Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in spania (page 1 of 2)

5 locuri unde te poți bucura de un spectacol grandios de flamenco în Sevilla

Sursa foto: Romija/Shutterstock.com

Când oamenii vorbesc despre flamenco, adesea folosesc cuvântul „duende”. Este un cuvânt care nu are o traducere exactă, dar care se referă la spiritul spectacolului și la pasiunea transmisă de chitariștii, vocaliștii și, mai cu seamă, de dansatoarele acestui gen muzical. Nimeni nu știe cu precizie unde a luat naștere curentul flamenco, dar se bănuiește că ar fi undeva în sudul Spaniei, în Sevilla, Granada sau în Cadíz. În zilele noastre, Sevilla a rămas cel mai important pilon al acestui gen muzical, găzduind de altfel printre cele mai grandioase spectacole de flamenco din întreaga lume.

Dacă plănuiești să vizitezi Sevilla, nu ezita să mergi să vizionezi un spectacol de flamenco! Este o experiență unică, ce nu se poate compara cu nimic și de care nu vei avea parte în alte părți ale lumii.

Citeste in continuare »

Ghid turistic în Sevilla, capitala Andaluziei

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Sevilla este, fără îndoială, inima regiunii Andaluzia din Spania. Nicio vizită în sudul Spaniei nu ar fi completă fără a petrece câteva zile explorând acest superb oraș, unde experiențele culturale și culinare sunt diferite de tot ceea ce găsești in orice altă parte a lumii. De la dansul Flamenco și degustările de tapas până la o serie impresionantă de situri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO, Sevilla are, cu siguranță, o mulțime de lucruri interesante de descoperit.

Capitala Andaluziei este, de asemenea, un punct excelent din care să pornești în explorarea altor zone uimitoare din sudul Spaniei, cum ar fi Cordoba și fascinantele sate albe. Iar pentru că sistemul de transport feroviar este excelent în această parte a țării, îți va fi extrem de ușor să te deplasezi de la un obiectiv turistic la altul.

Ce anume trebuie să vezi, mai exact, în Sevilla?

Citeste in continuare »

5 lucruri gratuite pe care să le faci ca turist în Alicante, Spania

Sursa foto: Alajeel/Shutterstock.com

Așadar, te-ai hotărât să mergi într-o vacanță în sud-estul Spaniei pentru a te relaxa pe întinsele plaje din Costa Blanca și pentru a vizita fortărețele, muzeele de artă și piețele din Alicante, un oraș la fel de frumos ca Barcelona și Valencia, însă mult mai liniștit și mai puțin aglomerat.

Iar dacă vrei să ai parte de o vacanță cât mai puțin costisitoare, iată sfaturile noastre despre ce să faci și ce să vezi gratuit în acest încântător oraș de la malul Mării Mediterane:

Citeste in continuare »

De ce ar trebui sa alegi Gran Canaria ca destinație pentru următoarea ta vacanță

Sursa foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

Cu mai bine de 2700 de ore de soare pe an, temperaturi ce rareori scad sub 20 de grade Celsius și cu plaje suficiente încât să te mențină ocupat pe întreaga durată a sejurului, este lesne de înțeles de ce Gran Canaria a devenit o destinație de vacanță atât de populară. Iar dacă ești o persoană mai dinamică sau dacă îți dorești mai multă aventură și distracție, există o mulțime de activități interesante pe care le poți face în acest colț al lumii.

Parte a Insulelor Canare, care sunt situate în nord-vestul Africii, Gran Canaria este un tărâm fascinant, cu coaste albe de nisip și cu peisaje montane uluitoare ce par a fi desprinse dintr-o altă lume.

Citeste in continuare »

(P) 5 obiective turistice mai puțin cunoscute în Valencia

Tocmai ai ajuns la València și ești nerăbdător să iei orașul la pas. Știi că te poți aștepta la vreme bună și  că abia aștepți să încerci o paella autentică sau alte feluri de mâncare locale. Vrei să explorezi centrul istoric sau să vizitezi Orașul de Arte și Științe, acele clădiri futuriste pe care le-ai văzut în seriale TV precum Doctor Who și în nenumărate fotografii de pe internet. Toate acestea ar putea fi deja în planurile tale, dar Valencia are de asemenea multe alte surprize pentru tine.

Citeste in continuare »

Last minute luck: 4 obiective turistice de neratat in Tenerife

*Sursa foto: Olena Tur/Shutterstock.com

Odata ajuns pe cea mai mare insula din arhipeleagul Insulelor Canare, vei fi rapus de frumusetea cadrului natural, compus din petice nesfarsite de plaja, valuri dantelate si vegetatie luxurianta. Dincolo de contextul ideal pentru relaxare, Tenerife ofera numeroase obiective turistice si posibilitati de distractie. Citeste in continuare »

Descopera Mallorca: 5 obiective turistice pe care trebuie sa le vezi

*Sursa foto: pixelliebe / Shutterstock.com

Insulele Spaniei sunt cadrul idilic pentru iubitorii de valuri si soare, Mallorca dezvaluindu-se incantatoare si inepuizabila in posibilitati de relaxare sau distractie. Fiecare regiune atrage prin specificul ei, astfel ca vei experimenta zone istorice, intesate cu monumente-simbol, zone exotice si rustice, unde te vei indragosti de vegetatia si peisajele insulei. Citeste in continuare »

Ce putem manca in concediu in Spania

*Sursa foto: Tatiana Bralnina / Shutterstock.com

Frumusetea plajelor mediteraneene pline de soare, ritmurile si dansurile flamenco, Catedrala Santiago de Compostela, arhitectura lui Gaudi… poti regasi specificul Spaniei in atractii turistice ca acestea.

Insa, dragostea trece si prin stomac. Nu te poti indragosti de un loc fara sa testezi mancarea locala. Fiecare regiune se mandreste cu specialitatea sa, insa noi le-am ales pe cele mai gustoase. Citeste in continuare »

Mananca, roaga-te, iubeste… in Spania

Spania ramane una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din lume. O tara bogata, frumoasa, care le are pe toate: arhitectura de vis, biserici marete, incarcate de istorie, restaurante si gastronomie excelente si orase romantice, perfecte pentru luna de miere sau pentru o escapada in doi. iata mai jos un top (subiectiv) al celor mai frumoase lucruri pe care le poti face in Spania…

Citeste in continuare »

Circuit de vis prin Europa: Spania si Portugalia!

Tarile din Peninsula Iberica nu sunt doar uluitor de frumoase, au si multa personalitate, sunt bogate in traditii si cultura, au localnici prietenosi, mancare delicioasa, hoteluri de lux, plaje superbe, stradute si case elegante si sunt numarul 1 in Europa la distractii. Un circuit prin Spania si Portugalia este o idee minunata pentru ca iti va dezvalui secretele unei civilizatii extraordinare, a unor oameni cu sange fierbinte si vei degusta cele mai savuroase preparate si vinuri din lume. Iata ce presupune un circuit in Spania si Portugalia…

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour