mexic-foto-subbotina-anna

*Sursa foto: Subbotina Anna / Shutterstock.com

Mexicul se bucura anual de atentia a milioane de turisti. Motivele sunt simple: cultura bogata, bucataria exotica si peisajele diverse. De la peninsula Baja California formata deopotriva din desert si munti, la satele Maya si plajele superbe cu palmieri, Mexic ofera destinatii turistice spectaculoase.

In portofoliul turistic al Mexicului exista 37 de monumente ce apartin Patrimoniului UNESCO  si inca 6 traditii si sarbatori cu meritul de a constitui Patrimoniu Imaterial. Tara te va surprinde cu festivaluri traditionale pline de culoare, monumente istorice cu vechimi de secole, lanturi muntoase si plaje primitoare, dar si cu o viata de noapte electrizanta.

Inconjurat de Marea lui Cortez, Marea Caraibilor, Golful Mexic si Oceanul Pacific, Mexicul se lauda cu unele dintre cele mai frumoase si exotice plaje ale lumii, cu nisipuri fine, ape de un turcoaz sclipitor si stanci ametitoare. Daca alegi sa te relaxezi la plaja, Cancun si Riviera Maya de pe coasta caraiba a peninsulei Yucatan, sunt cele mai populare destinatii turistice din Mexic

Cancun, perla Mexicului

Cancun este locul perfect pentru a experimenta Mexicul secolului XXI. Daca in urma cu cativa ani era doar o plaja mica, Cancun este acum paradisul vacantelor si una dintre cele mai insorite zone ale lumii pe care merita sa o vezitezi macar o data in viata.

Poveste a doua orase, centrul orasului si zona hoteliera cu faimoasele plaje cu nisip alb si apa turcoaz, viata de noapte activa, numeroase baruri si cluburi de muzica live si restaurante renumite pentru gastronomia locala, Cancun ramane in topul turistilor de pretutindeni.

Pentru iubitorii de relaxare in natura, Cancun ofera acces la trei mari parcuri naturale: Xcaret, Xel-Ha si Tres Rios. In aceste adevarate zone paradisiace poti admira orhideele si papagalii, te poti plimba prin jungla, poti vizita cel mai mare pavilion de fluturi din America Latina, poti inota cu delfinii si broastele testoase, sau te poti plimba cu vaporasul.

Cancun este cunoscut si pentru activitati inedite precum: jungle trekking – tururi organizate in jungla in jeepuri deschise, ideale pentru cei dornici sa experimenteze viata salbatica in mijlocul padurilor tropicale din Rezervatia Sian Ka’an (Tulum), snorkelling, scuba diving sau inot in recifele ce inconjoara insula Cozumel.

mexic-1-foto-aleksandar-todorovic

*Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Pentru iubitorii de atractii turistice, orasul ofera la doar trei ore distanta, o capodopera a arhitecturii mesoamericane, Chichen Itza. Declarata una dintre cele 7 noi minuni ale lumii si parte a patrimoniului UNESCO, Chichen Itza este un loc in care veti descoperi secretele uneia dintre cele mai timpurii si fascinante civilizatii din lume, civilizatia maya.

De asemenea, puteti vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul de Arta Mexicana Populara si insula Mujeres, la 30 de km de Cancun, ce pastreaza vie amintirea civilizatiei Maya. Aici puteti explora Parcul National Garrafon unde se afla si Templul Zeitei Fertilitatii.

Cancun iti ofera ocazia perfecta sa incerci bucataria locala. De la delicioasele bucate traditionale, tamales, tacos, burittos sau enchiladas, cunoscute in toata lumea pentru savoarea gustului, pana la ultimele preparate fusion. Localurile traditionale ofera si experienta unor spectacole cu dansuri traditionale, lumini si muzica live cu trupe de mariachi. De asemenea, este pacat sa nu incerci macar o data locurile unde mananca localnicii, de exemplu Mercado 28

Ce poate fi mai placut decat sa te racoresti cu un pahar de mojito, contempland un apus de soare in Cancun?

Riviera Maya, cea mai noua atractie de pe coasta mexicana din Caraibemexic-riviera-maya-foto-polly-dawson

*Sursa foto: Polly Dawson / Shutterstock.com

Riviera Maya, situata pe malul Marii Caraibelor in Mexic, este o destinatie de vacanta extrem de populara. Aceasta regiune luxurianta se afla in peninsula mexicana Yucatan, recunoscuta in lume pentru conditiile oferite turistilor, tot aici fiind si celebrul Cancun.

Fiind o regiune turistica mexicana foarte populara printre turistii din intreaga lume, Riviera Maya ofera un paradis tropical de ape cristaline, unde se gasesc unele dintre cele mai frumoase plaje din lume cu nisip alb ca zaharul si o padure tropicala, care abia asteapta sa te conduca prin paradis.

Cu o gama larga de statiuni de lux special destinate pentru a petrece momente de neuitat, acces la parcuri tematice incredibile si la locuri mereu pline de viata, cea mai noua statiune de pe coasta mexicana din Caraibe este ideala pentru a te relaxa si a uita de problemele cotidiene.

Marele avantaj al Rivierei Maya este ca atrage toate tipurile de turisti. Fie ca sunteti cu familia, cu prietenii sau proaspat casatoriti, Riviera va promite distractii pe cinste. Lectiile de golf sau plimbarile romantice pe plaja, snorkeling de-a lungul celei mai mari bariere de corali din emisfera Nordica sau explorarea ruinelor antice, vor face din vacanta dumneavoastra o experienta de neuitat.

Activitatile din zona includ sporturi nautice, precum ski-jet, snorkeling, scuba diving inot cu delfinii, dar si echitatie sau tururi ghidate in jungla, unde puteti admira fauna salbatica rara. Insa, atractia principala de pe Riviera Maya ramane Marea Bariera de Corali Belize, care incepe de la Cancun si continua pana spre Guatemala, a doua ca lungime din lume.

Daca iti planifici sa vizitezi Riviera Maya in viitor, nu uita sa incluzi in intinerariu urmatoarele obiective turistice: Tulum, o combinatie intre plaje, zone arheologice si oras, Merida, capitala statului Yucatan si cea mai mare rezervatie a biosferei din Caraibe, Rezervatia Sian Ka’an.

De asemenea, recomandam Playa del Carmen, una dintre cele mai vizitate statiuni de pe Riviera Maya, locul in care se afla hoteluri de lux, dar si case mici pentru turistii care isi doresc intimitate.

Inca un motiv pentru care este un deliciu sa iti petreci vacanta in Riviera Maya, o reprezinta cele mai populare feluri de mancare (tortilla, frijoles, tacos, guacamole, salsa si burrito) si mult indragita tequila.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour, pe pagina de Facebook Dertour sau la numarul de telefon 031 438 73 21. Aici poti gasi ofertele Dertour pentru Mexic.