cancun_beachMexicul este o tara dezvoltata din America centrala, care inainte de a fi colonizata de spanioli, a fost locuita de o multime de civilizatii ca Maya sau Aztec, celebre pentru traditiile si influenta lor asupra acestor pamanturi. Turismul este ridicat la rang de arta aici, Mexicul fiind cea mai vizitata tara din America, dupa SUA.

Atractiile notabile sunt ruinele meso-americane, festivalurile culturale, orasele coloniale, rezervatiile naturale, plajele fabuloase. Multe dintre resorturile Mexicului sunt extrem de atragatoare pentru turistii din lumea intreaga, datorita hotelurilor luxoase, serviciilor excelente si peisajelor care iti taie rasuflarea. O vacanta in Mexic poate fi aventura la care ai visat intotdeauna!

Astazi am sa va povestesc cateva lucruri interesante despre una dintre cele mai frumoase statiuni din Mexic: Cancun! Iata detalii…

Vacanta in Cancun. Traditii, istorie si plaje superbe!

cancun_beach

Cancun este un resort celebru din SE-ul Mexicului, localizat in nordul Peninsulei Yucatan, si o importanta destinatie turistica pentru calatorii din lumea larga. Orasul Cancun are deschidere la Marea Caraibelor, iar in apropierea sa se afla renumitul resort Riviera Maya, locul unde milioane de turisti isi petrec concediile anual, bucurandu-se de vremea perfecta, de plajele superbe si de petrecerile incendiare.

Bogate in cultura si traditii, cu un climat tropical, cu plaje uluitoare, cu hoteluri de vis si restraurante cu o bucatarie impresionanta, cluburi de noapte si beach bars, Cancun si Riviera Maya sunt unele dintre cele mai frumoase zone din lume. In plus, gastronomia locala este savuroasa, iar obiceiurile si istoria Mexicului isi vor pune amprenta asupra vacantei tale, asa cum ai visat!

Iata mai jos ce sa faci intr-o vacanta in Cancun, Mexic:

1. Mergi intr-o excursie cu un elicopter sau cu un avion de mici dimensiuni pentru a putea surprinde Cancun-ul si plajele sale in toata maretia lor. Nu costa foarte mult si este o adevarata experienta!

2. Cazeaza-te la un hotel elegant, cu vedere la mare, si vei avea parte de dimineti desprinse din povesti.

3. Cancun este o destinatie perfecta pentru scubadiving. Si multe alte sporturi acvatice…

4. Plajele din Cancun sunt uluitoare! Incearca sa descoperi in fiecare zi cate un loc nou si sa-l fotografiezi.

5. Cancun are o istorie bogata si vei intalni aici numeroase obiective turistice, muzee, monumente si localnici dornici sa-ti povesteasca diverse intamplari din istoria Mexicului.

6. Petrece seri romantice in Cancun, cu cina pe malul marii, flori si muzica. Orice mare resort te poate ajuta in acest sens!

7. Marea Caraibelor are o nuanta ireala. Poti sa inchiriezi o barca si sa faci o plimbare relaxanta prin apele calde ale Mexicului.

8. Numeroase resorturi ofera lectii gratis de yoga sau de fitness, sali de forta, biciclete sau orice iti doresti, pentru ca vacanta ta sa fie una activa, pentru trup si suflet.

9. Intreaba localnicii care sunt atractiile nevazute ale zonei si mergi in expeditie.

10. Riviera Maya te va impresiona cu siguranta.

11. Daca vrei o vacanta relaxanta, in care sa uiti de toate problemele, atunci alege cu atentie hotelul in care te vei caza. Majoritatea locatiilor de 5 stele iti ofera absolut tot ce ai nevoie, astfel incat nu vei fi nevoit sa iesi din zona.

12. Muzica si dansurile traditionale sunt o adevarate incantare pentru toti turistii.

13. Toata lumea spune ca cele mai bune cocktails pe care le-a gustat vreodata au fost in Cancun, Mexic. Trebuie sa incercam ca sa vedem daca turistii au dreptate! Iar petrecerile din Cancun sunt renumite in intreaga lume. Nu le rata!

14. Gastronomia mexicana este excelenta. Preparate dulci-acrisoare sau picante, cu pui, orez, fructe de mare, legume si multe sosuri – iata de ce vei avea parte intr-o vacanta in Cancun. Exista cateva gelaterii celebre in Cancun, unde poti degusta o inghetata de vis.

15. National Marine Park of Cancún este, dupa parerea mea, unul dintre cele mai spectaculoase parcuri marine din lume. De fapt, nu cred ca mai exista ceva atat de impresionant si magic… In plus, in fiecare seara te poti bucura de cele mai spectaculoase apusuri pe care le-ai vazut vreodata!