Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: schi

De ce să-ți petreci vacanța de iarnă în Bansko, Bulgaria

 

Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Cu toții știm că Bansko este cea mai populară stațiune de schi din Bulgaria. Mii de iubitori ai sporturilor albe din țările vecine, România și Grecia, precum și din Germania, Marea Britanie și din alte părți ale lumii se adună în pitorescul orășel de munte în fiecare iarnă pentru a se bucura de pârtiile sale. 

Bansko este o localitate situată în sud-vestul Bulgariei, în Munții Pirin, la o altitudine de 925 de metri deasupra nivelului mării. Este cea mai cunoscută stațiune de schi din Balcani și totodată un centru internațional al turismului de iarnă, având pârtii excelente, dotate cu toate facilitățile, dar și numeroase lacuri, păduri bogate de pin și o sumedenie de izvoare termale. Popularitatea sa din ultimii ani a crescut atât de mult încât Bansko a început să fie din ce în ce mai des comparat cu stațiunile de renume din Franța, Austria și Elveția. Acest lucru se datorează calităților sale care se îmbunătățesc, precum și costurilor care rămân la fel de mici.

Citeste in continuare »

La schi în Bansko, cea mai frumoasă stațiune montană din Bulgaria

Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Situată la umbra Munților Pirin ale căror creste sunt acoperite de zăpadă timp de 6 luni pe an, stațiunea modernă de schi Bansko, cea mai populară stațiune montană din Bulgaria, este frecventată anual de zeci de mii de schiori din toate colțurile Europei.

Datorită companiei Yulen care a investit milioane de euro pentru a-i dezvolta și îmbunătăți pârtiile de schi, Bansko a devenit o stațiune montană de iarnă cu adevărat uimitoare, comparabilă cu stațiunile celebre din Munții Alpi.

Citeste in continuare »

10 statiuni de ski din Austria pe care orice pasionat trebuie sa le viziteze

*Sursa foto: Max Topchii / Shutterstock.com

Vacanțele în stațiunile de ski din Austria sunt un deliciu pentru toate simțurile. Sistemele de transport pe cablu (telecabine, telescaune, teleschiuri) oferă un acces ușor către toate zonele vaste de ski, iar lanțurile muntoase și ghețarii își așteaptă pasionații de sporturi de iarnă pentru a le încerca pârtiile.

Citeste in continuare »

Sezonul de schi 2015-2016: descopera Kaprun, Austria

Kaprun, AustriaIarna vine, de cele mai multe ori, cu un chef nebun de schi si de senzatii tari pe partie. Multi dintre noi iubesc sa scoata schiurile sau placa de la naftalina si sa alunece in voie pe partiile pline de zapada. Daca in Romania nu gasesti intotdeauna zapada, nu trebuie sa iti faci prea mari probleme. Citeste in continuare »

Austria – 5 zone in care te poti bucura de schi

Schi in AustriaSezonul de schi in Austria este pe cale sa inceapa, sute de mii de turisti asteptand cu nerabdare deschiderea oficiala a partiilor de schi. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour