Sursa foto: yu-jas/Shutterstock.com

Când auzi de Zanzibar, cel mai probabil că imaginea care îți vine în minte este compusă din ape turcoaz extrem de limpezi, nisip fin de un alb orbitor, palmieri înalți ce se leagănă ușor în briza mării, cocktailuri din fructe exotice și mâncăruri delicioase din fructe de mare proaspete.

Ei bine, nu greșești. Acest superb arhipelag din Oceanul Indian arată ca un adevărat paradis la care cu toții visăm când ne gândim la vacanța ideală. Dar experienta exotica a Zanzibarului înseamnă mult mai mult decât plaje cu nisip fin și ape numai bune pentru snorkeling.

Iată 5 lucruri pe care le poți face în Zanzibar, astfel încât acest arhipelag de pe coasta de est a Africii să te cucerească de la prima ta vacanță aici:

1. Zanzibar: Locuri încărcate de istorie

Stone Town_Zanzibar

Stone Town_Zanzibar

Prea puțin cunoscută în afara granițelor țării, istoria Zanzibarului este destul de lungă și interesantă. Înainte de toate, trebuie să știi că teritoriul, ce în prezent face parte din Tanzania, avea să fie în trecut port de sclavi și, ulterior, protectorat britanic.

O modalitate bună de a cunoaște mai multe despre istoria zbuciumată a națiunii este de a face un tur de o jumătate de zi în Stone Town, capitala Zanzibarului, rătăcind pe aleile labirintice și vizitând Muzeul Național, Vechiul Fort, Casa Minunilor și ruinele bântuitoare ale fostei piețe de sclavi.

2. Puncte de interes in Zanzibar: Safari Blue

Zanzibar plaja

Zanzibar plaja

Despre Zanzibar, unul dintre cele mai bune locuri de pe planetă pentru oamenii care iubesc apa, Zanzibarul te invită în ocean pentru o experiență de neuitat de scuba diving, snorkeling și alte sporturi nautice. Cea mai bună modalitate de a te bucura de toate aceste experiențe este de a lua un bilet Safari Blue

Acesta presupune o experiență de o zi cu barca pe fabuloasa coastă a Zanzibarului, printre mangrove, lagune și insule, cu opriri în cele mai bune plaje și golfuri pentru snorkeling și scuba diving, dar și un prânz copios compus din fructe de mare delicioase.

Vei avea, de asemenea, posibilitatea de a te plimba cu un caiac canoe tradițional astfel încât să experimentezi modul în care localnicii obișnuiau să practice comerțul de-a lungul secolelor.

3. Safari în Parcul Național Serengeti

Serengeti

Serengeti

Ia o pauză de la plajă și ocean pentru o zi sau două și bucură-te de viața sălbatică din inima Parcului Național Serengeti. Cu zboruri directe din Stone Town spre Serengeti, este extrem de ușor de ajuns în incredibila savană africană. Și, cu siguranță, nu vrei să ratezi asta!

Faimos pentru cea mai mare migrație anuală de mamifere de pe planetă, cu peste 1,5 milioane de antilope gnu, sute de mii de zebre și numeroși crocodili de Nil, parcul îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a vedea îndeaproape elefanți, lei, gheparzi, bivoli, girafe, hiene, hipopotami, câini sălbatici, flamingo, vulturi, struți, etc.

4. Ce sa faci in Zanzibar: Plantațiile de condimente

Spices

Spices

Explorarea fascinantului Zanzibar ar fi, cu siguranță, incompletă fără nucșoară, piper, cuișoare și scorțișoară, condimentele ce au atras pe acest tărâm sultanii din Oman. Vizitând plantațiile de condimente, care se găsesc chiar în apropiere de Stone Town,

Aici vei avea posibilitatea de a-ți delecta simțurile cu mirodenii proaspete în timp ce afli detalii surprinzătoare despre calitățile lor în bucătărie și cosmetică. Gradina Salome, singura plantație străveche ce a reușit să supraviețuiască până în prezent, trebuie neapărat vizitată!

5. Obiective turistice in Zanzibar: Casa lui Farrokh Balsara

Freddie Mercury

Freddie Mercury

Nu mulți oameni știu că Freddie Mercury, celebrul solist al trupei rock Queen, s-a născut și a copilărit în Zanzibar. Numele său real era Faroukh Balsara, iar familia sa a fost de origine persană (iraniană). Freddie a părăsit Zanzibarul la vârsta de 17 ani, în timpul măcelului din 1964.

Deși s-a născut în Stone Town, viitorul legendar star rock avea să-și petreacă o bună parte din copilărie în India, unde a învățat la o școală englezească din Panchgani. După terminarea școlii, Freddie s-a întors în Zanzibar, unde a găsit o țară plină de pericole, revolte și neajunsuri.

Din această cauză, familia Balsara a hotărât să se mute în Marea Britanie, loc din care a început ascensiunea fulminantă a celui ce avea să rămână în istorie ca având una dintre cele mai bune voci.

Casa din Stone Town în care a copilărit Freddie Mercury s-a păstrat, devenind unul dintre cele mai populare obiective turistice din Zanzibar.

Găsește alături de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Zanzibar!