Sursa foto: Anton Watman/Shutterstock.com

Vacanțele pe vasele de croazieră sunt întotdeauna ocazii interesante de relaxare, cunoaștere de oameni noi și, mai presus de toate, de explorare a unor locuri pe care nu le-ai mai văzut înainte. Totodată, reprezintă un bun prilej de a te îndepărta de ritmul obișnuit al vieții și de a uita pentru câteva zile de grijile cotidiene.

Dar, înainte de a porni într-o astfel de aventură, ar fi o idee bună de a te pune la curent cu câteva informații ce s-ar putea dovedi esențiale: 

  • Cele mai multe linii de croazieră au o politică împotriva introducerii băuturilor alcoolice la bordul lor. Desigur, poți cumpăra băuturi de orice fel odată ce ai ajuns la bord, dar, în general, călătorii nu au voie să vină cu băuturi cumpărate din alte părți pe care să le consume pe navă.
  • Politicile privind fumatul variază considerabil între diferitele linii de croazieră, dar multe dintre ele nu permit fumatul în restaurantele aflate la bord. De regulă, fiecare navă are zone desemnate care limitează fumatul.
  • În cazul în care călătorești singur, poate că ar fi mai bine să cauți specific oferte de vacanță de croazieră pentru o singură persoană, deoarece majoritatea tarifelor de croazieră standard sunt făcute pentru două persoane care ocupă aceeași cameră. Astfel, este posibil să plătești un pic mai mult pentru un bilet decât dacă ai călători cu încă cineva.
  • Toate navele de croazieră din ziua de azi le oferă posibilitatea călătorilor să rămâna în contact cu cei din exterior, punându-le la dispoziție apeluri telefonice și acces la internet pentru cei care doresc să trimită e-mailuri. Cu toate acestea, s-ar putea să existe costuri suplimentare pentru a profita de aceste servicii.
  • Dacă te întrebi ce fel de haine să iei la tine, ei bine, în primul rând trebuie să verifici itinerariul pentru a vedea de câte nopți formale vei avea parte. După cum probabil știi, pe lângă evenimente casual și sesiuni de înot și relaxare în diferite golfuri, la bordul navelor de croazieră au loc deseori fel și fel de spectacole, inclusiv baluri la care ținuta trebuie să fie black tie. Ce presupune asta? Pentru bărbați, este nevoie de un costum și cravată, iar pentru femei, sunt necesare rochiile lungi și elegante.
  • Ia medicamente la tine! Ca în orice altă vacanță, aducerea medicamentelor este întotdeauna o necesitate. Dacă ai medicamente prescrise de medic, pe care trebuie să le iei zilnic, acestea nu ar trebui să lipsească din bagajul tău. De asemenea, ar fi o idee bună să iei pastile pentru dureri, răceală, alergii, antiacide, etc.
  • Ia la tine încărcătoare și adaptoare! În ziua de azi, cu toții suntem dependenți de electronică, laptopuri, tablete și smartphone-uri, astfel că, dacă vrei să le folosești cât timp ești pe vas, va trebui să iei la tine și încărcătoarele aferente. Nu ar fi rău să iei la tine și un adaptor internațional care să funcționeze pentru toate tipurile de prize.

Te tentează o vacanță pe un vas de croazieră, însă nu te-ai hotărât ce să alegi și ce destinații să vizitezi? Te ajutăm noi cu câteva sugestii!