Sursa foto: Ruslan Kalnitsky/Shutterstock.com

Misticul și romanticul oraș Casablanca a fost o sursă de inspirație pentru celebrul film apărut în 1942, în care Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au fost actori principali. Realitatea este că filmul ‘Casablanca’ a fost, de fapt, filmat pe platourile de la Hollywood, iar adevărata Casablanca este adesea ignorată de turiștii care gravitează între mai popularele destinații marocane Marrakech și Fez sau între plajele exotice din Essaouira și Tangier. Casablanca este un oraș pentru călătorii care doresc să se simtă mai mult ca niște localnici decât ca niște turiști și care doresc să experimenteze prezentul și să învețe despre trecut. Deoarece este un oraș enorm, cel mai populat din Maroc, vizitatorii trebuie să depună oarece eforturi pentru a-i descoperi frumusețile ascunse.

Iată care sunt principalele atracții turistice pe care le vei găsi în Casablanca:

Moscheea Hassan II. Superba moschee cu vedere la Oceanul Atlantic a fost inaugurată în anul 1993. Este a doua cea mai mare moschee din întreaga lume, având capacitatea de a găzdui până la 25 000 de persoane, și una dintre puținele care permit accesul vizitatorilor care nu sunt de religie musulmană (însă doar prin intermediul unui ghid). Podeaua din interior este de sticlă, astfel că, atunci când stai pe ea, ai impresia că te afli chiar deasupra mării. Cu o arhitectură de o frumusețe uimitoare și cu o curte extrem de spațioasă, ce poate găzdui încă 80 000 de persoane, moscheea Hassan II este, cu siguranță, un obiectiv turistic pe care nu ai voie să îl ratezi în Casablanca.

Medina. Medina este denumirea pe care o poartă Cartierul Vechi al orașului. Dacă îți dorești să afli mai multe despre trecutul Casablancăi, acest loc trebuie să se găsească în itinerariul tău de călătorie. Poate că nu este la fel de exotică și de atractivă precum mai celebrele medine din Fes și Marrakech, însă are o mulțime de secrete interesante de descoperit în spatele zidurilor sale vechi. Cu o structură de tip labirint, este destul de ușor să te pierzi printre străduțele sale colorate. Aici vei descoperi viața cotidiană a localnicilor, copiii jucându-se pe alei, bărbații fumând în cafenele și femeile trebăluind în jurul gospodăriilor. Poți să te alături cumpărătorilor în căutarea comorilor tradiționale și micilor atracții ascunse în medină, cum este, de pildă, Moscheea Berber.

La Corniche. La Corniche este una dintre cele mai frumoase zone ale orașului, situată chiar pe malul oceanului, în suburbia Ain Diab. Se spune că aici își petrec timpul celebritățile din Casablanca, zona având de altfel printre cele mai luxoase și prestigioase hoteluri și restaurante din Maroc. Este un loc bun în care să te plimbi pe faleză, să te bucuri de un picnic pe plajă sau să faci cumpărături.

Muzeul Iudaismului Marocan. Situat în suburbia Oasis, la circa 5 kilometri de centrul orașului, Muzeul Iudaismului Marocan (Muzeul Evreilor din Casablanca) este unicul de acest fel din întreaga lume islamică și este considerat un exemplu de toleranță între cele două religii. În interiorul muzeului sunt expuse obiecte de artă și ilustrații ce prezintă aspecte ale tradițiilor și ale vieții cotidiene ale evreilor, îmbrăcăminte tradițională, cărți Tora, lămpi Chanukah, etc.

Piața Centrală. Piața Centrală din Casablanca este locul potrivit în care să te aventurezi dacă vrei să surprinzi cât mai mult din esența orașului. Situată chiar în centrul orașului, această piață este plină de localnici care vin fie să cumpere, fie să vândă. Este un loc grozav în care să faci fotografii, să guști preparate tradiționale proaspete sau să cumperi obiecte din piele și, de ce nu, suveniruri pentru cei de acasă.


Dacă vrei să vizitezi Casablanca, intră pe acest link pentru a gasi cele mai bune oferte de vacanta pentru această destinație.