Sursa foto: Molly Dawson/Shutterstock.com

Singurul dezavantaj al unei călătorii în Riviera Maya este că nu vei avea niciodată suficient timp pentru a explora în profunzime toate frumusețile și secretele pe care acest loc le adăpostește. Având nenumărate atracții turistice naturale de o splendoare indescriptibilă și o sumedenie de obiective culturale și istorice de o importanță colosală, este destul de greu de decis cum să petreci cele câteva zile de vacanță de care dispui pentru a vedea ce este mai bun din acest loc atât de îndepărtat de noi.

Pentru a te ajuta să îți stabilești prioritățile, dorim să îți oferim câteva sfaturi legate de cele mai bune locuri de vizitat în superba coastă a Mexicului din Marea Caraibelor:

Tulum. Cu nisipuri perfecte, ape de azur și atmosferă relaxantă, Tulum pare a fi exact locul pe care ni-l imaginăm atunci când auzim de paradis. Un simplu sat de pescari în urmă cu 15 ani, Tulum este în prezent o destinație foarte populară pentru căutătorii de peisaje exotice cu palmieri înalți, nisip fin și bungalow-uri pe plajă.

De la yoga și masaj pe plajă până la kitesurfing pe valurile jucăușe ale Caraibelor, Tulum este, fără îndoială, zen dar în același timp plin de acțiune. O baie în apele răcoroase ale uneia dintre nenumăratele Cenote (peșteri naturale pline cu apă proaspătă) sunt o activitate obligatorie iar – dacă ești dornic de mai multă aventură – un tur de snorkeling cu una dintre școlile excelente de scufundări ale orașului te va bucura nespus.

Tot în Tulum ai ocazia de a vizita incredibila rezervație Sian Ka’an, unde poți găsi aligatori și chiar lamantini ce înoata timid în pitoreasca lagună. Și, neapărat, trebuie să vezi vechile ruine mayașe cocoțate pe vârfurile stâncilor cu vederi impresionante la plajele tropicale. Aceste ruine reprezintă ceea ce acum 3000 de ani era un oraș vechi, cu un comerț impresionant de dezvoltat.

Insula Femeii. La doar 20 de minute de mers cu barca din Cancun se zărește un tărâm fascinant cu un cadru natural feeric, Insula Femeii. Deși are dimensiuni destul de mici, de doar 500 de metri lățime și 7,5 kilometri lungime, această insulă oferă vizitatorilor săi o mulțime de lucruri interesante de făcut. Printre cele mai căutate activități din zonă sunt snorkelingul și scufundările, deoarece fauna subacvatică este cu adevărat diversă și spectaculoasă. Un loc ce nu trebuie ratat pe Insula Femeii este Tortugranja, un sanctuar al broaștelor țestoase ce protejează aceste animăluțe.

Dacă preferi să te odihnești, oricare dintre plajele insulei îți va oferi condiții idilice, cu colibe de relaxare, mâncăruri gustoase și băuturi răcoritoare, astfel încât tot ce trebuie să faci este să te bucuri de Eden. De asemenea, poți face o plimbare în jurul fermecătorului sat de pescuit din nord, să vizitezi ruinele din zona dedicată zeiței Maya a fertilității, Ixchel, sau să descoperi misteriosul Hacienda Mundaca.

Chichen Itza, una dintre cele 7 minuni ale lumii noi. Chichen Itza este de departe cea mai cunoscută atracție din Yucatan și probabil din întreaga țară. Acesta este un complex imens de ruine în formă de piramide, construite de mayași cu aproximativ 1200 de ani în urmă.

Celebrele ruine sunt astăzi parte a Patrimoniului Mondial UNESCO și sunt considerate una dintre cele 7 minuni ale lumii noi, astfel că nu trebuie ratate în niciun chip dacă ajungi în această parte a lumii. Situate între Valladolid și Merida, la circa 125 de kilometri de Cancun, Chichen Itza include mai multe piramide, temple și monumente din piatră, cel mai faimos fiind Templul lui Kukulkan (cunoscut și sub denumirea de El Castillo), acesta prezentând astronomia Maya și începutul calendarului de 365 de zile. Dacă îl vizitezi în timpul echinocțiului de primăvară sau de toamnă, vei observa o umbră în formă de șarpe – una dintre magnificile caracteristici de design ale acestui site vechi.

Anul 2019 este cel mai bun pentru a vizita Riviera Maya! Intră pe acest link pentru a găsi cele mai bune oferte!