Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Situată la umbra Munților Pirin ale căror creste sunt acoperite de zăpadă timp de 6 luni pe an, stațiunea modernă de schi Bansko, cea mai populară stațiune montană din Bulgaria, este frecventată anual de zeci de mii de schiori din toate colțurile Europei.

Datorită companiei Yulen care a investit milioane de euro pentru a-i dezvolta și îmbunătăți pârtiile de schi, Bansko a devenit o stațiune montană de iarnă cu adevărat uimitoare, comparabilă cu stațiunile celebre din Munții Alpi.

Găsit la o distanță de doar 160 de kilometri de capitala țării, Sofia, Bansko reprezintă combinația perfectă între o stațiune modernă de schi și un oraș istoric cu străzi pietruite, fiind astfel locul ideal în care să-ți petreci vacanța de iarnă.

Pe pârtiile din Bansko

Stațiunea are două zone de schi (Chalin Valog și Shiligarnika), ambele situate la 1000 de metri altitudine față de orășelul Bansko. Acestea acoperă aproape 75 de kilometri de pârtii, în care toți iubitorii sporturilor de iarnă, atât experimentații cât și începătorii, se pot bucura de condiții excelente de schi și de toate facilitățile de care au nevoie pe pârtii și în afara lor. Din oraș până în zonele de schi se poate ajunge în circa 25 de minute, cu noua telegondolă.

Deși stațiunea are mai puțin de 10 ani de când a fost înființată, are foarte multe de oferit celor care o vizitează. Înainte de toate, are condiții excelente de schi. Are o telegondolă cu cabine de 8 locuri, telescaune moderne de 3 locuri, 7 teleschiuri, nocturne, 10 instalații pentru copii și 44 de tunuri de zăpadă Technoalpine ce acoperă aproape toate pârtiile. Mai mult decât atât, pasionații de snowboard pot să ia parte la primul fun park din zona balcanică, unde împătimiții sporturilor extreme din întreaga Europă se întâlnesc pentru a organiza diverse evenimente și competiții.

În afara pârtiilor

Cu o combinație interesantă între stațiune modernă, intens dezvoltată, și un orășel istoric cu clădiri tradiționale, Bansko promite un sejur de vis. Fiecare clădire are o istorie unică ce te poate transporta cu gândul în vremurile de demult ale Bulgariei. Fascinantele taverne, cunoscute local sub denumirea de mehana, te vor aștepta într-o atmosferă călduroasă cu bucate tradiționale delicioase și cu vinuri bulgărești aduse din cele mai roditoare podgorii ale acestei patrii. Mai mult, aproape fiecare restaurant din stațiune are orchestră cu muzică live pentru seri romantice și relaxante, în timp ce cluburile își așteaptă vizitatorii energici să se distreze până la ivirea zorilor.

Cei care vor să experimenteze mai mult din această vacanță pot, de asemenea, să viziteze ruinele cetății antice de la Staroto Gradishte și superbul Parc Național Pirin, care face parte din Patrimoniul UNESCO, ascunzând comori naturale de o frumusețe uimitoare ce includ cascade, lacuri, peșteri, animale sălbatice și o sumedenie de specii de plante rare.

Fiind una dintre cele mai mari și mai bine dezvoltate stațiuni montane din Bulgaria, cu siguranță merită să mergi în Bansko, mai ales dacă ești pasionat de sporturile de iarnă. Oferte bune de vacanță în această destinație poți găsi în următorul link: http://bit.ly/2EitxSh