Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Denumit, de asemenea, Orașul Luminii (la Ville Lumière) și cunoscut ca fiind capitala modei, care găzduiește cei mai buni și renumiți designeri și cosmeticieni din lume, având al doilea cel mai mare număr de restaurante Michelin din lume și numeroase locuri încărcate de istorie, cultură și artă extrem de faimoase, printre care cel mai popular site turistic din lume – Turnul Eiffel, Paris este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă, având parte de peste 45 de milioane de vizitatori în fiecare an.

O vizită la Paris va include, cu siguranță, Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Luvru, Palatul Versailles și un restaurant renumit sau chiar două, dar nu fi surprins să găsești cozi interminabile la intrările tuturor acestor atracții faimoase.

Dacă însă vrei să ai parte și de momente relaxante, în care să vizitezi atracții mai puțin aglomerate dar la fel de fermecătoare ca obiectivele menționate în rândurile de mai sus, iată o listă cu 5 locuri secrete pe care să le descoperi în Paris, care să îți ofere o nouă perspectivă asupra acestui oraș încântător:

  1. Catacombele din Paris (les Catacombes). Reprezintă o rețea de tuneluri și cripte dezvoltată sub străzile orașului, ce găzduiește resturile a circa 6 milioane de oameni colectate timp de aproape 30 de ani. Acest loc controversat a fost înființat de către administratorii orașului în anul 1786 și a fost folosit în acest scop până în 1814 pentru a rezolva problema tot mai mare a cimitirelor. Interesant este că, la sfârșitul anilor 1800, criptele mai spațioase au fost utilizate ca săli de concerte, dar și ca ascunzători de către membrii Rezistenței Franceze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

In prezent, catacombele din Paris sunt o atracție turistică, turul acestora durând între 45 de minute și o oră și jumătate, timp în care vizitatorii vor explora o distanță de 2 kilometri din înfricoșătorul subteran.

  1. Rivoli. Iubitorii de artă nu trebuie să rateze în capitala Franței muzeele Luvru și Orsay, unde se găsesc o mulțime de piese celebre, cum este Mona Lisa. Dar dacă vrei mai mult decât atât, ia la pas celebrul bulevard Rivoli pentru a ajunge la numărul 59, unde vei da de un spațiu incredibil, original și plin de culoare, în care sunt expuse lucrări de artă ale mai multor artiști din anii 1800 până în prezent.
  2. Mica Sri Lanka. Există peste 100 000 de srilankezi care trăiesc în prezent în Franța, foarte mulți dintre ei în Mica Sri Lanka din Paris, denumită și Mica Jaffna, aceasta găsindu-se la capătul străzii Faubourg-Saint-Denis din arondismentul 10, între stațiile de metrou Gare de Nord si La Chapelle.

Aici vei zări de la femei îmbrăcate în sari vibrante, la magazine și buticuri cu mătase, condimente și fel și fel de obiecte colorate din cultura indiană, dar și restaurante cu mâncare specifică la prețuri foarte mici. Totodată, pe străzile cartierului vei auzi muzică Bollywood și vei simți un puternic miros de mirodenii stivuite în alimentele din restaurante, astfel că te vei simți aici exact ca și cum ai fi in Sri Lanka!

  1. Belleville. Cândva un sat care procura vin Parisului, Belleville este în prezent un cartier artistic inclus în capitala Franței, ce contopește mai multe culturi străine. Aici vei găsi restaurante și bistro-uri thailandeze, vietnameze, chineze și franceze cu prețuri mai mici decât oriunde în Paris, ateliere de pictură, graffiti și alte tipuri de artă stradală (în special pe Rue Denoyez) și modernul Parc de Belleville. În cele din urmă, dacă vrei să fii puțin mai aventuros, poți explora cimitirul din apropiere, Pere Lachaise, unde se găsesc mormintele mai multor artiști cunoscuți, printre care Jim Morrison, Oscar Wilde și Edith Piaf.
  2. Biserica St. Etienne du Mont. St. Etienne du Mont este o biserică gotică pe Montagne Sainte-Genevieve, situat în arondismentul 5 al Parisului, în spatele Panteonului. Considerată a fi una dintre cele mai interesante biserici din oraș, aceasta păstrează cu atenție principala sa atracție – altarul și relicvele strâns legate de Sfânta Genevieve. Biserica este cunoscută, de asemenea, pentru faptul că găzduiește mormintele fizicianului Blaise Pascal și dramaturgului Jean Racine.

Bucură-te de un sejur excelent în Paris! Găsește aici oferte de cazare în cele mai bune hoteluri din oraș!