Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: bansko

De ce să-ți petreci vacanța de iarnă în Bansko, Bulgaria

 

Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Cu toții știm că Bansko este cea mai populară stațiune de schi din Bulgaria. Mii de iubitori ai sporturilor albe din țările vecine, România și Grecia, precum și din Germania, Marea Britanie și din alte părți ale lumii se adună în pitorescul orășel de munte în fiecare iarnă pentru a se bucura de pârtiile sale. 

Bansko este o localitate situată în sud-vestul Bulgariei, în Munții Pirin, la o altitudine de 925 de metri deasupra nivelului mării. Este cea mai cunoscută stațiune de schi din Balcani și totodată un centru internațional al turismului de iarnă, având pârtii excelente, dotate cu toate facilitățile, dar și numeroase lacuri, păduri bogate de pin și o sumedenie de izvoare termale. Popularitatea sa din ultimii ani a crescut atât de mult încât Bansko a început să fie din ce în ce mai des comparat cu stațiunile de renume din Franța, Austria și Elveția. Acest lucru se datorează calităților sale care se îmbunătățesc, precum și costurilor care rămân la fel de mici.

Citeste in continuare »

La schi în Bansko, cea mai frumoasă stațiune montană din Bulgaria

Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Situată la umbra Munților Pirin ale căror creste sunt acoperite de zăpadă timp de 6 luni pe an, stațiunea modernă de schi Bansko, cea mai populară stațiune montană din Bulgaria, este frecventată anual de zeci de mii de schiori din toate colțurile Europei.

Datorită companiei Yulen care a investit milioane de euro pentru a-i dezvolta și îmbunătăți pârtiile de schi, Bansko a devenit o stațiune montană de iarnă cu adevărat uimitoare, comparabilă cu stațiunile celebre din Munții Alpi.

Citeste in continuare »

Tot ce trebuie sa stii daca mergi la schi in Bansko

bansko-foto-nataliya-nazarova-2Iubitorii sporturilor de iarna sunt mereu in cautarea unei solutii  perfecte pentru schi, snowboard sau sanie. Desi partiile din Romania ofera conditii acceptabile, se pare ca vecinii de la sud ne-au depasit si la capitolul zone montane, printr-o statiune deosebit de bine pusa la punct: Bansko. Citeste in continuare »

Revelion inedit in Bulgaria, la munte sau la mare

BanskoCopyright foto: Nataliya Nazarova/shutterstock

Vecinii de la sud de Dunare ne imbie, atat vara, cat si iarna, cu oferte turistice de neratat care combina servicii de foarte buna calitate cu preturi mici.  Citeste in continuare »

Bansko – 5 sugestii de cazare

BanskoNu este niciun secret in faptul ca vecinii de la sud de Dunare stiu sa faca turism. Cunoscuti mai degraba pentru statiunile de la malul Marii Negre, bulgarii au oferte deosebite si in ceea ce priveste statiunile montane. Citeste in continuare »

De ce merita sa mergi la schi in Bansko?

*Sursa foto: Nataliya Nazarova / Shutterstock.com

Bansko a fost cea mai captivanta statiune europeana a primului deceniu din acest secol. Satul traditional bulgar a renascut cu ajutorul unei investitii majore in instalatii moderne si hoteluri care, alaturi de investitiile masive ale noilor proprietari, au propulsat rapid localitatea la un rang de statiune montana internationala. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour