-anna

*Sursa foto: Subbotina Anna / Shutterstock.com

Mexicul se bucura anual de atentia a milioane de turisti. Motivele sunt simple: cultura bogata, bucataria exotica si peisajele diverse. De la peninsula Baja California formata deopotriva din desert si munti, la satele Maya si plajele superbe cu palmieri, Mexic ofera destinatii turistice spectaculoase. Citeste in continuare »

Revelion 2017 – sejururi all inclusive in Mexic

mexic-foto-jose-ignacio-sotoPe „Anul viitor” punem intotdeauna o mare presiune: dorinte de mai bine, responsabilitati noi, succese la care visam, experiente pe care vrem sa le traim si calatorii pline de inspiratie. Iti propunem ca de data aceasta sa astepti Noul An relaxat, pe o plaja de vis din Mexic cu o Margarita in mana, iar cand pleci sa lasi grijile anului trecut la umbra unui palmier. Citeste in continuare »

Mergi in Mexic si vei avea o vacanta de vis

mexic-foto-blueorange-studioLimba spaniola, America de Nord si cultura traditionala mexicana se combina pentru a face din aceasta tara una dintre cele mai colorate si vibrante destinatii de calatorie. De la ruinele mayase si junglele pline de papagali, la cluburile de noapte pline de viata din Cancun si la fermecatoarea Tijuana, Mexic are multe de oferit calatorilor. In plus, cele 26 de sit-uri parte a Patrimoniului Mondial UNESCO te vor impresiona profund. Citeste in continuare »

Atractii turistice in Cancun, Mexic

*Sursa foto: Svetlana Bogomolov / Shutterstock.com

Cu totii am auzit de Cancun, iar cei care nu stiu si se intreaba de ce acest loc exotic al Mexicului este special, imediat dupa ce vor citi acest articol vor merge direct sa isi faca bagajul pentru a se deplasa cat mai repede catre aceasta superba destinatie.

Citeste in continuare »

Vacanta in Cancun. Traditii, istorie si plaje superbe!

cancun_beachMexicul este o tara dezvoltata din America centrala, care inainte de a fi colonizata de spanioli, a fost locuita de o multime de civilizatii ca Maya sau Aztec, celebre pentru traditiile si influenta lor asupra acestor pamanturi. Turismul este ridicat la rang de arta aici, Mexicul fiind cea mai vizitata tara din America, dupa SUA.

Atractiile notabile sunt ruinele meso-americane, festivalurile culturale, orasele coloniale, rezervatiile naturale, plajele fabuloase. Multe dintre resorturile Mexicului sunt extrem de atragatoare pentru turistii din lumea intreaga, datorita hotelurilor luxoase, serviciilor excelente si peisajelor care iti taie rasuflarea. O vacanta in Mexic poate fi aventura la care ai visat intotdeauna!

Astazi am sa va povestesc cateva lucruri interesante despre una dintre cele mai frumoase statiuni din Mexic: Cancun! Iata detalii… Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour