Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

Situat pe coasta de nord a peninsulei Yucatan, Cancun este o statiune de lux cu o infrastructura turistica excelenta. Acest mare centru de vacanta a fost dezvoltat in mai putin de 10 ani si este una dintre cele mai vizitate destinatii din Mexic, atragand anual peste 4 milioane de turisti. Cancun este binecuvantat cu plaje uluitoare cu nisip alb, o multime de corali si cu o vreme aproape perfecta. Principala zona turistica este legata cu un drum impecabil de continent, unde se afla orasul modern Cancun, un centru vibrant cu numeroase atractii interesante ce merita vizitate atunci cand te saturi de plajele exotice ale Golfului Mexic.

Iata ce lucruri poti face intr-o vacanta in Cancun:

Viziteaza unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. Majoritatea statiunilor din Cancun sunt construite cu acces direct la plaje – cunoscute local ca “playas” – si au privelisti uimitoare asupra apei albastre si cristaline. Printre cele mai populare plaje se numara las Perlas, Juventud, Linda, Langosta, Tortugas, Caracol si Chac-mool, unele dintre ele fiind situate extrem de aproape de bulevardul Cancun si de Paseo Kukulkan (desigur, acestea tind sa fie si cele mai aglomerate, in special Tortugas, Caracol si Chac-mool).

Exploreaza ruinele mayase de la Chichen Itza si Tulum. Cu siguranta, nimeni nu si-ar dori sa piarda sansa de a vizita unele dintre cele mai importante ruine mayase din lume. Achizitioneaza o excursie de o zi la Chichen Itza, unul dintre cele mai mari si mai bine restaurate situri arheologice din Mexic. Acesta se gaseste la doar trei ore distanta de plajele din Cancun. Amenajat de Mayasi cu mai mult de 1000 de ani in urma, Chichen Itza este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si cuprinde mai multe statui Chac-mool si cladiri importante precum El Castillo, una dintre cele mai cunoscute piramide din Mexic. Tulum, la doar o jumatate de ora la sud, este o optiune mai buna pentru cei presati de timp. Renumit pentru faptul ca este singurul oras mayas fortificat de coasta, Tulum contine mai multe structuri unice, pe langa zidurile inalte si largi, cel mai vizibil fiind Templul Frescilor cu ale sale sculpturi si reliefuri interesante.

Descopera paradisul exotic din Isla Mujeres (Insula Muierii). O alta destinatie fascinanta legata de Cancun este minunata Insula a Muierii. Situata la o distanta de 13 kilometri de continent ce poate fi parcursa rapid cu feribotul, aceasta insula lunga de 7 kilometri este o alegere populara pentru surferi, deoarece are parte de valuri spectaculoase, mai ales in partea de est. Totodata, Isla Mujeres este ideala pentru dornicii de scufundari, viata marina de aici fiind foarte bogata in recife de corali si specii de pesti intens colorati.

Joaca-te cu delfinii! Un loc bun de distractii si de cunoastere a vietii marine din Cancun este Aquarium-ul Interactiv. Dupa ce imbraci costumul special de inot, esti liber sa patrunzi in piscinele din incinta, inconjurat de numeroase specii marine, de la pisici de mare la pesti clovn si chiar rechini mici. Adevarata atractie este, desigur, experienta de inot cu delfinii, un program interesant care iti permite sa te apropii personal de aceste creaturi prietenoase. Programe similare vei gasi, de asemenea, la alte doua locatii din apropiere: Dolphin Discovery si Dolphinaris Cancun.

Viziteaza Muzeul Subacvatic. Una dintre atractiile cele mai neobisnuite din peninsula Yucatan este Muzeul Subacvatic Cancun (MUSA). Infiintata in 2009 ca urmare a pagubelor produse de o furtuna in Parcul National Marin, aceasta atractie situata pe fundul marii este dedicata “artei de conservare” si este o adevarata placere pentru exploratori. Miezul colectiei sale unice de arta este compus din circa 500 de sculpturi diseminate in doua galerii amenajate la adancimi cuprinse intre trei si sase metri, cuprinzand figuri umane intr-o varietate de pozitii si chiar si o masina, toate din beton.

Daca ti-am starnit interesul, arunca o privire peste ofertele noastre: https://www.dertour.ro/vacante-exotice/mexic

Daca esti in cautare de alte oferte, intra pe http://www.dertour.ro