*Sursa foto: Svetlana Bogomolov / Shutterstock.com

Cu totii am auzit de Cancun, iar cei care nu stiu si se intreaba de ce acest loc exotic al Mexicului este special, imediat dupa ce vor citi acest articol vor merge direct sa isi faca bagajul pentru a se deplasa cat mai repede catre aceasta superba destinatie.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Mexic de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Inainte de toate, Cancun este renumit pentru plajele sale de vis si pentru apele cristaline si curate, fara maree, in care poti inota ca intr-un bazin, observand cu usurinta toate speciile marine din ocean, chiar si fara a purta ochelari de apa. Iar cel mai important lucru este faptul ca, in timp ce organismul tau se va relaxa complet in natura virgina si exotica din Cancun, vei putea sa gasesti acea pace interioara intensa dupa care tanjim cu totii.

In alte plaje, de obicei, vei gasi nisip murdar cu o multime de alge marine si reziduuri. Dar, in Cancun, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la acest aspect, deoarece nisipul este complet curat si nu are nici macar roci care sa iti raneasca picioarele in vreun moment de neatentie. Nisipul este alb si se potriveste perfect cu apa cristalina.

Alt lucru important este atentia deosebita pe care o primeste fiecare turist care se cazeaza in hotelurile si pensiunile de aici. Serviciile hoteliere din Mexic sunt renumite pentru faptul ca sunt de inalta calitate, angajatii din acest domeniu facandu-si treaba extrem de bine. Ai putea crede ca acest lucru se datoreaza faptului ca mexicanii doresc un ciubuc in plus. Ei bine, acest lucru nu este neaparat adevarat, latinii fiind cunoscuti pentru caldura lor si pentru faptul ca se comporta cu cei din jur la fel ca si cu propria familie. Daca ai nevoie de ajutor sau daca te ratacesti, nu ezita sa apelezi la ajutorul unui localnic.

In Cancun ai parte nu numai de plaje perfecte si de clima prietenoasa, dar si de o multime de atractii turistice extrem de interesante si distractive.

Ce poti face in Cancun?

Poti inota cu delfinii. Aceasta este o experienta la care vrea sa ia parte toata lumea, cu siguranta, iar daca ai ocazia de a face acest lucru, nu ai voie sa o ratezi! Exista o multime de locuri in Cancun care iti ofera acest privilegiu.

Poti inota cu rechinii. Sunt putine locuri in lume unde ai ocazia de a inota alaturi de rechini. Desigur, chiar daca ai foarte mult curaj pentru a lua parte la aceasta experienta, inotatul cu rechinii nu este la fel ca inotatul cu delfinii. Profesionistii te vor pune intr-o cusca sigura, pe care o vor scufunda cat mai jos in ocean, astfel incat sa poti vedea rechinii indeaproape.

Poti face o plimbare cu submarinul. Daca esti claustrofob, nu ar trebui sa iei in calcul aceasta activitate. Submarinul este destul de mic, insa are ferestre peste tot, astfel incat sa poti vedea cat mai bine viata marina. Aceasta experienta dureaza aproximativ o jumatate de ora si permite accesul unui numar de circa 15 persoane. Desi, la inceput, te vei simti putin panicat de spatiul ingust in care trebuie sa stea atatea persoane, ulterior atentia iti va fi atrasa de pestii colorati, broastele testoase, pisicile de mare si de celelalte vietati marine care se gasesc in aceasta zona.

Ce poti sa vezi in Cancun?

*Sursa foto: photopixel / Shutterstock.com

Viziteaza plajele! Chiar daca unitatea in care te-ai cazat nu are niciun fel de plaja, trebuie sa mergi pe una dintre exoticele plaje care definesc frumusetea si farmecul Cancunului. Nu ai voie sa ratezi ocazia de a fi acolo. De asemenea, poti face o multime de sporturi maritime pe plajele din Cancun. Poti face o plimbare cu jet ski-ul, poti face scufundari pentru a observa superba viata marina a locului, poti face surfing, dar si multe alte activitati distractive.

Du-te la Cenotes! Poate te intrebi, ce e asta? Ei bine, cenotele sunt niste gauri naturale ideale pentru inot, formate prin prabusirea substratului calcaros poros. Cele mai multe dintre cenote au apa proaspata si, daca esti norocos sa gasesti una, cu siguranta, te vei bucura sa iei parte la cea mai interesanta experienta din aceasta regiune a Mexicului.

Du-te la Chichen Itza. Daca iti doresti sa afli cat mai multe lucruri despre cultura mexicana si despre trecutul acestui popor frumos, iti recomand sa mergi la Chichen Itza, care este un loc uimitor, alcatuit din piramide si de unele dintre ruinele care faceau parte candva din alte structuri piramidale. Chichen Itza se gaseste la doua ore distanta de Cancun.

Mergi la Xel-Ha, Xcaret si la Xplor. Aceste trei parcuri acvatice sunt la mare cautare in randul turistilor care isi fac vacanta in Cancun. In Xel-Ha, oamenii se pot bucura de bazine artificiale, de piscine naturale, de cenotes si de pesteri fascinante. Oamenii pot, de asemenea, sa practice snorkelingul si sa inoate in jurul pestilor colorati in cadrul acestor parcuri acvatice. Poti, totodata, sa explorezi frumusetea junglelor si sa faci plimbari prin natura uimitoare ce gazduieste animale salbatice fermecatoare. Aceasta este tema principala in Xel-Ha, explorarea naturii. In Xcaret este vorba, in principiu, despre cultura si traditiile mexicanilor, aici turistii avand ocazia de a inota in rauri subterane si de a vedea lamantini. La sfarsitul zilei, Xcaret ofera un spectacol grandios, pe care nu ai voie sa il ratezi. Xplor, in schimb, este un parc de aventuri. Aici, cei dornici pot face activitati incredibile si pline de adrenalina, cum ar fi de a inota sau de a face rafting in rauri subterane, dar si de a merge cu masina in apa sau de a se da cu tiroliana.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Mexic. Mai multe detalii in urmatorul link: http://bit.ly/2rc0xlL