Mancarea mexicana traditionala este apreciata in intreaga lume pentru gustul ei vibrant, autentic si delicios. Daca esti un gurmand aventuros care poate face fata preparatelor putin mai condimentate, paleta gastronomica mexicana, cu siguranta, iti va rasplati apetitul. Preparatele mexicane pot fi gasite acum si in restaurantele cu specific din Romania insa, daca vrei sa experimentezi gustul lor adevarat, rezultat din combinarea armonioasa a alimentelor locale, iti sugeram sa vizitezi Mexicul! Acolo, vei gasi specialitati in functie de destinatie, dar, unele preparate se gasesc in toata tara. Iata cateva dintre mancarurile mexicane traditionale pe care iti recomandam sa le incerci intr-o calatorie prin America Latina.
Vegetarienii vor gasi si ei cateva tipuri de tacos care sa ii ispiteasca, fiindca exista si umpluturi preparate doar din ciuperci, cartofi, fasole si branza. Cel mai popular tip de tacos este cel in care alimentul principal este carnea tocata de porc. Pe langa carne, preparatul mai contine, de obicei, varza, morcovi, rosii, ceapa, ardei gras si sos de usturoi.
Aceste batoane delicioase ar putea fi desertul ideal dupa un pranz traditional mexican, dar, pot fi consumate in orice moment al zilei. Asigura-te ca sunt proaspete, inainte sa le mananci, altfel, vor avea o consistenta cauciucata care, cel mai probabil, nu iti va fi pe plac.
Totusi, modul de preparare este diferit. Masa de porumb se fierbe in frunza de banan, iar umpluturile difera in functie de gusturi. Poti alege un interior dulce, unul sarat sau, daca vrei o mancare cu adevarat mexicana, poti opta pentru umplutura picanta.
Sosul pico de gallo, sau sosul salsa, este unul dintre cele mai populare preparate mexicane si merita incercat negresit. Acesta este format din mici bucatele de ardei iute, rosii si ceapa, amestecate cu suc de lime, coriandru si alte condimente. Asadar, sosul nu are o consistenta lichida si nu se serveste sub forma de pasta. Fie ca il vei consuma cu nachos sau ca ingredient al retetelor prezentate mai sus, pico de gallo este un adevarat deliciu mexican care completeaza, cu succes, orice preparat.
Acest sos predateaza infiintarea Mexicului, fiind un alt preparat cu origini aztece si maiase. Reteta este pe baza de avocado, unul dintre cele trei ingrediente originale ale sosului guacamole, impreuna cu sucul de lime si sarea. Treptat, mexicanii au inceput sa adauge si alte ingrediente, precum rosiile, ceapa sau usturoiul. Guacamole este un topping perfect pentru nachos, dar, si un ingredient cheie pentru retetele care folosesc tortillas. Speram ca ti-am starnit apetitul pentru bucataria mexicana cu ajutorul tuturor preparatelor si, desigur, dorinta de a vizita tinuturile acestui popor atat de incarcat de istorie.
Va place articolul nostru? Impartaseste-l pe retelele de socializare si fii o sursa de inspiratie pentru altii!